..{ فع‘ــآآليـآآت المنتــدى }..



آخر 12 مواضيع
دعوة لنقاش تابع مسابقة اجمل موضوع
الكاتـب : شاعر الانسانية - مشاركات : 0 -
مسابقة اجمل موضوع
الكاتـب : شاعر الانسانية - مشاركات : 5 -
سئمت الصمت
الكاتـب : شاعر الانسانية - مشاركات : 4 -
الفرق بين الكسل والايمان
الكاتـب : شاعر الانسانية - مشاركات : 13 -
رأيك خير دليل
الكاتـب : شاعر الانسانية - مشاركات : 6 -
شاعر الأنسانيه مبارك الأشراف
الكاتـب : ساحر الأحزان - آخر مشاركة : شاعر الانسانية - مشاركات : 14 -
أيران وحرب الجرذان
الكاتـب : ساحر الأحزان - مشاركات : 12 -
واجب عزاء لأختنا لميـس في وفاه والدتها
الكاتـب : ساحر الأحزان - آخر مشاركة : طبيب الهوى - مشاركات : 16 -
أمل
الكاتـب : د/ عبد الله - آخر مشاركة : شاعر الانسانية - مشاركات : 7 -
حقائق لن يخبرك عنها احد ...يمكنك نشرها
الكاتـب : out off box - آخر مشاركة : أمير عسكر - مشاركات : 3 -
خطيئتي الكبرى .. قلم مهيب
الكاتـب : مهيب الركن . - آخر مشاركة : دمعه حائره - مشاركات : 11 -
ساحر الأحزان مع أعضاء بنات مصر في رمضان مع مـريم
الكاتـب : ساحر الأحزان - آخر مشاركة : مهيب الركن . - مشاركات : 4 -

الإهداءات


مطبخ المرحلة الرابعه من مسابقة ملكة الثقافة العامة

مواضيع عامة - ثقافة عامة


موضوع مغلق
 
LinkBack أدوات الموضوع انواع عرض الموضوع
قديم منذ /07-01-2013, 04:46 PM   #1

مشرفة القسم العام سابقا

المشاركة المثقفة

 

 رقم العضوية : 24420
 تاريخ التسجيل : Jul 2009
 الجنس : ~ أنثى
 المكان : القاهرة
 المشاركات : 7,768
 النقاط : Sєяєєη●•ʚɞ has a reputation beyond reputeSєяєєη●•ʚɞ has a reputation beyond reputeSєяєєη●•ʚɞ has a reputation beyond reputeSєяєєη●•ʚɞ has a reputation beyond reputeSєяєєη●•ʚɞ has a reputation beyond reputeSєяєєη●•ʚɞ has a reputation beyond reputeSєяєєη●•ʚɞ has a reputation beyond reputeSєяєєη●•ʚɞ has a reputation beyond reputeSєяєєη●•ʚɞ has a reputation beyond reputeSєяєєη●•ʚɞ has a reputation beyond reputeSєяєєη●•ʚɞ has a reputation beyond repute
 درجة التقييم : 1790046
 قوة التقييم : 896

Sєяєєη●•ʚɞ غير متواجد حالياً

 

 

 

 

 

أوسمة العضو

وسام المركز الثالث عبقرى العاميه وسام قوة الاعصاب وكشف الكذب حلم الشيطان الوسام الذهبي وسام إدارة الحملات والمسابقات 412 204 155 26 

افتراضي مطبخ المرحلة الرابعه من مسابقة ملكة الثقافة العامة





يلا يا بناتيت تعالوا نعك مع بعض وهناكل لوحدنا ومش هندوق حد

اهلا بيكم فى مطبخنا








المطلوب






مطلوب من كل بنوته تعمل 3 حاجات


1-طبق رئيسى (اكله)









2- طبق حلوى







3- مشروب (اى عصير)




(كل حاجة بالمقادير _ الطريقة _ الصورة)



كل بنوتة هتعمل مشاركة واحدة فقط هتنسقها وهتحط فى بدايتها رقمها + الصورة والمشاركة دى فيها الـ 3 حاجات
ممنوع وضع صور عليها روابط لمواقع والا سيتم حذفها




دة رجل المطافى عشان الحرائق







دى عربية اسعاف عشان الكوارث






يلا يا بناتيت انطلقووووا








 
قديم منذ /07-01-2013, 04:47 PM   #2

مشرفة القسم العام سابقا

المشاركة المثقفة

 

 رقم العضوية : 24420
 تاريخ التسجيل : Jul 2009
 الجنس : ~ أنثى
 المكان : القاهرة
 المشاركات : 7,768
 النقاط : Sєяєєη●•ʚɞ has a reputation beyond reputeSєяєєη●•ʚɞ has a reputation beyond reputeSєяєєη●•ʚɞ has a reputation beyond reputeSєяєєη●•ʚɞ has a reputation beyond reputeSєяєєη●•ʚɞ has a reputation beyond reputeSєяєєη●•ʚɞ has a reputation beyond reputeSєяєєη●•ʚɞ has a reputation beyond reputeSєяєєη●•ʚɞ has a reputation beyond reputeSєяєєη●•ʚɞ has a reputation beyond reputeSєяєєη●•ʚɞ has a reputation beyond reputeSєяєєη●•ʚɞ has a reputation beyond repute
 درجة التقييم : 1790046
 قوة التقييم : 896

Sєяєєη●•ʚɞ غير متواجد حالياً

 

 

 

 

 

أوسمة العضو

وسام المركز الثالث عبقرى العاميه وسام قوة الاعصاب وكشف الكذب حلم الشيطان الوسام الذهبي وسام إدارة الحملات والمسابقات 412 204 155 26 

افتراضي





ملكات الثقافة العامة المشتركات

10 ملكات وهم


الملكة رقم (1)

الحان الورد






الملكة رقم (2)

جرحك علمنى اعيش







الملكة رقم (3)

the spring flower







الملكة رقم (5)

الأميرة رودي



الملكة رقم (8)

مشتاقه للجنه





الملكة رقم (9)

