..{ فع‘ــآآليـآآت المنتــدى }..



آخر 12 مواضيع
واجب عزاء لأختنا لميـس في وفاه والدتها
الكاتـب : ساحر الأحزان - آخر مشاركة : أمير عسكر - مشاركات : 4 -
أمل
الكاتـب : د/ عبد الله - آخر مشاركة : أمير عسكر - مشاركات : 2 -
حقائق لن يخبرك عنها احد ...يمكنك نشرها
الكاتـب : out off box - آخر مشاركة : أمير عسكر - مشاركات : 3 -
خطيئتي الكبرى .. قلم مهيب
الكاتـب : مهيب الركن . - آخر مشاركة : أمير عسكر - مشاركات : 4 -
ساحر الأحزان مع أعضاء بنات مصر في رمضان مع مـريم
الكاتـب : ساحر الأحزان - آخر مشاركة : مهيب الركن . - مشاركات : 4 -
تفرق معاه
الكاتـب : شاعر الحب الحزين - آخر مشاركة : ☆ شهـــاب ☆ - مشاركات : 7 -
بنفهم متأخر
الكاتـب : شاعر الحب الحزين - مشاركات : 6 -
ساحر الأحزان مع أعضاء بنات مصر في رمضان مع الملـكله كيلوباترا
الكاتـب : ساحر الأحزان - آخر مشاركة : واد حبيب - مشاركات : 2 -
الـيوم لك وغـدا عليك
الكاتـب : ساحر الأحزان - آخر مشاركة : مهيب الركن . - مشاركات : 5 -
يعز عليا
الكاتـب : شاعر الحب الحزين - مشاركات : 4 -
ساحر الأحزان مع أعضاء بنات مصر في رمضان مع حـياه
الكاتـب : ساحر الأحزان - آخر مشاركة : د/ عبد الله - مشاركات : 2 -
قفلنا الباب
الكاتـب : شاعر الحب الحزين - مشاركات : 4 -

الإهداءات


مكرونة بالبشاميل $ بالصور$

قسم طبخ المأكولات والعجائن


إضافة رد
 
LinkBack أدوات الموضوع انواع عرض الموضوع
قديم منذ /03-09-2009, 12:42 PM   #1

 

 رقم العضوية : 14319
 تاريخ التسجيل : Mar 2009
 المكان : مصر
 المشاركات : 82
 النقاط : بنوتة بطعم التوتة will become famous soon enough
 درجة التقييم : 50
 قوة التقييم : 0

بنوتة بطعم التوتة غير متواجد حالياً

أوسمة العضو
Thumbs up مكرونة بالبشاميل $ بالصور$

عمل مكرونة بالبشاميل خطوة بخطوة وبالصور ،، بس اية مش اى مكرونة

بسم الله الرحمن الرحيم



السلام عليكم ورحمة الله وبركاته




المقادير المطلوبة

مكرونة مسلوقة..صلصة الباشميل..لحمة مفرومة معصجة..جبنة موزوريلا مبشورة




الان لعمل اللحمة بستخدم..بصلة مفرومة..لحمة مفرومة...بندورة مفرومة ..فصين ثوم مدقوقين و صلصة طماطم و ممكن خضار مشكلة انا هنا استخدمت ذرة مفرزة..و طبعا ملح و فلفل اسود و بهار و اوريجانو



طريقة عمل اللحمة..

بنحمي الزيت عالنار ثم نضيف البصل المفروم و نقلب قليلا الى ان يذبل




نضع اللحمة فوقه و نقلب جيدا




تترك الى ان يتغير لونها الى اللون البني نضيف الثوم و نقلب




ثم الطماطم و تقلب جيدا



ثم الذررة و نقلبها و تترك الى ان تذبل الطماطم




ثم نضيف الصلصة




و تترك على النار الى ان تتسبك و تصبح جاهزة


لعمل البشاميل نحتاج الى:
كوب طحين تقريبا 7 ملاعق كبيرة..ليتر من الحليب اي تقريبا اربع اكواب..مكعبين ماجي و زبدة..ملح و فلفل اسود و اوريجانو




نضيف الطحين مع الحليب عالبارد




يوضع على النار و نحركهم بالمضرب السلك الى ان يذوب الطحين تماما و يختفي




بعد ان يسخن بقليل نضيف الماجي و الملح و الفلفل الاسود و الاوريجانو و طبعا ما بنتركها ابدا نستمر بالتحريك حتى ما تتكتل




نضيف الزبدة
و نستمر بالتحريك الى ان يثخن قوام البشاميل هكذا



ترفع من على النار

و الان التطبيق اللحمة جاهزة و البشاميل جاهز ..

