..{ فع‘ــآآليـآآت المنتــدى }..



آخر 12 مواضيع
ساحر الاحزان مع أعضاء بنات مصر في رمضان مع شاعر الحب الحزين
الكاتـب : ساحر الأحزان - آخر مشاركة : ☆ شهـــاب ☆ - مشاركات : 1 -
مآآشي ي زمن
الكاتـب : نو تعارف - آخر مشاركة : ساحر الأحزان - مشاركات : 1 -
بلا إستئذان .. قلم مهيب
الكاتـب : مهيب الركن . - آخر مشاركة : ساحر الأحزان - مشاركات : 2 -
بكامل قوايا العقلية
الكاتـب : شاعر الحب الحزين - مشاركات : 4 -
ولعت في العيال
الكاتـب : ~♥ Queen sozan♥~ - آخر مشاركة : شاعر الحب الحزين - مشاركات : 3 -
ساحر الأحزان مع أعضاء بنات مصر في رمضان مع اميره ميرو
الكاتـب : ساحر الأحزان - مشاركات : 8 -
كل سنه وانتي معايا
الكاتـب : واد حبيب - آخر مشاركة : ~♥ Queen sozan♥~ - مشاركات : 5 -
اتأخرتي جداً
الكاتـب : شاعر الحب الحزين - مشاركات : 4 -
بقيت بغير عنواني
الكاتـب : شاعر الحب الحزين - مشاركات : 6 -
امي حُبًّا خَالِدًا
الكاتـب : حسن الذاكي - آخر مشاركة : عابرpasserbyسبيل - مشاركات : 2 -
البال مش رايق
الكاتـب : شاعر الحب الحزين - مشاركات : 8 -
عابرpasserbyسبيل اهلا بيك في المنتدي
الكاتـب : واد حبيب - آخر مشاركة : عابرpasserbyسبيل - مشاركات : 13 -

الإهداءات


.. مائدة اليوم..

قسم طبخ المأكولات والعجائن


إضافة رد
 
LinkBack أدوات الموضوع انواع عرض الموضوع
قديم منذ /07-12-2010, 10:01 AM   #1

مشرفة يوميات الأعضاء سابقا

 

 رقم العضوية : 32814
 تاريخ التسجيل : Oct 2009
 العمر : 38
 الجنس : ~ أنثى
 المكان : alex
 المشاركات : 13,735
 الحكمة المفضلة : إذا دعتك قدرتك على ظلم الناس . فتذكر قدرة الله عليك
 النقاط : حَرفُُ هجآءّ has a reputation beyond reputeحَرفُُ هجآءّ has a reputation beyond reputeحَرفُُ هجآءّ has a reputation beyond reputeحَرفُُ هجآءّ has a reputation beyond reputeحَرفُُ هجآءّ has a reputation beyond reputeحَرفُُ هجآءّ has a reputation beyond reputeحَرفُُ هجآءّ has a reputation beyond reputeحَرفُُ هجآءّ has a reputation beyond reputeحَرفُُ هجآءّ has a reputation beyond reputeحَرفُُ هجآءّ has a reputation beyond reputeحَرفُُ هجآءّ has a reputation beyond repute
 درجة التقييم : 2881512
 قوة التقييم : 1441

حَرفُُ هجآءّ غير متواجد حالياً

أوسمة العضو

عطاء أشرافى التميز الاشرافى مميزة الهوايات وسام المشرف المميز مسابقه نهاية عام 2013المركز الاول وسام حرب الهوايات 2 مميز الاعمال اليدويه فوز فى مسابقة مركز اول فوز فى مسابقة افضل مدونة 

افتراضي .. مائدة اليوم..







صباحكم خير
النهاردة هقدملكم موضوع شامل كل حاجة عن اكلات المطبخ المتنوعة
وسميته.. مائدة اليوم..


