..{ فع‘ــآآليـآآت المنتــدى }..



آخر 12 مواضيع
صدفة البحر
الكاتـب : شاعر الانسانية - مشاركات : 0 -
ياليت قومى يعلمون ..مسابقة أفضل موضوع
الكاتـب : العاشق الذى لم يتب - آخر مشاركة : شاعر الانسانية - مشاركات : 2 -
زكاة المال ام الضرائب تابع مسابقة أفضل موضوع
الكاتـب : طبيب الهوى - آخر مشاركة : ☆ شهـــاب ☆ - مشاركات : 3 -
دعوة لنقاش تابع مسابقة اجمل موضوع
الكاتـب : شاعر الانسانية - مشاركات : 8 -
مسابقة اجمل موضوع
الكاتـب : شاعر الانسانية - مشاركات : 9 -
سئمت الصمت
الكاتـب : شاعر الانسانية - مشاركات : 6 -
الفرق بين الكسل والايمان
الكاتـب : شاعر الانسانية - مشاركات : 15 -
رأيك خير دليل
الكاتـب : شاعر الانسانية - مشاركات : 6 -
شاعر الأنسانيه مبارك الأشراف
الكاتـب : ساحر الأحزان - آخر مشاركة : شاعر الانسانية - مشاركات : 16 -
أيران وحرب الجرذان
الكاتـب : ساحر الأحزان - مشاركات : 12 -
واجب عزاء لأختنا لميـس في وفاه والدتها
الكاتـب : ساحر الأحزان - آخر مشاركة : طبيب الهوى - مشاركات : 16 -
أمل
الكاتـب : د/ عبد الله - مشاركات : 9 -

الإهداءات


ريش اللحم المشوي بالعسل والروز ماري

قسم طبخ المأكولات والعجائن


إضافة رد
 
LinkBack أدوات الموضوع انواع عرض الموضوع
قديم منذ /12-25-2008, 06:02 AM   #1

مشرفة قسم الأخبار سابقا

noose

 

 رقم العضوية : 6155
 تاريخ التسجيل : Aug 2008
 الجنس : ~ أنثى
 المكان : مصر
 المشاركات : 5,724
 النقاط : اسكندريلا will become famous soon enough
 درجة التقييم : 92
 قوة التقييم : 1

اسكندريلا غير متواجد حالياً

أوسمة العضو
افتراضي ريش اللحم المشوي بالعسل والروز ماري

ريش اللحم المشوي بالعسل والروز ماري

المقادير :

8 قطع ريش لحم
4 ملاعق كبيرة عسل
2 فصوص ثوم مفروم
1 ملاعق كبيرة روزماري مفروم
1 ملاعق كبيرة خل
1 ملاعق كبيرة مياه
2 بطاطس متوسطة مقشرة ومقطعة مكعبات
500 مل من الزيوت النباتية
1 ملاعق كبيرة مسطردة
1 ملعقة مايونيز
1 ملاعق كبيرة من الشعير المفروم
ملح
الفلفل

الخطوة الأولي : احضري الأدوات الخاصة بكِ
الخطوة الثانية : جهزي الشواية " كهرباء أو فحم "
الخطوة الثالثة : تحضير خلطة العسل والروزماري
في الإناء الصغير وعلى نار هادئة ضعي العسل والثوم والروزماري والخل والماء حتى الغليان ثم ضعيها جانباً.





الخطوة الرابعة : قلي مكعبات البطاطس
اقدحي الزيت على حرارة معتدلة ثم اقلي البطاطس على دفعات إلى أن يحمر لونها فى حوالى 7 :10 دقائق ، واخرجيها بالمعلقة المشقوقة وضعيها على المناديل للتخلص من الزيت الزائد.







الخطوة الخامسة : إنهاء تحضير البطاطس بالخلطة
ضعي البطاطس فى سلطانية زجاجية وأضيفي لها المسطردة ، والمايونيز ، والشعير مع الملح والفلفل وثم اخلطي جيدا جميع المكونات.



الخطوة السادسة : شي ريش اللحم




قومي برش اللحم بالملح والفلفل ، ثم ادهنى جانبي اللحم بخلطة العسل التى قمت بإعدادها من قبل.