✿ Celiηα




الملكة رقم (10)

ahla bnota





الملكة رقم (11)

&& برنسيسة المنصورة &&







الملكة رقم (13)

حلم عمري




الملكة رقم (14)

white flower





















 
قديم منذ /07-01-2013, 05:27 PM   #3

مراقبة عامة سابقه

 

 رقم العضوية : 76164
 تاريخ التسجيل : Oct 2011
 الجنس : ~ أنثى
 المشاركات : 37,548
 الحكمة المفضلة : كن متواضع كالمطر .. يسقط على قصور الأمراء وأكواخ الفقراء...
 النقاط : الأميرة رودي has a reputation beyond reputeالأميرة رودي has a reputation beyond reputeالأميرة رودي has a reputation beyond reputeالأميرة رودي has a reputation beyond reputeالأميرة رودي has a reputation beyond reputeالأميرة رودي has a reputation beyond reputeالأميرة رودي has a reputation beyond reputeالأميرة رودي has a reputation beyond reputeالأميرة رودي has a reputation beyond reputeالأميرة رودي has a reputation beyond reputeالأميرة رودي has a reputation beyond repute
 درجة التقييم : 8007752
 قوة التقييم : 4004

الأميرة رودي غير متواجد حالياً

 

 

 

 

أوسمة العضو

مسابقه قلم ونقاش مسابقة الموسوعة الفقهيه وسام عطاء رقابي 2015 وسام الاحساس الصادق فورم جود تالنت موسم رابع 35 وسام حملة تنشيط قسم الصحه مركز أول حملة تنشيط قسم اللغات مركز أول حملة كل يوم فى قسم مسابقة عالم الحيوان تكريم 

افتراضي







الملكة رقم (5)


الأميرة رودي










من مطبخى هذا أعلن لكم اننى قمت بعمل أكله خفيفه
جداا وطريقتها بسيطه وسهله ومش بتاخد وقت طويل


وان شاء الله هتعجبكم وهتروحو جري تجربوها كلكم وبعدين تدعولي

بالله ماتنسو تدعولي

أولا الطبق الرئيسي


1-دجاج بالصلصه البيضاء ...جربوها على ضمانتي
.
( المقادير والطريقه مكتوبه على الصور )

ولكن هكتبها للايضاح اكتر
اولا المقادير

♨♨

قرنبيط
بروكلي مقطع شرائح
بصل مقطع شرائح طويله
مشروم مقطع مكعبات
مكعبات صدور دجاج
كاس حليب
معلقتين دقيق
مكعب ماجي
معلقه جبنه سايل
علبه قشطه
كريمه مخفوقه كويس




الطريقه والخطوات





نشوح البصل فى شويه زيت صغيرين لحد مايكون لونه ذهبي
بعدين نضيف قطع الدجاج ونقلبها لما تنشف ويكون لونها قريب من الدهبي
ونضيف المشروم والبروكلي والقرنبيط والملح والفلفل الاسود
وشويه بهارات مُشكله حسب الرغبه
ونقلبه لحد ما يسستوي



(( عمل الصلصه )





على نار هاديه ندوب مكعب الماجي مع الحليب
ثم نضيف الدقيق مع التحريك المستمر
ثم ملعقه الجبن
نقلب جيدا ونتذوقه
ونضبطه على حسب رغبتنا


ثم نضيف الصلصه على خلطه الدجاج

وده الشكل النهائى :




وبألف هنا





ثانيا : الحلوى

تشوكليت تشيب تشيز كيك


أولا المقادير





.1.حبيبات الشوكولاة شبه محلاة..
2.بسكوت دايجيستيف
1..زبدة.
1.قشطة.
.3 جبنة الكريمة حجم 225 جرام تقريبا. فيلادلفيا
.3 بيض.
.معلقة كبيرة طحين
و ربع كوب سكر..


الطريقه

** نطحن كوب و ربع من البسكوت الدايحيستيف و يوضع في طبق عميق





بعدين نضيف 3\1 كوب من الزبدة الذائبة





و نخلطهم جيدا مع بعض..و نفركهم جيدا و نضيف القليل من حبيبات الشيكولا و تخلط معها

هتكون بالشكل ده :






** نرص خليط البسكوت في قاع صينية التشيز كيك ذات القاعدة المتحركة و توضع بالثلاجة









** نخفق 3 علب من الجبنة بالخفاقة الكهربائية الى ان تصبح هشة







ثم نضيف لها القشطة و نستمر بالخفق..ثم ربع الكوب سكر و نخفق الى ان يمتزج الخليط

ثم يضاف البيض بالتدريج مع الخفق المستمر..و ثم ملعقة طحين و نخفق و ثم الفانيلا و نخفق
الى ان يمتزج الخليط جيدا

-
بعد كده نضيف حبيبات الشوكولا و نقلب







- تصب في الصينية فوق خليط البسكوت







تدخل الفرن و تخبز لمدة ساعة و نخرجها و توضع على الشبك و تترك تبرد تماما
ثم تترك تبرد بالتلاجة عالاقل 6 ساعات او ليلة كاملة

تزين وتقدم

وده الشكل النهائي لها





وده شكلها النهائي بعد التقطيع





وبألف هنــا






ثالثا المشروب //


بارفيه الفراولة مع الكريمة



المقادير:

* كيلوغرام من الفراولة المغسولة والمجففة بمنشفة
* علبة من الجيلو بنكهة الفراولة
* كوبان من الماء (واحد بارد وآخر ساخن) لتذويب الجيلو
* ملعقة صغيرة من مسحوق الجيلاتين
* كوبان من الكريما الطازجة المخفوقة



طريقة التحضير:



* يبطن قعر قالب جاتوه وحوافه بورق النايلون اللاصق.

*يوزع قسم من الفراولة المقطعة إلى شرائح في قعر القالب.

*يسكب في وعاء الماء الساخن فوق الجيلو ويخلط معه جيداً لتذويبه. يضاف بعدها الماء البارد ويخلط مع الجيلو.