هنعرض فيه انا ونسرين كل يوم سفرة متنوعة تضم الاطباق الرئيسية
والجانبية والسلطات ومشروبات والحلو كمان
واى حد نفسه يعرف اكلة معينه يقولنا فى التوبيك دة واحنا هنعرضها ليه
وان شاء الله الموضوع هيكون متجدد كل يوم عشان نقدملكم اكلات جديدة
وسفرة يومية
اتمنى الموضوع يكون عجبكم


واتمنى التثبيت

فى انتظار ردودكم



Magnet Girl
&
NANO.N.S








  رد مع اقتباس
قديم منذ /07-12-2010, 10:07 AM   #2

مشرفة قسم المصارعة سابقا

lover smile

 

 رقم العضوية : 37215
 تاريخ التسجيل : Dec 2009
 المشاركات : 3,817
 النقاط : نانـــــو has a spectacular aura aboutنانـــــو has a spectacular aura aboutنانـــــو has a spectacular aura about
 درجة التقييم : 238
 قوة التقييم : 1

نانـــــو غير متواجد حالياً

أوسمة العضو
افتراضي

ماشى ياقلبى تسلمى ياقمررررررررررررررررررررررررر
فكرة جميلة ياقلبى
وباذن الله هتتثبت
وفى انتظار راى باقى الاعضاء
وحلوة الفكرة بمناسبة رمضان تسلمى ياقمر







  رد مع اقتباس
قديم منذ /07-12-2010, 10:08 AM   #3

عضو سوبر
 

 رقم العضوية : 15361
 تاريخ التسجيل : Mar 2009
 المشاركات : 3,760
 النقاط : đΘόđΘό will become famous soon enough
 درجة التقييم : 50
 قوة التقييم : 1

đΘόđΘό غير متواجد حالياً

أوسمة العضو
افتراضي

يانهار حريقه هههههههههههههههههه
نانو هاتطبخ يبقى مش واكله

فكره جميله جداااا
ميرسي ياقمر







  رد مع اقتباس
قديم منذ /07-12-2010, 10:09 AM   #4

مشرفة يوميات الأعضاء سابقا

 

 رقم العضوية : 32814
 تاريخ التسجيل : Oct 2009
 العمر : 38
 الجنس : ~ أنثى
 المكان : alex
 المشاركات : 13,735
 الحكمة المفضلة : إذا دعتك قدرتك على ظلم الناس . فتذكر قدرة الله عليك
 النقاط : حَرفُُ هجآءّ has a reputation beyond reputeحَرفُُ هجآءّ has a reputation beyond reputeحَرفُُ هجآءّ has a reputation beyond reputeحَرفُُ هجآءّ has a reputation beyond reputeحَرفُُ هجآءّ has a reputation beyond reputeحَرفُُ هجآءّ has a reputation beyond reputeحَرفُُ هجآءّ has a reputation beyond reputeحَرفُُ هجآءّ has a reputation beyond reputeحَرفُُ هجآءّ has a reputation beyond reputeحَرفُُ هجآءّ has a reputation beyond reputeحَرفُُ هجآءّ has a reputation beyond repute
 درجة التقييم : 2881512
 قوة التقييم : 1441

حَرفُُ هجآءّ غير متواجد حالياً

أوسمة العضو

عطاء أشرافى التميز الاشرافى مميزة الهوايات وسام المشرف المميز مسابقه نهاية عام 2013المركز الاول وسام حرب الهوايات 2 مميز الاعمال اليدويه فوز فى مسابقة مركز اول فوز فى مسابقة افضل مدونة 

افتراضي

اقتباسالمشاركة الأصلية كتبت بواسطة đΘόđΘόيانهار حريقه هههههههههههههههههه
نانو هاتطبخ يبقى مش واكله

فكره جميله جداااا
ميرسي ياقمر





يالهووووووووووووى
شكلى اتكلت على حيطه مايله

ربنا يستر هتفضحينا باين عليكى
هههههههههههههههههه







  رد مع اقتباس
قديم منذ /07-12-2010, 10:24 AM   #5

مشرفة قسم المصارعة سابقا

lover smile

 

 رقم العضوية : 37215
 تاريخ التسجيل : Dec 2009
 المشاركات : 3,817
 النقاط : نانـــــو has a spectacular aura aboutنانـــــو has a spectacular aura aboutنانـــــو has a spectacular aura about
 درجة التقييم : 238
 قوة التقييم : 1

نانـــــو غير متواجد حالياً

أوسمة العضو
افتراضي

اقتباس
مشاهدة المشاركة المشاركة الأصلية كتبت بواسطة magnet girl
اقتباسالمشاركة الأصلية كتبت بواسطة đΘόđΘόيانهار حريقه هههههههههههههههههه
نانو هاتطبخ يبقى مش واكله