رصي اللحم على الشواية مع الحرص على تقليب الجانبين.



ادهني الجوانب بخليط العسل مرتين تقريباً أثناء التقليب.




رشي من آن لآخر الماء على اللحم حتى لا يحترق .




الخطوة السابعة : تحضير الطبق
فى البداية ضعى البطاطس على طبق التقديم مسطح بالطريقة الموضحة بالصورة ، وبصورة عكسية رصي فوقها اللحم المشوي.





.
لحم " الريش " المشوي على الفحم



المقادير :
ربع كوب عصير ليمون .
نصف ملعقة فلفل أحمر مطحون .
كيلو لحم " ريش " .
3 ملاعق كزبرة خضراء مفرومة .
3 فصوص ثوم مفروم .
بصلتان متوسطتان .
ملعقة كمون مطحون .
كزبرة جافة مطحونة .
زنجبيل .
ملح .
نصف كوب كريمة .
زبادي .
الطريقة :

قطعي البصل إلى شرائح طولية رفيعة .
انقعي الريش في شرائح البصل والكمون والكزبرة الجافة والفلفل الأحمر وعصير الليمون والزنجبيل
والزبادي والثوم والملح والكريمة في إناء لمدة 3 ساعات أو أكثر .
اشويها بعد ذلك على الفحم أو في فرن تصل درجة حرارته إلى 240 درجه مئوية .
وللتغيير يمكنك عزيزتي ابتكار طرق أخري من اللحم بدلاً عن التكرار :








  رد مع اقتباس
قديم منذ /12-25-2008, 08:00 PM   #2

مشرف الإبداعات الأدبية سابقاً

 

 رقم العضوية : 5583
 تاريخ التسجيل : Aug 2008
 الجنس : ~ رجل
 المكان : مصرأم الدنيا
 المشاركات : 9,447
 الحكمة المفضلة : عظَمة عقلك تخلق لك الحساد .. وعظَمة قلبك تخلق لك الأصدقاء
 النقاط : البرنس رامى has a reputation beyond reputeالبرنس رامى has a reputation beyond reputeالبرنس رامى has a reputation beyond reputeالبرنس رامى has a reputation beyond reputeالبرنس رامى has a reputation beyond reputeالبرنس رامى has a reputation beyond reputeالبرنس رامى has a reputation beyond reputeالبرنس رامى has a reputation beyond reputeالبرنس رامى has a reputation beyond reputeالبرنس رامى has a reputation beyond reputeالبرنس رامى has a reputation beyond repute
 درجة التقييم : 58174
 قوة التقييم : 30

البرنس رامى غير متواجد حالياً

أوسمة العضو
افتراضي

وصف جميل وطريقه أجمل ويسلمو ايدك يا نوسى


لما بقى تبقى تعمليه اعزمينى


ده وش ياماما مين بقى هيقعد يعمل كل ده


هههههههههههههههههه

وبجد روعه تسلم ايدك







  رد مع اقتباس
قديم منذ /12-25-2008, 08:05 PM   #3

مشرفة الأزياء سابقا
 

 رقم العضوية : 4267
 تاريخ التسجيل : Jun 2008
 المكان : قلب قلبى
 المشاركات : 7,360
 النقاط : سمسمة2008 has a spectacular aura aboutسمسمة2008 has a spectacular aura about
 درجة التقييم : 167
 قوة التقييم : 1

سمسمة2008 غير متواجد حالياً

أوسمة العضو
افتراضي

ايه الجمال ده
ايه الحلاوة دى
بالرغم انى مش جعانة ومش باتعشى
بس بصراحة فتحتى نفسى اوووى على الاكل
ممكن تلفينى الطبق ده وتبعتيهولى ديلفرى
ههههههههههههههههههه
يسلمو الايادى حبيبتى على العشوة الجامدة دى
ههههههههههه
قصدى الوصفات الجميلة دى
فى انتظار جديدك ديما
تحياتى







  رد مع اقتباس
قديم منذ /12-26-2008, 03:25 AM   #4

مدير عام ومؤسس العصر الذهبي للمنتدي

 