*في وعاء آخر، تخلط ملعقة الجيلاتين مع 10 ملاعق طعام من الماء البارد. يذوب الجيلاتين في البان ماري أو في المايكروايف لمدة ثانية إلى ثانيتين.

*يخلط الجيلاتين المذوب فوق مزيج الجيلو المحضر. فهذا يساعد الجيلو على أن يجمد بسرعة وتصبح قولبته أسهل.

*يسكب معظم هذا الجيلو فوق شرائح الفراولة في قعر القالب ويترك جانباً لتصبح شبه جامدة.

*في وعاء آخر، تخفق الكريما الطازجة مع ملعقتيّ طعام من السكر حتى تصبح كثيرة الرغوة.

*يضاف نصف كوب من الجيلو المحضر إلى هذه الكريما ويخلط معها بملعقة خشبية.

*يفرم نصف كوب من الفراولة إلى قطع صغيرة. تضاف هذه القطع إلى الكريما وتخلط معها.

*تسكب الكريما المحضرة فوق الجيلو في القالب. يوضع القالب في الثلاجة حتى يجمد محتواه. وحين يجمد، يقلب محتواه رأساَ على عقب فوق طبق التقديم ويزين بالكريما الطازجة المخفوقة

ليكون بالشكل ده





شكلها يجنن طبعا

ولو حبيبتي تضيفي بعض حبات الفراولة المقطعة إلى نصفين عليها للتزين يكون اجمل

وبالهنا والشفا ياملكات















التعديل الأخير تم بواسطة الأميرة رودي ; 07-01-2013 الساعة 07:38 PM
 
قديم منذ /07-01-2013, 07:13 PM   #4

مميزة لنشاط التحرير

 

 رقم العضوية : 76058
 تاريخ التسجيل : Oct 2011
 الجنس : ~ بنوتة
 المكان : ام الدنيا
 المشاركات : 8,290
 الحكمة المفضلة : انت تريد وانا اريد والله يفعل ما يريد
 النقاط : حلم عمري has a reputation beyond reputeحلم عمري has a reputation beyond reputeحلم عمري has a reputation beyond reputeحلم عمري has a reputation beyond reputeحلم عمري has a reputation beyond reputeحلم عمري has a reputation beyond reputeحلم عمري has a reputation beyond reputeحلم عمري has a reputation beyond reputeحلم عمري has a reputation beyond reputeحلم عمري has a reputation beyond reputeحلم عمري has a reputation beyond repute
 درجة التقييم : 1171354
 قوة التقييم : 586

حلم عمري غير متواجد حالياً

أوسمة العضو

متخرجه من دوره الرسم المسابقه الفلاشيه 2 مسابقه النقاش 3 مسابقة رجل وامرأة المركز الاول مسابقة تنشيط الفلاشات المركز الثانى وسام باص المنتدى العجيب تكريم فى قسم النقاش وسام تميز فى السويتش ماكس وسام الرد القيم فى النقاش 

افتراضي



الملكة (13)






انهاردة ان شاء الله من مطبخي هقدملكم شوية اكلات انا بحبها
اتمني تعجبكم


1-طبق رئيسى

معايا اكتر اكلة بحبها وهي الحمام
ومتاكدة انها ان شاء الله هتعجبكم



المقادير
حمام حسب عدد أفراد الأسرة
أرز ( تقريبا نصف كوب أرز صغير لكل واحدة )
كبد وقوانص الحمام
ملح+فلفل أسود+بهارات+جوزة الطيب
بصل
ورق لاورا


الطريقة
يُغسل الحمام جيدا , ويُغسل الأرز , وتقطع الكبد والقوانص صغير , ويقطع البصل



يخلط جميع المكونات

أحشى الحمام
( وتعاملى برفق حتى لاينتقطع منك أثناء الحشو )
جهزى حلة السلق وضعى فيها ملح وفلفل وبهارات وورق لاورا حتى الغليان
اسلقى الحمام
حوالى ساعة الا ربع , مع وضعه على ظهره أثناء عمليه السلق
هنا قبل سلقه


ينشل الحمام من ماء السلق ويترك ليهدأ
ثم ابدئى فى عمليه تحميره
بالسمن أو الزيت حسب رغبتك
وبالهنا والشفا




2- طبق حلوى

هقدملكم ان شاء الله طبق لذيذ جدااا
والمقادير سهلة وبسيطة اووووي

الكب كيك



المكونات :

كوب ونص دقيق منخول
2 ملعقه صغيره بيكنج بودر
نص كوب لبن
تلات ارباع كوب سكر
3 معالق سمن
3 بيض
رشه ملح
ملعقه صغيره فانيليا

الطريقة :

- فى الخلاط البيض والسكر و الفانيليا ورشه ملح يضربو لمده دقيقه ثم نضع اللبن والسمن لمده دقيقتين .
- تفرغ المحتويات فى اناء عميق وبمضرب يدوى يقلب الدقيق مع الخليط .
- توضع فى قوالب الكاب كيك فى الفرن لمده 10 دقائق على درجه 160 .
وبالهنا والشفا



3- مشروب

عصير الأناناس باللوز..مشروب صحي ولذيذ


الأناناس ملك الفاكهة، ليس لشكله فقط بل لأنه من أغنى أنواع الفاكهه بالمزايا والفوائد الصحية ومن بينها إحتوائه بكميات كبيرة على الأنزيمات الهاضمة والحارقة للدهون ولذلك يعتبر عصير الأناناس من المشروبات التي تساعد على تخفيف الوزن. إليكم هذه الوصفة المميزة لعصير الأناناس:

المقادير
  • عسل , ملعقة صغيرة
  • لبن رائب,0.5 كوب
  • لوز مطحون,20 غم
  • أناناس شرائح,5 حبات
طريقة التحضير

- تقطع شرائح الأناناس لقطع صغيرة وتوضع في الخلاط الكهربائي
- تضاف بقية المقادير إلى الأناناس في الخلاط
- تخلط حتى يصبح الخليط متجانس
- يمكن إضافة القليل من الماء حسب الرغبة
- يصب الخليط في أكواب كبيرة ويزين بشرائح الأناناس الطازجة