فكره جميله جداااا
ميرسي ياقمر





يالهووووووووووووى
شكلى اتكلت على حيطه مايله

ربنا يستر هتفضحينا باين عليكى
هههههههههههههههههه

هههههههههههههههههههههههههههههههههههههههههههههههههه
احنا فينا من كده
طب انا مش لاعب هههههههههههههههههههههههههههههههههههه
ههههههههههههههههههههههههههههههههههههههههه
ده انا استاذة ياماما
ههههههههههههههههههههههههههههههههههههه







  رد مع اقتباس
قديم منذ /07-15-2010, 05:11 PM   #6

مشرفة يوميات الأعضاء سابقا

 

 رقم العضوية : 32814
 تاريخ التسجيل : Oct 2009
 العمر : 38
 الجنس : ~ أنثى
 المكان : alex
 المشاركات : 13,735
 الحكمة المفضلة : إذا دعتك قدرتك على ظلم الناس . فتذكر قدرة الله عليك
 النقاط : حَرفُُ هجآءّ has a reputation beyond reputeحَرفُُ هجآءّ has a reputation beyond reputeحَرفُُ هجآءّ has a reputation beyond reputeحَرفُُ هجآءّ has a reputation beyond reputeحَرفُُ هجآءّ has a reputation beyond reputeحَرفُُ هجآءّ has a reputation beyond reputeحَرفُُ هجآءّ has a reputation beyond reputeحَرفُُ هجآءّ has a reputation beyond reputeحَرفُُ هجآءّ has a reputation beyond reputeحَرفُُ هجآءّ has a reputation beyond reputeحَرفُُ هجآءّ has a reputation beyond repute
 درجة التقييم : 2881512
 قوة التقييم : 1441

حَرفُُ هجآءّ غير متواجد حالياً

أوسمة العضو

عطاء أشرافى التميز الاشرافى مميزة الهوايات وسام المشرف المميز مسابقه نهاية عام 2013المركز الاول وسام حرب الهوايات 2 مميز الاعمال اليدويه فوز فى مسابقة مركز اول فوز فى مسابقة افضل مدونة 

افتراضي



وهبتدى معاكم سفرة النهاردة

** الطبق الرئيسى **


طاجن اللحم بالأرز والبطاطا





المقادير:

2 كوب أرز
¼ كوب زيت
500 جرام مكعبات لحم خروف او بقري
1 بصل شرائح
2 فص ثوم مفروم
2 ورق غار ( لورى )
1 عود قرفة
2 مسمار ( قرنفل )
½ ملعقة طعام بهار مخلوط
¼ ملعقة شاي هيل مطحون ( حبهان )
¼ ملعقة شاي قرفة
¼ ملعقةشاي فلفل أسود
2 طماطم مفروم
2 كوب ماء
ملعقة طعام ملح
1 بطاطا مقشرة ومقطعة مكعبات




طريقة التحضير:


· انقعي الأرز لمدة 20 دقيقة.

· حمري اللحم في الزيت. أضيفي البصل والثوم وحمريه.


· أضيفي التوابل والطماطم ونصف كمية الملح.


· واتركيه على النار مدة 5 دقائق.

· رشي صينية بايركس بالزيت. ضعي الأرز في قاع الصينية.

· رصي عليها اللحم، أضيفي الماء والملح والبطاطس.

· حركي الأرز قليلا حتى تمتزج البهارات بالأرز.

· غطيه وأدخليه الفرن مدة ساعة تقريبا.

...............................................


** الطبق الجانبى **

مسقعة بالبشاميل واللحمة المفرومة




المقادير :



باذنجان مقطع حلقات دائرية
بطاطس مقطعة أيضاً حلقات دائرية
بصلة متوسطة مفرومة
1/2 كيلو لحم مفروم
2فص ثوم " حسب الرغبة "
بقدونس أو كسبره مفرومة
2أو 3 أكواب من الصلصة البيضاء " البشاميل "
جبن " حسب رغبتك "

الطريقة :

- يقطع كل من البطاطس والباذنجان حلقات دائرية وتنقع في ماء وملح لمدة 5دقائق.
- يفرم البصل ويقلي مع اللحم ثم نضيف عليه البقدونس والبهارات .