نضع المكرونة المسلوقة في طبق عميق او قدر و نضيف فوقها نصف كمية البشاميل




نقلب المكرونة مع البشاميل جيدا حتى يمتزجو و ممكن اضافة القليل من الجبنة معها و نحضر صينية الفرن ندهنا بقليل من الزبدة و نغطي قاع الصينية و الحواف بالبقسمات
نضيف طبقة من المكرونة




ثم نفرد فوقها اللحمة





ثم طبقة المكرونة




ثم باقي صلصة البشاميل هكذا



ندخلها فرن ساخن لمدة نصف ساعة او اكتر الى ان تتحمر الاطراف




نفتح الشواية و نحمر الوجه



وبالهنا والشفا
:liverpool-flag:







  رد مع اقتباس
قديم منذ /03-09-2009, 01:00 PM   #2

مـرا©قسم حواء©قبـة سابقا

 

 رقم العضوية : 9835
 تاريخ التسجيل : Dec 2008
 العمر : 50
 المكان : cairo
 المشاركات : 7,244
 النقاط : نوركمال will become famous soon enough
 درجة التقييم : 56
 قوة التقييم : 1

نوركمال غير متواجد حالياً

أوسمة العضو
افتراضي

مجهود رااااااااااااااااااائع
بارك الله فيك
فى انتظار جديدك







  رد مع اقتباس
قديم منذ /03-09-2009, 01:32 PM   #3

 

 رقم العضوية : 14319
 تاريخ التسجيل : Mar 2009
 المكان : مصر
 المشاركات : 82
 النقاط : بنوتة بطعم التوتة will become famous soon enough
 درجة التقييم : 50
 قوة التقييم : 0

بنوتة بطعم التوتة غير متواجد حالياً

أوسمة العضو
اقتباس
مشاهدة المشاركة المشاركة الأصلية كتبت بواسطة نوركمال
مجهود رااااااااااااااااااائع
بارك الله فيك
فى انتظار جديدك


شكرااااااااااااا نور ع مرورك العطر نورتى التوببيك







  رد مع اقتباس
قديم منذ /03-09-2009, 01:53 PM   #4

 

 رقم العضوية : 14775
 تاريخ التسجيل : Mar 2009
 المشاركات : 3
 النقاط : رحمة صلاح will become famous soon enough
 درجة التقييم : 50
 قوة التقييم : 0

رحمة صلاح غير متواجد حالياً

أوسمة العضو
افتراضي

شـــــــــــــــــــــــكرا







  رد مع اقتباس
قديم منذ /03-09-2009, 04:58 PM   #5

مشـ©الترحيب©ـرفة سابقا

 

 رقم العضوية : 1561
 تاريخ التسجيل : Apr 2008
 المكان : القاهرة
 المشاركات : 2,804
 النقاط : lolla is on a distinguished road
 درجة التقييم : 49
 قوة التقييم : 0

lolla غير متواجد حالياً

أوسمة العضو
افتراضي

تصدقى جوعتينى وفكرتينى بالاكل

مش عارفة اشكرك ولا اعمل فيكى ايه بالظبط

عالعمووووم شكراااااااا

بجد حلوووووة اوى

تسلم ايدك







  رد مع اقتباس
قديم منذ /03-13-2009, 12:54 PM   #6

 

 رقم العضوية : 14319
 تاريخ التسجيل : Mar 2009
 المكان : مصر
 المشاركات : 82
 النقاط : بنوتة بطعم التوتة will become famous soon enough
 درجة التقييم : 50
 قوة التقييم : 0

بنوتة بطعم التوتة غير متواجد حالياً

أوسمة العضو
Smile

اقتباس
مشاهدة المشاركة المشاركة الأصلية كتبت بواسطة رحمة صلاح
شـــــــــــــــــــــــكرا