وبكدة خلصنا اكلاتنا
بالهنا والشفا
وحضروا الاسعاف للاحتياط بردو








 
قديم منذ /07-01-2013, 08:33 PM   #5

عضوية التميز

 

 رقم العضوية : 91651
 تاريخ التسجيل : Jan 2013
 الجنس : ~ بنوتة
 المشاركات : 8,211
 الحكمة المفضلة : ﻵ تبآلغ بمشآعركْ .. حتى ﻵ ترتطم نبضآتكْ بجدرآن قلبكْ , فالردود البآردة قآسية أحيانآ ..
 النقاط : CAN _ 7LM has a reputation beyond reputeCAN _ 7LM has a reputation beyond reputeCAN _ 7LM has a reputation beyond reputeCAN _ 7LM has a reputation beyond reputeCAN _ 7LM has a reputation beyond reputeCAN _ 7LM has a reputation beyond reputeCAN _ 7LM has a reputation beyond reputeCAN _ 7LM has a reputation beyond reputeCAN _ 7LM has a reputation beyond reputeCAN _ 7LM has a reputation beyond reputeCAN _ 7LM has a reputation beyond repute
 درجة التقييم : 462135
 قوة التقييم : 232

CAN _ 7LM غير متواجد حالياً

أوسمة العضو

مسابقة الموسوعة الفقهيه أفضل متابع سهراية رمضانية وسام الحضور المميز وسام افضل كليب 

افتراضي

&&&&

(14)

&&&&










طاجين الدجاج بالجزر والزيتون الاخضر




المقادير




دجاجة مقطعة

جزر على حسب الرغبة

زيتون اخضر

1 طماطم + بصلة واحدة

معدنوس

ملح + زعفران + فلفل اسود + زنجبيل + زيت زيتون

حامض مصير




الطريقة





في طاجين نضيف جميع التوابل للدجاج المقطع






نخلط جميع العناصر مع بعض حتى تتجانس





ناخذ الجزر والزيتون والبصل والطماطم





نضعهم على الدجاج بطريقة جميلة






نضيف الحامض المصير في الوسط





نضيف القليل من الماء ونتركه يطبخ


وبالصحة والراحة








ثانيا:الحلويات

كعب غزال





المقادير




مقادير الحشو


كوب لوز مفروم ناعم
1/2كوب سكر
1/2معلقة صغيرة قرفة
2معلقة كبيرة ماء زهر
1معلقة صغيرة زبدة



مقادير العجين


1/4 1 كوب دقيق
1/2معلقة صغيرة ملح
2معلقة كبيرة زبدة
1/2معلقة كبيرة ماء زهر
كوب ماء للعجين
سكر بودرة للتزيين




الطريقة





لعمل الحشو:

- نخلط اللوز والسكر والقرفة ثم نضيف ماء الزهر والزبدة وتعجن باليد.
- نشكل الحشو على هيئة اصابع صغيرة.





لعمل العجين:

- ننخل الدقيق والملح ونضيف اليهم الزبدة وماء الزهر وتفرك باليد.
- نضيف الماء تدريجياً ونعجن حتى يصير عجيناً مطاطياً ليناً.
- نمد العجين على سطح مرشوش بالدقيق حتى يصبح رقيقاً جداً.
- نقطع العجين الى دوائر قطرها 6 سم تقريباً.
- نضع الحشو في وسط الدائرة ثم نقفل الدائرة بالضغط عليها ونضغط العجين ليأخذ شكل الحشووتقفل من الجانبين والأطراف ويشكل الى شكل هلال.






نقوم بتزيينه





- يرص في صينية مدهونة بقليل من الزبد ويخبز لمدة 15-20 دقيقة.







وبالصحة والراحة




ثالثا: المشروبات


الخشاف المصرى









المقادير

1/2


كيلو تمر
2 لتر ماء
سكر للتحلية
مشمشية
قراصيا
زبيب
جوز هند
تين مقطع


الطريقة :


- قومي بغسل التمر وقطعيه ثم أنقعيه في ماء مع المشمشية والقراصيا والزبيب وجوز الهند والتين لمدة لا تقل عن 3 ساعات.
- عند التقديم اخلطي الماء والسكر وضعي فيها التمر والياميش المنقوع .


وبالصحة والراحة










 
قديم منذ /07-01-2013, 08:54 PM   #6

مشرفة الشخصيات التاريخيه والاشغال اليدويه

متابع أخبار المصري اليوم

 

 رقم العضوية : 15661
 تاريخ التسجيل : Mar 2009
 العمر : 29
 الجنس : ~ أنثى
 المكان : مصر
 المشاركات : 18,426
 النقاط : الملكة كيلوباترا has a reputation beyond reputeالملكة كيلوباترا has a reputation beyond reputeالملكة كيلوباترا has a reputation beyond reputeالملكة كيلوباترا has a reputation beyond reputeالملكة كيلوباترا has a reputation beyond reputeالملكة كيلوباترا has a reputation beyond reputeالملكة كيلوباترا has a reputation beyond reputeالملكة كيلوباترا has a reputation beyond reputeالملكة كيلوباترا has a reputation beyond reputeالملكة كيلوباترا has a reputation beyond reputeالملكة كيلوباترا has a reputation beyond repute
 درجة التقييم : 477430
 قوة التقييم : 239

الملكة كيلوباترا غير متواجد حالياً

 

 

 

 

 

MY MmS

أوسمة العضو

الكاتب المميز تكريم  الشهر وسام التوقع الصحيح لـ تصفيات شخصية العام2015 وسام مميزي قسم هوايات الاعضاء 2015 .. 127 وسام الاحساس الصادق فورم جود تالنت موسم رابع وسام مسابقة اكله من مطبخك .مركز ثالث وسام مميز التصميم وسام تميز شرطة المنتدى تكريم عطاء 

افتراضي

الملكة رقم (3)