- نقلي البطاطس والباذنجان ونصفيهم من الزيت .
- جهزي صلصة البشاميل .
- رصي في صينية الفرن أول طبقه من البطاطس بكامل الصينية ، وفوقها طبقه من الباذنجان ، ثم غطيها بطبقه من الحشو اللحم المفروم .



- ضعي طبقة البطاطس والباذنجان مرة أخري ، ثم ضعي الصلصة وانثري على الوجه أي نوع جبن تفضليه .
ملحوظة ( يمكنك وضع القليل من البقسماط على الوجه حتى لا يحترق ) .


- ادخليها الفرن حتى تتماسك أكثر ويحمر وجهها ويصبح لونه ذهبي .
- وإليكِ الشكل النهائي .


يتبع ...







  رد مع اقتباس
قديم منذ /07-15-2010, 05:12 PM   #7

مشرفة يوميات الأعضاء سابقا

 

 رقم العضوية : 32814
 تاريخ التسجيل : Oct 2009
 العمر : 38
 الجنس : ~ أنثى
 المكان : alex
 المشاركات : 13,735
 الحكمة المفضلة : إذا دعتك قدرتك على ظلم الناس . فتذكر قدرة الله عليك
 النقاط : حَرفُُ هجآءّ has a reputation beyond reputeحَرفُُ هجآءّ has a reputation beyond reputeحَرفُُ هجآءّ has a reputation beyond reputeحَرفُُ هجآءّ has a reputation beyond reputeحَرفُُ هجآءّ has a reputation beyond reputeحَرفُُ هجآءّ has a reputation beyond reputeحَرفُُ هجآءّ has a reputation beyond reputeحَرفُُ هجآءّ has a reputation beyond reputeحَرفُُ هجآءّ has a reputation beyond reputeحَرفُُ هجآءّ has a reputation beyond reputeحَرفُُ هجآءّ has a reputation beyond repute
 درجة التقييم : 2881512
 قوة التقييم : 1441

حَرفُُ هجآءّ غير متواجد حالياً

أوسمة العضو

عطاء أشرافى التميز الاشرافى مميزة الهوايات وسام المشرف المميز مسابقه نهاية عام 2013المركز الاول وسام حرب الهوايات 2 مميز الاعمال اليدويه فوز فى مسابقة مركز اول فوز فى مسابقة افضل مدونة 

افتراضي

** طبق الشوربة **



شوربة البطاطا بالكريما والجزر








المقادير:


- 3 حبات بطاطا.


- 3 حبات


- بصلة.



- ملعقة صغيرة من السكر.


- ملعقة كبيرة من الزبدة.




- ملعقة كبيرة من الزيت النباتي.


- 3 أكواب من المياه.


- كوب من من الكريما.



-ملح وفلفل بحسب الرغبة.


الطريقة:


- قطعي البطاطا والجزر إلى مكعبات.


- اقلي البصل في الزيت والزبدة قليلاً، ثم أضيفي السكر مع الاستمرار في التقليب إلى أن يصبح لونه ذهبياً.


- أضيفي مكعبات البطاطا وشرائح الجزر وقلّبي المزيج مدة 5 دقائق.


- أضيفي المياه وتبّلي المزيج ، ثم غطي الطنجرة واتركيها على النار إلى أن تنضج الخضار.


- أخفقي المزيج في الخلاط الكهربائي.


- أعيديه إلى الطنجرة وضعيها على النار، ثم أضيفي الكريما وقلّبي المزيج مدة دقيقتين.


.............


** طبق السلطة **



سلطة البطاطا بالنعناع والكزبرة





المقادير:
2 بطاطا متوسطة
3 ملاعق طعام كزبرة
3 ملاعق طعام نعناع
1 بنجر
1/2 كوب بصل أخضر أو أبيض
1 بندورة
زيت زيتون








طريقة التحضير:
اسلقي البطاطا ثم اهرسيه.
قطعي باقي المقادير إلى قطع صغيرة جدا.
اخلطيها مع باقي المقادير. ضعيها في طبق التقديم ورشيها بزيت الزيتون.
قدميها مع الملفوف والخس والخبز العربي.


يتبع ...