 رقم العضوية : 7111
 تاريخ التسجيل : Sep 2008
 الجنس : ~ ولد
 المكان : Damietta
 المشاركات : 22,359
 الحكمة المفضلة : لو القرد مات القرداتي هيعرف يشتغل ؟
 النقاط : SiLver Spectra has a reputation beyond reputeSiLver Spectra has a reputation beyond reputeSiLver Spectra has a reputation beyond reputeSiLver Spectra has a reputation beyond reputeSiLver Spectra has a reputation beyond reputeSiLver Spectra has a reputation beyond reputeSiLver Spectra has a reputation beyond reputeSiLver Spectra has a reputation beyond reputeSiLver Spectra has a reputation beyond reputeSiLver Spectra has a reputation beyond reputeSiLver Spectra has a reputation beyond repute
 درجة التقييم : 5772879
 قوة التقييم : 2887

SiLver Spectra غير متواجد حالياً

إرسال رسالة عبر Yahoo إلى SiLver Spectra

أوسمة العضو

16 عطاء بلا حدود وسام التحكيم فىForumsGotTalent تكريم ادارى تكريم المركز الثانى  Arab Idol وسام تاج الاداره وسام النشاط الادارى 197 167 

افتراضي

بتجوعينا ليه بس يا نوسي.....

بس و الله صور تجوع

تسلم الايادي

أما أروح المطبخ عشان نعمل الطبخه
:liverpool-flag:

لو سمعتي خبر إنفجار مطبخي ...إعرفي على طول إني كنت بنفذ الطبخه
هههههههههههه

تحياتي








  رد مع اقتباس
قديم منذ /12-26-2008, 07:29 PM   #5

مشرفة قسم الأخبار سابقا

noose

 

 رقم العضوية : 6155
 تاريخ التسجيل : Aug 2008
 الجنس : ~ أنثى
 المكان : مصر
 المشاركات : 5,724
 النقاط : اسكندريلا will become famous soon enough
 درجة التقييم : 92
 قوة التقييم : 1

اسكندريلا غير متواجد حالياً

أوسمة العضو
افتراضي

اقتباس
مشاهدة المشاركة المشاركة الأصلية كتبت بواسطة سمسمة2008
ايه الجمال ده

ايه الحلاوة دى
بالرغم انى مش جعانة ومش باتعشى
بس بصراحة فتحتى نفسى اوووى على الاكل
ممكن تلفينى الطبق ده وتبعتيهولى ديلفرى
ههههههههههههههههههه
يسلمو الايادى حبيبتى على العشوة الجامدة دى
ههههههههههه
قصدى الوصفات الجميلة دى
فى انتظار جديدك ديما

تحياتى




من عيونى يا جميلة

ديلفيرى

بس كده ولا يغلى عليكى

بالطائرة حالا

تسلمى سمسمة على مرورك العطر








  رد مع اقتباس
قديم منذ /01-07-2009, 02:09 PM   #6

مشرفة قسم الأخبار سابقا

noose

 

 رقم العضوية : 6155
 تاريخ التسجيل : Aug 2008
 الجنس : ~ أنثى
 المكان : مصر
 المشاركات : 5,724
 النقاط : اسكندريلا will become famous soon enough
 درجة التقييم : 92
 قوة التقييم : 1

اسكندريلا غير متواجد حالياً

أوسمة العضو
افتراضي

اقتباس
مشاهدة المشاركة المشاركة الأصلية كتبت بواسطة البرنس رامى
وصف جميل وطريقه أجمل ويسلمو ايدك يا نوسى

اقتباس
مشاهدة المشاركة المشاركة الأصلية كتبت بواسطة البرنس رامى


لما بقى تبقى تعمليه اعزمينى


ده وش ياماما مين بقى هيقعد يعمل كل ده


هههههههههههههههههه

وبجد روعه تسلم ايدك






شكرا على مرورك العطر








  رد مع اقتباس
قديم منذ /01-13-2009, 06:56 AM   #7

مـرا©قسم حواء©قبـة سابقا

 

 رقم العضوية : 9835
 تاريخ التسجيل : Dec 2008
 العمر : 50
 المكان : cairo
 المشاركات : 7,244
 النقاط : نوركمال will become famous soon enough
 درجة التقييم : 56
 قوة التقييم : 1