1-طبق رئيسى (اكله)
الكفتة مع اللحم فى الصلصة الحارة


المقادير:


500 جرام لحم بقري مفروم
1/2 ملعقة شاي ملح
1/2 ملعقة شاي كمون
1/2 ملعقة شاي كزبرة
1/4 ملعقة شاي فلفل أسود
1 ملعقة كبيرة من الكزبرة الخضراء


الصلصة:
1 ملعقة صغيرة من الزنجبيل
2 ملعقة كبيرة من معجون الطماطم
علبة طماطم كاملة في عصيرها مفرومة في الخلاط
1/2 بصل أبيض مقطع شرائح
فص ثوم مدقوق
1 انش زنجبيل مفروم
1 ملعقة صغيرة من الملح
1 ملعقة صغيرة من بودرة الفلفل الحار
1 ملعقة كبيرة من الخل
1 1/4 كوب الماء
1 ملعقة طعام زيت زيتون



الطريقة:

افرمي الكزبرة الخضراء فرماً ناعما ضعى اللحم فى اناء ثم تبليها بالكزبرة الخضراء والتوابل. اصنعى منها دوائر بحجم الجوز، ثم سطحيها قليل. حمريها فى الفرن، تقريبا 20 دقيقة.

الصلصة:

حمري البصل والثوم والزنجبيل في الزيت أضيفي المقادير الأخرى للصلصة وقلبي المزيج اتركيه على نار هادئة مدة 20 دقيقة ضعي اللحم في طبق التقديم أضيفي الصلصة على اللحم. قدميها مع الباستا أو الأرز









2- طبق حلوى
جيلى الاناناس

المقادير:


اناناس , علبة
جيلى
ملون , باكيت


الطريقة:

نعد الجيلي تماماً بالطريقة المكتوبة على الظرف نحضر علبة الأناناس المعدنية ونفرغها من مائها بشكل كامل نسكب الجيلي فوق الأناناس في العلبة نضع العلبة في الثلاجة حتى تبرد تماماً وتجمد نفرِّغ محتويات العلبة داخل طبق التقديم نقطِّع الأناناس والجيلى ونوزعه بالشكل الذى نرغب به بااطباق التقديم.









3_مشروب (اى عصير)

عصير تفاح وفراولة

المقادير:
1
_ تفاحة واحدة
2_4 ملاعق تانج فراولة
3_سكر حسب الرغبة
4_ماء


الطريقة:


تقشر التفاحة و تقطع وتوضع في الخلاط مع باقي المقادير ثم تصب في الكؤوس وتقدم بعد تزين طرف الكأس بحبة من الفراولة أو حلقة تفاح .
وبالهناء و العافية











[/ALIGN][/CELL][/TABLETEXT][/ALIGN]








التعديل الأخير تم بواسطة الملكة كيلوباترا ; 07-01-2013 الساعة 09:00 PM
 
قديم منذ /07-01-2013, 09:51 PM   #7

مشرفة حواء العام سابقا

سلسبيل

 

 رقم العضوية : 29441
 تاريخ التسجيل : Aug 2009
 الجنس : ~ أنثى
 المكان : كنانة الله
 المشاركات : 19,306
 الحكمة المفضلة : أعمل ما تحب
 النقاط : مشتاقه للجنه has a reputation beyond reputeمشتاقه للجنه has a reputation beyond reputeمشتاقه للجنه has a reputation beyond reputeمشتاقه للجنه has a reputation beyond reputeمشتاقه للجنه has a reputation beyond reputeمشتاقه للجنه has a reputation beyond reputeمشتاقه للجنه has a reputation beyond reputeمشتاقه للجنه has a reputation beyond reputeمشتاقه للجنه has a reputation beyond reputeمشتاقه للجنه has a reputation beyond reputeمشتاقه للجنه has a reputation beyond repute
 درجة التقييم : 373006
 قوة التقييم : 187

مشتاقه للجنه غير متواجد حالياً

أوسمة العضو

فوز بمركز فى ملكة الثقافة العامة حلم الشيطان الوسام الذهبي وسام باص المنتدى العجيب وسام المركز الثانى لحمله الاعضاء والمشرفين 422 185 89 

افتراضي




الملكة رقم (8)


مشتاقه للجنه




مطلوب من كل بنوته تعمل 3 حاجات


1-طبق رئيسى (اكله)








ورق اللحمه المشويه بالخضار





المقادير

كيلو ونص لحمه بتلو
بصل
فلفل اخضرواحمر
كزبره خضراء
كيلوونص بطاطس
2معلقه زيت

2معلقه سمن
ثوم
لمونه سر طعامتها
بهارات ملح وفلفل وجنزبيل وقرفه وحبهان ومستكه وورق لاوري
ورق زبده وورق فويل

الطريقه

تقشر البطاطس وتقطع مكعبات مع الكوسه

وبعد كده نحضر ورقه الزبده ونبلها ماء وندهنها بمعلقتين الزيت
وبعد كده نحطها في صنيه ونحط البطاطس
فيها ونرص عليها اللحم ..



وبعد كده نقفل عليها ورقه الزبده ونلفها بالفويل وندخلها الفرن علي درجه حراره هاديه حتي تتم السوا


وتقدم ساخنه مع الخبز البلدى والمخلل

حصرى من مطبخى




2- طبق حلوى

كنافه بالقشطه



كنافة بالقشطة لذيذة وسهلة التحضير تقدم في جميع المناسبات وخاصه رمضان على الابواب..