  رد مع اقتباس
قديم منذ /07-15-2010, 05:15 PM   #8

مشرفة يوميات الأعضاء سابقا

 

 رقم العضوية : 32814
 تاريخ التسجيل : Oct 2009
 العمر : 38
 الجنس : ~ أنثى
 المكان : alex
 المشاركات : 13,735
 الحكمة المفضلة : إذا دعتك قدرتك على ظلم الناس . فتذكر قدرة الله عليك
 النقاط : حَرفُُ هجآءّ has a reputation beyond reputeحَرفُُ هجآءّ has a reputation beyond reputeحَرفُُ هجآءّ has a reputation beyond reputeحَرفُُ هجآءّ has a reputation beyond reputeحَرفُُ هجآءّ has a reputation beyond reputeحَرفُُ هجآءّ has a reputation beyond reputeحَرفُُ هجآءّ has a reputation beyond reputeحَرفُُ هجآءّ has a reputation beyond reputeحَرفُُ هجآءّ has a reputation beyond reputeحَرفُُ هجآءّ has a reputation beyond reputeحَرفُُ هجآءّ has a reputation beyond repute
 درجة التقييم : 2881512
 قوة التقييم : 1441

حَرفُُ هجآءّ غير متواجد حالياً

أوسمة العضو

عطاء أشرافى التميز الاشرافى مميزة الهوايات وسام المشرف المميز مسابقه نهاية عام 2013المركز الاول وسام حرب الهوايات 2 مميز الاعمال اليدويه فوز فى مسابقة مركز اول فوز فى مسابقة افضل مدونة 

افتراضي

** العصير **







عصير فراولة وتوت وعنب








المقادير:
1/4 كوب فراولة
1/4 كوب توت أسود
1/4 كوب عنب
2 ملعقة كبيرة عصير ليمون
2 ملعقة كبيرة عسل


الطريقة:



- توضع الفراولة و التوت والعنب، في الخلاط الكهربائي.
- يُضاف عصير الليمون والعسل، ويُخفق الخليط حتى يتجانس.
- يُصبّ في كأس التقديم، ويٌقدم بارداً، مع حبات الفراولة والتوت.
..............


** طبق الحلو **




تارت بالفراولة والقشطة



الكمية تكفي 6 إلى 8 أشخاص





المقادير:
كوبان من الدقيق
كوب من الزبدة في حرارة الغرفة
بيضة واحدة
ثلاثة


أرباع الكوب من السكر الناعم
رشة فانيلا
نصف كيلوغرام من الفراولة المنظفة والمغسولة والمجففة
الكريما
كوبان من الحليب
ربع كوب من دقيق الذرة
3 بيضات
نصف كوب من السكر
قشرة ليمونة حامضة
رشة فانيلا





طريقة التحضير:
يخلط الدقيق مع السكر والزبدة والفانيلا في خلاط الطعام للحصول على مزيج قشدي.
تضاف البيضة ويتابع الخلط للحصول على عجينة متماسكة في زاوية واحدة من وعاء الخلاط.
تلف العجينة بورق النايلون اللاصق وتحفظ في الثلاجة لمدة ساعة أو ساعتين.
يرش القليل من الدقيق فوق سطح طاولة العمل وتوضع عليه العجينة ثم تغطى بورقة نايلون وترق العجينة بالشوبك للحصول على دائرة
كبيرة سماكتها نصف سنتيمتر.
تقطع دائرة العجين بواسطة قطاعة البسكويت أو كوب زجاجي إلى دوائر قطرها 8 إلى 10 سم.
توضع الدوائر في قوالب تارت فردية وتوخز بالشوكة ثم تحفظ في قسم التجليد من الثلاجة لمدة ساعة.
يحمى الفرن لغاية 350 درجة فهرنهايت وتخبز فيه قوالب التارت حتى تصبح وردية اللون.
تخرج قوالب التارت من الفرن وتترك لتبرد.
تحشى قوالب التارت المخبوزة بالكريما ثم تزين بالفراولة وتدهن بمربى المشمش.
تحفظ قطع التارت في الثلاجة حتى موعد التقديم.


تحضير الكريما :
يسخن الحليب في قدر على النار مع قشرة الليمونة.
يخفق دقيق الذرة مع البيض والسكر والفانيلا.