نوركمال غير متواجد حالياً

أوسمة العضو
افتراضي

الله يعطيك العافيه اختي الغاليه







  رد مع اقتباس
قديم منذ /01-15-2009, 06:59 AM   #8

|§| أداره الاقسام السابقة  |§|

 

 رقم العضوية : 3822
 تاريخ التسجيل : May 2008
 المكان : فى قلـــب نجمـــ في السما ــــمة
 المشاركات : 9,063
 النقاط : همس الروح has a spectacular aura aboutهمس الروح has a spectacular aura about
 درجة التقييم : 174
 قوة التقييم : 1

همس الروح غير متواجد حالياً

أوسمة العضو
افتراضي








  رد مع اقتباس
قديم منذ /01-15-2009, 10:10 AM   #9

مشرفة قسم الأخبار سابقا

noose

 

 رقم العضوية : 6155
 تاريخ التسجيل : Aug 2008
 الجنس : ~ أنثى
 المكان : مصر
 المشاركات : 5,724
 النقاط : اسكندريلا will become famous soon enough
 درجة التقييم : 92
 قوة التقييم : 1

اسكندريلا غير متواجد حالياً

أوسمة العضو
افتراضي

اقتباس
مشاهدة المشاركة المشاركة الأصلية كتبت بواسطة silver spectra
بتجوعينا ليه بس يا نوسي.....


بس و الله صور تجوع

تسلم الايادي

أما أروح المطبخ عشان نعمل الطبخه
:liverpool-flag:

لو سمعتي خبر إنفجار مطبخي ...إعرفي على طول إني كنت بنفذ الطبخه
هههههههههههه

تحياتي










يااااااااااه

انفجار مرة واحدة

يا ابنى انت داخل على امتحانات

خليها علينا المرة دى

وهنوصلها لحد البيت

شكرا طارق على مرورك العطر



























  رد مع اقتباس
قديم منذ /02-02-2009, 04:50 AM   #10

|§| المراقبه العامه سابقا |§|

 

 رقم العضوية : 24
 تاريخ التسجيل : Feb 2008
 المكان : مصر
 المشاركات : 8,345
 النقاط : اميره القمر will become famous soon enough
 درجة التقييم : 66
 قوة التقييم : 1

اميره القمر غير متواجد حالياً

أوسمة العضو
افتراضي

تسلم اديكى اختى نوسى
على الطريقه
ررررررررررروعه







  رد مع اقتباس
إضافة رد

الكلمات الدلالية (Tags)
لارج, الليل, المشوي, بالعزم, رخص, والروز

« فخذ اللحم المشوية بالبطاطس | عجه بالخضروات »

الذين يشاهدون محتوى الموضوع الآن : 1 ( الأعضاء 0 والزوار 1)
 

Posting Rules
لا تستطيع إضافة مواضيع جديدة
لا تستطيع الرد على المواضيع
لا تستطيع إرفاق ملفات
لا تستطيع تعديل مشاركاتك

BB code is متاحة
كود [IMG] متاحة
كود HTML معطلة
Trackbacks are متاحة
Pingbacks are متاحة
Refbacks are متاحة


المواضيع المتشابهه
الموضوع كاتب الموضوع المنتدى مشاركات آخر مشاركة
ريش اللحم المشوي بالعسل والروز ماري Roty Azz قسم طبخ المأكولات والعجائن 1 02-19-2012 11:38 PM
لمحبي درجات اللون البينك والروز والفوشيا اجمل ديكورات في قمة الرقة nesma88 ديكور - أثاث - غرف نوم - مطابخ - حمامات 4 05-13-2011 01:34 PM
الليل ونار الحب (الشاعر عبد القادر الأسود) عبد القادر الأسود قسم الخواطر - وهمس القوافى حصرى بقلم الأعضاء 8 09-11-2010 06:51 PM
صينية اللحم المشوي في الفرن بالصوووور نوركمال قسم طبخ المأكولات والعجائن 8 11-01-2009 06:12 PM

مجلة الحلوة / مذهلة

الساعة الآن 11:03 AM


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.6.0 RC 1
منتديات بنات مصر . منتدى كل العرب

a.d - i.s.s.w


elMagic Style.Design By:۩۩ elMagic ۩۩