المقادير:
1/2 كيلو كنافه

كوب سمن سايحه

للقشطه:
2 كوب حليب
5 ملاعق كبيره دقيق
كوب قشطه

للشربات:
1/2 1 كوب سكر
3/4 كوب ماء
عصير ليمونه
فانيليا

الطريقة:

تحضير الشربات:
نخلط المكونات كلها في اناء ماعدا الليمون و الفانيليا
نضع الاناء علي النار الهادئه و نتركه حوالي 10 دقائق
نضيف الليمون و نتركه يغلي قليلا ثم نضيف الفانيليا و نبعد القدر عن النار
و نتركه ليبرد تماما

تحضير القشطه:
ندوب الدقيق في الحليب علي البارد
ثم نرفعهم في اناء علي النار حتي يسمك الخليط هكذا
نبعد القدر عن النار و نضيف القشطه و نقلب جيدا حتي يتجانس الخليط تماما
و تصبح القشطه جاهزه

تحضير الكنافه:



تفتت الكنافه و تفرك جيدا بالسمن السايح
ندهن صينيه بالسمن
نضع نصف مقدار الكنافه
نضغط علي الكنافه الموجوده في الصينيه جيدا جدا باستخدام صينيه اخري اصغر منها
نرش مقدار من السمن السايح
نغطي الكنافه بطبقه القشطه (مع الابتعاد عن الاطراف)
نضيف النصف الآخر من الكنافه المفروكه بالسمن و نضغط عليها مرة اخري
نرش مقدار جيد من السمن السايح

طريقه خبز الكنافة:
ممكن تخبزيها في الفرن عادي و تحمري الوجه
لكن انا افضل اني اخبزها علي سطح البوتاجاز لأن طعمها بيبقي الذ
يعني تحطيها علي البوتاجاز و لما تلاقيها اتحمرت من تحت تقلبيها في صينيه تانيه
و اول ما تستوي و تكون ساخنه جدا ترشي عليها الشربات البارد
و لازم تسيبيها تبرد خالص قبل التقطيع علشان ما تتفتتش منك







3- مشروب (اى عصير)




معنا النهارده عصير فراوله






المقادير

كيلو فراوله

سكر حسب الرغبه

كوب لبن

الطريقه :


توضع المقادير بالخلاط

تضرب حتى زوبان السكر

تقدم بارده















 
قديم منذ /07-02-2013, 01:01 AM   #8

من مبدعى المنتدى

 

 رقم العضوية : 92873
 تاريخ التسجيل : May 2013
 الجنس : ~ أنثى
 المكان : ẾĢүρŧ
 المشاركات : 9,813
 الحكمة المفضلة : Don’t truth softly of wolf
 النقاط : ✿ Celiηα has a reputation beyond repute✿ Celiηα has a reputation beyond repute✿ Celiηα has a reputation beyond repute✿ Celiηα has a reputation beyond repute✿ Celiηα has a reputation beyond repute✿ Celiηα has a reputation beyond repute✿ Celiηα has a reputation beyond repute✿ Celiηα has a reputation beyond repute✿ Celiηα has a reputation beyond repute✿ Celiηα has a reputation beyond repute✿ Celiηα has a reputation beyond repute
 درجة التقييم : 1428393
 قوة التقييم : 715

✿ Celiηα غير متواجد حالياً

 

 

 

 

 

أوسمة العضو

تكريم عطاء عطاء أشرافى افضل شيف التميز الاشرافى المسابقة الرمضانية المركز الثانى مسابقة تنشيط الفلاشات المركز الاول وسام المشرف المميز تحدى شباب وبنات مصر المركز الاول البائع الافضل المركز الاول فزورة 

افتراضي



الملكة رقم (9)

✿ Celiηα






أهلا بيكم في مطبخ الشيف >" سيـلينـآ "<
لأشهـى وأطـيب الأكـلات
وأتاكدو اني مش بقدملك اي حاجة وخلاص
اي حاجة هذكرها هنا انا بحبها جداااا



أولا وقبـل كـل شئ عـلي إرتداء المريـولة

مشـآن مـآ اتـسخ



أول :اً الطـبق الرئـيسي :


طريقة عمل البيتزا الايطالية بالصور .


مقادير عجينه البيتزا




400 جرام دقيق

م ك خميره فوريه
م ك سكر
3 م ك زيت زيتون او ذره حسب الرغبه (يفضل الزيتون)
كوب لبن للعجن

صلصه البيتزا


4 م ك كاتشب

2 م ك صلصه
2 م ك خل

وجه البيتزا


زيتون اسود..و اخضر

فلفل رومي الوان
جبن رومي
جبن مونزريلا
لحم مفروم

ملاحظه البتيزا


نضيف السكر الى الخميره و قليل من الماء..حتى تعمل

أضفت مع الدقيق قليل من الاوريجانو و الريحان المجفف و الثوم البودرة للطعم .



لما ترفع..الخميره

يتم عجن جميع مقادير العجينه بعضها مع بعض..



حتى تتكون لديك عجينه متماسكه


توضعا في مكان دافيء لمده نصف ساعه او اكثر..

و هذا شكلها



بعدين يقسم المقدار الى نصفين..




وتفرد العجينة القطعة الاولى




وتضاف كميه من الجبن الرومي و المونزريلا




ويفرد عليهم باقي المقدار من العجينة




بعدين بالشوكه يتم عمل بها عدة ثقوب..

كي لا ترتفع اثناء النضج.



بعدها تضاف الصلصه بعد خلطها مع الخل و الكاتشب..




توزع الصلصة على الوجه عجينة البيتزا




يضاف جزء من الرومي بقايا اللحم بعد تفتيتها




نضيف الزيتون ثم بضيف الفلفل

ثم الجبن الرومي و المونزريلا و قليل من الكاتشب

و هذا شكلها قبل دخولها الفرن



بندخلها فرن ساخن جدا بعدين بنهدي عليها النار
بتستغرق حوالي 10 دقايق في الرف اللي تحت..
و حوالي 10 دقايق ايضا تحت الشوايه
و بتكون النار هاديه جدا
و هذا شكلها بعد خروها من الفرن البيتزا وتقدم



وبالهنا ... ♥



ثانـيـاً : الحــلو ...

طـريقة عمـل الكـريم كـرآمـيل ..