  رد مع اقتباس
قديم منذ /08-03-2010, 09:35 AM   #9

مشرفة قسم المصارعة سابقا

lover smile

 

 رقم العضوية : 37215
 تاريخ التسجيل : Dec 2009
 المشاركات : 3,817
 النقاط : نانـــــو has a spectacular aura aboutنانـــــو has a spectacular aura aboutنانـــــو has a spectacular aura about
 درجة التقييم : 238
 قوة التقييم : 1

نانـــــو غير متواجد حالياً

أوسمة العضو
افتراضي

سووووووووووووووورى على التاخير ياقمررررررررررررررررررر
انا جيت اهوه وهنزل







  رد مع اقتباس
قديم منذ /08-03-2010, 10:01 AM   #10

مشرفة قسم المصارعة سابقا

lover smile

 

 رقم العضوية : 37215
 تاريخ التسجيل : Dec 2009
 المشاركات : 3,817
 النقاط : نانـــــو has a spectacular aura aboutنانـــــو has a spectacular aura aboutنانـــــو has a spectacular aura about
 درجة التقييم : 238
 قوة التقييم : 1

نانـــــو غير متواجد حالياً

أوسمة العضو
افتراضي


السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
اليوم جبتلكو اكلات سهلة وشهية ونشالله تعجبكم


قطايف رمضان


المقادير

كاس من الدقيق الأبيض
3 أكواب ماء
بيضة
ملعقة طعام خميرة بيرة
ربع ملعقة شاي سكر

الطريقه

تذاب الخميرة مع السكر في نصف كأس من الماء الدافيء وتترك جانبا حتي تختمر .
يوضع الدقيق في إناء ويتم حفره من المنتصف لوضع البيضة ثم يصب عليها الخميرة والماء

وتخفق جيداً حتى تصبح عجينة شبه سائلة وتترك حتى تخمر لمدة ساعة على الأقل .
تسخن المقلاة وتدهن بكمية قليلة من الزيت .
تؤخذ ملعقة طبخ من العجينة وتصب في المقلاة وتفرد قليلا وتترك على نار خفيفة جداً حتى
تظهر الثقوب على سطحها ، ثم ترفع و تتابع العملية حتى تنتهي مقدار العجينة .
تحشي بالموز أو اللوز أو القشطة وتقلى في الزيت ، ثم ترش عليها الشيرة وصبح جاهزة للتقديم .

سمبوسة رمضان



المقادير

مقادير العجينة
3كاسات كبيره دقيق أبيض.
2/1 كأس كبير سمنة فارم أو زيت .
ملح
من 2/1 الى 4/3 كأس ماء دافئ.


الحشوة:

2/1 كيلو لحمه مفرومه .
2بصلتين مبشورتين .
2 بيضتين مسلوقه .
2/1 حزمه بقدونس .
2/1 حزمه شبت .
فلفل أسود .
ملح.

طريقة

ينخل الدقيق في وعاء عميق مع ذره الملح و يضاف الزيت أو السمنه و الماء
و تعجن العجينه جيدا و تغطى و تترك لمده ساعه تقريبا.
تخلط اللحمه المفرومه بالبصل و البهارات في مقلاه على النار مع تقليبه جيدا حتى يجف الماء و ينضج .
يسلق البيض و يبشر مع اللحمة.
يفرم البقدونس الى قطعا صغيره جدا و كذلك الشبت يقطع الى قطعا صغيره و يضاف اللحمه المفرومه .
تقسم العجينه الى كور صغيره ثم تفرد بالنشابة و تحشى بمقدار ملعقة طعام لكل دائره و تقفل
جيدا و تضفر أو تقطع بقطاعه السنبوسك ثم توضع في صينيه مدهونه بالزيت
ثم بعد ذلك تقلى في الزيت الحار ثم توضع على ورق نشاف .