شكراااااااا ع المرور:cv20:







  رد مع اقتباس
قديم منذ /03-13-2009, 12:59 PM   #7

 

 رقم العضوية : 14319
 تاريخ التسجيل : Mar 2009
 المكان : مصر
 المشاركات : 82
 النقاط : بنوتة بطعم التوتة will become famous soon enough
 درجة التقييم : 50
 قوة التقييم : 0

بنوتة بطعم التوتة غير متواجد حالياً

أوسمة العضو
Talking

اقتباس
مشاهدة المشاركة المشاركة الأصلية كتبت بواسطة lolla
تصدقى جوعتينى وفكرتينى بالاكل

مش عارفة اشكرك ولا اعمل فيكى ايه بالظبط

عالعمووووم شكراااااااا

بجد حلوووووة اوى

تسلم ايدك

شكراااا يا قمر ع المرور نورتى يا هالة

:vb23::cv17:







  رد مع اقتباس
قديم منذ /04-22-2010, 01:06 PM   #8

عضو ذهبي

 

 رقم العضوية : 11410
 تاريخ التسجيل : Jan 2009
 العمر : 30
 المشاركات : 1,745
 النقاط : القمـــــــmeemaـــــــرايه will become famous soon enough
 درجة التقييم : 50
 قوة التقييم : 0

القمـــــــmeemaـــــــرايه غير متواجد حالياً

أوسمة العضو
افتراضي








  رد مع اقتباس
قديم منذ /05-04-2010, 05:51 AM   #9

عضو سوبر
 

 رقم العضوية : 36067
 تاريخ التسجيل : Dec 2009
 العمر : 37
 المكان : مصر اسيوط
 المشاركات : 2,465
 النقاط : غاوى حب موت will become famous soon enough
 درجة التقييم : 70
 قوة التقييم : 1

غاوى حب موت غير متواجد حالياً

إرسال رسالة عبر MSN إلى غاوى حب موت إرسال رسالة عبر Yahoo إلى غاوى حب موت
أوسمة العضو
افتراضي

تسلم الايادى







  رد مع اقتباس
قديم منذ /05-05-2010, 02:40 PM   #10

 

 رقم العضوية : 47628
 تاريخ التسجيل : May 2010
 المكان : المنصورة
 المشاركات : 15
 النقاط : shaza elward will become famous soon enough
 درجة التقييم : 50
 قوة التقييم : 0

shaza elward غير متواجد حالياً

أوسمة العضو
افتراضي

واااااااااو شكلها شهي جدا
تسلم ايدك ياقمر ع الطرح اللذيذ ده
دمتي بخير







  رد مع اقتباس
إضافة رد

الكلمات الدلالية (Tags)
مكرونة, بالبشاميل, بالصور$

« الفطير المشلتت .. غاية كل مصري وعربي واجنبي | افضل اللحوم »

الذين يشاهدون محتوى الموضوع الآن : 1 ( الأعضاء 0 والزوار 1)
 
أدوات الموضوع
انواع عرض الموضوع

Posting Rules
لا تستطيع إضافة مواضيع جديدة
لا تستطيع الرد على المواضيع
لا تستطيع إرفاق ملفات
لا تستطيع تعديل مشاركاتك

BB code is متاحة
كود [IMG] متاحة
كود HTML معطلة
Trackbacks are متاحة
Pingbacks are متاحة
Refbacks are متاحة


المواضيع المتشابهه
الموضوع كاتب الموضوع المنتدى مشاركات آخر مشاركة
♨ مكرونة بالبشاميل والجبن الشيدر > M!DO < قسم طبخ المأكولات والعجائن 8 12-26-2020 02:58 AM
مكرونه بالبشاميل بالصور المتحركه ماتركس قسم طبخ المأكولات والعجائن 7 03-24-2010 01:23 PM
بالصور مسقعة بالبشاميل واللحمة المفرومة اسكندريلا قسم طبخ المأكولات والعجائن 3 03-31-2009 07:28 AM

مجلة الحلوة / مذهلة

الساعة الآن 08:10 AM


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.6.0 RC 1
منتديات بنات مصر . منتدى كل العرب

a.d - i.s.s.w


elMagic Style.Design By:۩۩ elMagic ۩۩