المقادير

ربع كوب سكر للحرق

6 بيضات
كوبين حليب سائل
ربع كوب سكر
ملعقة صغيرة فانيلا


الطريقة

سنعمل على وضع السكر المخصص للحرق في مقلاة

ونضعه على النار إلى أن يصبح كالكراميل
ثم نصبه بالتساوي في الأكواب التي سنصنع بها الكريم كراميل
الآن سنضع البيض + السكر + الحليب + الفانيلا في خلاط العصير
ونخفقهم إلى أن يتجانسوا مع بعضهم البعض
ثم نصبهم في الأكواب التي وضعنا بها الكراميل
سنضع الأكواب في صينية للفرن ونسكب بها قدر 3 أكواب من الماء
وندخلها إلى الفرن الحار لمدة تتراوح بين 40 دقيقة إلى ساعة كاملة
( حتى يجمد الخليط داخل الأكواب )
فنخرجها من الفرن ونتركها إلى أن تبرد تماماً
ونأخذ الأكواب ونضعها في الثلاجة وتقدم في اليوم التالي


وبالهنا ... ♥



ثـآلـثاً : المشـرووب

طـريقـة عمـل عصـير المـآنجـو بالفواكه والأيس كريم



المقاديـر :

عصير مانجو بارد

ايس كريم فانيليا
فواكه مشكله معلبه
فيمتو مركز

الطريقـه :


نضع في قاع كل كأس ملعقه ايس كريم ثم ملعقه فواكه مشكله ثم ملعقه شاي فيمتو ثم نصب العصير ونحركه حركه خفيفه حتى يعطي الشكل الرخامي.


وبالهنا ... ♥

بالتـوفيـق ...♥









 
قديم منذ /07-02-2013, 07:01 PM   #9

عضوية التميز

 

 رقم العضوية : 91663
 تاريخ التسجيل : Jan 2013
 العمر : 26
 الجنس : ~ بنوتة
 المكان : القاهرة
 المشاركات : 2,076
 الحكمة المفضلة : لاتجعل احد يعرف سر دمعتك لانة سيعرف كيف يبكيك
 النقاط : ارهابية وامى عرفة has a reputation beyond reputeارهابية وامى عرفة has a reputation beyond reputeارهابية وامى عرفة has a reputation beyond reputeارهابية وامى عرفة has a reputation beyond reputeارهابية وامى عرفة has a reputation beyond reputeارهابية وامى عرفة has a reputation beyond reputeارهابية وامى عرفة has a reputation beyond reputeارهابية وامى عرفة has a reputation beyond reputeارهابية وامى عرفة has a reputation beyond reputeارهابية وامى عرفة has a reputation beyond reputeارهابية وامى عرفة has a reputation beyond repute
 درجة التقييم : 181844
 قوة التقييم : 91

ارهابية وامى عرفة غير متواجد حالياً

أوسمة العضو

وسام الحضور المميز مسابقه فضفضة مستخبيه 2 وسام أفضل دويتو 2 

افتراضي



الملكة ((2))


يلا يا جماعة انا عملة اكل حلو هتدخلو المستشفة بعد ما تكلو

وسيرين محضرة كل حاجة

الطبق الرئيسى :-

الدجاج بالتوست


المقادير :-


1- دجاجة 900غرام

2- توست أبيض

3- 2حبة بصل

4- 4حبات جزرمبشور

5- علبة فطر شرائح ( مشروم )

6- علبة ذرة

7- علبة كريمة

8- جبنة شيدر مبشورة

9- 4ملاعق زيت

الطريقة :-

1- تسلق الدجاجة ثم يزال الجلد والعظم وتقطع باليد لقطع صغيرة .

2- يقطع البصل لشرائح ويقلى ( يحمص ) بالزيت ثم يضاف الفطر والجزر المبشور والذرة و أخيرا الدجاج المقطع ثم يبهر ويملح حسب الرغبة.

3- تصف شرائح التوست في بايركس ( او صينية فرن ) طويلة الشكل ثم يوضع خليط الدجاج مع الخضار ثم طبقة توست ثانية .

4- تسكب الكريمة فوق التوست ثم ترش الجبنة وتدخل للفرن حتى تحمر


طبق الحلو

تارت التفاح

المقادير:

اكواب- دقيق

ملعقة صغيرة- ملح

ملعقة كبيرة - خل

عدد 2- بياض بيض

كوب- زبدة

2 ملعقة كبيرة- ماء

5 ثمرة- تفاح

عدد 2- صفار بيض

3 ملاعق كبيرة- سكر بودرة

3 ملاعق كبيرة- زبدة سايحة

التحضير:

1- يضاف الدقيق على الملح ويوضع في العجان.

2- يضاف الخل وُيستمر في التقليب ثم يُضاف بياض البيض.

3- يضاف الزبد والماء الدافئ وتعجن لمدة 10 دقائق في العجان.

4- يفرد العجين في قالب التارت بحيث تكون مرتفعة من الجوانب.

5- يقشر التفاح الأخضر ويقطع إلى شرائح ويرص على السطح على شكل وردة.

6- يقلب صفار البيض وسكر بودرة وزبدة سايحة سويا في وعاء خارجي ويخفق جيداً.

7- يضاف الخليط السابق على سطح التارت.
الطبخ:
يوضع القالب في فرن متوسط الحرارة.

- بعد خروجه من الفرن يدهن السطح بمربة المشمش

ويدخل الفريزل لمدمدة 2 ساعة


وبعد مانخرجو نرش السطح بقليل من السكر البودرة.
العاصير :-

عصير مانجو

المقادير:-

3 ثمرات مانجو

150 جرام سكر

1-2/1 لتر ماء


طريقة التحضير :-


- نقشر المانجو ويتم اخذ اللحم فقط ثم نقوم بوضع شرائح المانجو والسكر والماء ويضرب الخليط فى الخلاط.

- صب فى الكؤس ويتم تقطيع مكعبات مانجو صغيرة داخلة ويقدم.