كراميل





المقادير

كيلو لبن
8 بيضات
سكر للتحلية
ملعقة صغيرة بشر برتقال
فانيليا

للكرملة:
كوب سكر

الطريقة:

يجهز الكراميل بوضع كوب السكر في صينة مستديرة ويرفع المقدار علي نار متوسطة, ويقلب السكر بملعقة خشبية حتي يصير لون الكراميل ذهبيا محمرا، ثم يرفع من فوق النار.
يخفق البيض جيدا، وتضاف الفانيليا وبشر البرتقال, ويضاف اللبن بعد أن يحلي بالسكر مع الاستمرار في الخفق.
من مصفاة ناعمة يصب الخليط فوق الكراميل
توضع الصينية في حمام مائي وتوضع في فرن متوسط الحرارة حتي يتم النضج.
يرفع الكريم كراميل من الفرن ويقلب في طبق مستدير عند التقديم.

هرم الجلي بالفواكه المشكلة



المقادير :

ثلاثة أكواب عصير تفاح
ملعقتا طعام ماء ورد محلى
سبع ملاعق صغيرة من الجلي
حبتان مانجو تزال نزاتها وتقشر شرائح
8 حبات فراولة مقطعة طوليا الى نصفين
حبات من العنب الأسود
أربع حبات كمثرى مقطعة شرائح
أوراق نعناع طازجة

الطريقة :

يوضع عصير التفاح مع ماء الورد والجلي في قدر ويسخن مع التحريك المستمر على نار هادئة حتى يذوب الجيلاتي فننزل القدر من النار ونتركه جانبا ليبرد
تنظم شرائح الفواكه واوراق النعناع في قالب سعة ليتر ونصف على شكل هرمي كما في الصورة ويزيت القالب قليلا ليسهل فكه ثم يسكب فيه الخليط السابق ويترك ليبرد
لقلب القالب يوضع اولا في ماء دافئ لثوان معدودة ثم يخرج من الماء ويجفف ثم نقلبه قليلا يمينا ويسارا ليتحرك في الداخل ثم نثبت فوقه صحن التقديم ونقلبه بسرعة . فإذا أحسسنا بالتصاقه نقوم باحاطته بقطعة قماش منقوعة ومجففة من الماء الساخن مدة عشر دقائق فنلاحظ نزول الجيلاتي تلقائيا.

فطائر الجوز بالشوكولاتة



المقادير:

باكيت عجينة باف باستري
ملعقة صغيرة ماء زهر
كوب جوز مجروش
2 ملعقة كبيرة سكر
بيضة مخفوقة
نصف كوب شوكلاتة سائلة


الطريقة:

- رقي العجينة , اخلطي الجوز و السكر و ماء الزهر .
- ضعي خليط الحشوة داخل العجينة و لفيها ثم ادهنيها بالبيض .
- ادخليها الفرن حتى تتحمر .
- قطعيها و ضعيها في اطباق ثم صبى على كل قطعة قليلا من الشوكلاتة السائلة و قدميها
.







  رد مع اقتباس
إضافة رد

« الحوقوني ياناس | لشهر رمضان موسوعة كتب الطبخ »

الذين يشاهدون محتوى الموضوع الآن : 1 ( الأعضاء 0 والزوار 1)
 
أدوات الموضوع
انواع عرض الموضوع

Posting Rules
لا تستطيع إضافة مواضيع جديدة
لا تستطيع الرد على المواضيع
لا تستطيع إرفاق ملفات
لا تستطيع تعديل مشاركاتك

BB code is متاحة
كود [IMG] متاحة
كود HTML معطلة
Trackbacks are متاحة
Pingbacks are متاحة
Refbacks are متاحة


المواضيع المتشابهه
الموضوع كاتب الموضوع المنتدى مشاركات آخر مشاركة
ديكورات مائية فخمة الملكة كيلوباترا ديكور - أثاث - غرف نوم - مطابخ - حمامات 4 07-01-2010 01:05 PM
لائحة شرف القسم (( 1 )) قلم بلا حبر بقلم أعضاء بنات مصر - حصري 32 01-22-2010 11:38 AM
على مائدة الإفطار تذكر...!! محمد خطاب ارشيف قسم رمضان 7 08-22-2009 01:57 AM
مائدة افطار بنات مصر ozokozomozo منتدى سجل الاعضاء 15 09-04-2008 01:55 AM

مجلة الحلوة / مذهلة

الساعة الآن 06:41 PM


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.6.0 RC 1
منتديات بنات مصر . منتدى كل العرب

a.d - i.s.s.w


elMagic Style.Design By:۩۩ elMagic ۩۩