وادعولى بقى لما تدخلو المستشفى

بالهنا والشفة







 
قديم منذ /07-03-2013, 02:49 PM   #10

مشرفة التنمية البشرية سابقا

ღмεмoяιεѕღ

 

 رقم العضوية : 6436
 تاريخ التسجيل : Sep 2008
 الجنس : ~ بنوتة
 المكان : سمــآء ثآمنـة
 المشاركات : 7,022
 الحكمة المفضلة : You only live once , but if you did it right .. once is enough
 النقاط : الحان الورد has a reputation beyond reputeالحان الورد has a reputation beyond reputeالحان الورد has a reputation beyond reputeالحان الورد has a reputation beyond reputeالحان الورد has a reputation beyond reputeالحان الورد has a reputation beyond reputeالحان الورد has a reputation beyond reputeالحان الورد has a reputation beyond reputeالحان الورد has a reputation beyond reputeالحان الورد has a reputation beyond reputeالحان الورد has a reputation beyond repute
 درجة التقييم : 2375124
 قوة التقييم : 1188

الحان الورد غير متواجد حالياً

أوسمة العضو

ادم ولا حواء 

افتراضي

،




،


الملكة رقم ( 1 )






الأكلة الرئيسية :

مكرونة بالصوص الأبيض والمشروم

المكونات



مكرونه
دجاج مكعبات بدون عظم
بصل شرائح طوليه
فلفل رومي شرائح طويله
صلصله صويا
بهارات ( ثوم مطحون - فلفل اسود - فلفل ابيض - فلفل حار احمر - كمون - ملح - بابريكا حلوه )
الصوص
3 ملاعق جبنه مطبوخة
3 ملاعق مايونيز
3 ملاعق كريمه خفق او قشطه
التزيين
جبن موازريلا
جبن كرفت


الطريقة :


أول حاجة نسلق المكرونة ..




نشوح البصل والفلفل والثوم مع شوية زيت




لما يتغير اللون نضيفلها مكعبات الدجاج




بعدين نضيف البهارات ..




قبل مالفراخ تستوي تماماً نضيف صلصة الصويا ..




لما تستوي الفراخ نضيف المشروم ونسيبهم شوية ع النار بعدين نطفي ..
بعدين نروح لـ مكونات الصوص ونخلطهم مع بعض




بعد مالمكرونة تستوي نصفيها من المية ونضيفلها الفراخ ونخلطهم مع بعض ..




بعدين نضيف الصوص ونخلطهم تاني ..



بعدين نحط الجبنة بتاعت طبقة التزيين ..




وندخلها الفرن لحد ماتحمر شوية من فوق ..



وبالهنا والشفا ^^





الحلوى
( السينابون )



المقادير :

خمسة وثلاث ارباع كوب دقيق
ربع كوب سكر
ثلث كوب سمن
2 ملعقة خميرة
ملعقة ملح
اثنين ونصف كوب ماء

الحشوة:
علبة سكر بني + نصف كاسة قرفة مطحونة

الصوص:
1حليب محلى كبير
12 حبة جبن كيري
تخلط في خلاط الكاس ...

الطريقة :

1
تعجن المقادير وتترك لمدة ساعة حتى تتخمر




2
بعد ساعة تقسم العجينة الى 5 او 6 اقسام ويفرد كل قسم






3
ثم يدهن بالزبدة السائلة ..




4
ثم يرش بالحشوة ..






5
وممكن تحطي جوز او لوز على حسب الرغبة ..




6
ثم تلف على شكل اسطواني وتقطع ..






7
بعدين تدخليها الفرن لمدة 20 او 30 دقيقة ..




8
وهي ف الفرن انتِ بتعملي الصوص انك تخلطي كل مكوناته اللي فوق وتحطيهم ع النار
ولما تطلع من الفرت تحطي الصوص عليها وتسيبيها لحد ماتبرد






وبالهنا والشفا ^^


المشروب :
آيس كريم بالشوكولاتة واللبن


المكونات :

ايس كريم اللي بيبقى زي السندوتش كدا
لبن والكمية حسب اللي هيشربوا

الطريقة :
سهلة جداً
زي الصور اللي تحت ..













وبالهنا والشفا برضو ^_^








 
موضوع مغلق

الكلمات الدلالية (Tags)
ملكة, مسابقة, مطبخ, المرحلة, الثقافة, الرابعه, العامة

« عن شرعية دكتور مرسى أتحدث !! | اختبار اللجنة فى المرحلة الرابعة من مسابقة ملكه الثقافة العامة ..خاص بالملكات »

الذين يشاهدون محتوى الموضوع الآن : 1 ( الأعضاء 0 والزوار 1)
 

Posting Rules
لا تستطيع إضافة مواضيع جديدة
لا تستطيع الرد على المواضيع
لا تستطيع إرفاق ملفات
لا تستطيع تعديل مشاركاتك

BB code is متاحة
كود [IMG] متاحة
كود HTML معطلة
Trackbacks are متاحة
Pingbacks are متاحة
Refbacks are متاحة


المواضيع المتشابهه
الموضوع كاتب الموضوع المنتدى مشاركات آخر مشاركة
المرحلة الرابعة من مسابقة ملكة الثقافة العامة Sєяєєη●•ʚɞ مواضيع عامة - ثقافة عامة 6 07-03-2013 12:28 AM
المرحلة الثالثة من مسابقة ملكة الثقافة العامة Sєяєєη●•ʚɞ مواضيع عامة - ثقافة عامة 12 07-02-2013 06:06 PM
اختبار المرحلة الثالثة فى مسابقة ملكة الثقافة العامة Sєяєєη●•ʚɞ مواضيع عامة - ثقافة عامة 11 07-01-2013 02:10 PM
المرحلة الثانية من مسابقة ملكة الثقافة العامة Sєяєєη●•ʚɞ مواضيع عامة - ثقافة عامة 28 06-29-2013 04:22 PM
المرحلة الاولى من مسابقة ملكة الثقافة العامة Sєяєєη●•ʚɞ مواضيع عامة - ثقافة عامة 43 06-27-2013 12:47 AM

مجلة الحلوة / مذهلة

الساعة الآن 08:20 AM


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.6.0 RC 1
منتديات بنات مصر . منتدى كل العرب

a.d - i.s.s.w


elMagic Style.Design By:۩۩ elMagic ۩۩