منتديات بنات مصر

منتديات بنات مصر (https://forums.banatmasr.net/)
-   قسم طبخ المأكولات والعجائن (https://forums.banatmasr.net/f62/)
-   -   عمل بطاطس باللحمة المفرومة (https://forums.banatmasr.net/msryat547913/)

مصريه ونبضي فلسطيني 03-23-2016 11:18 AM

عمل بطاطس باللحمة المفرومة
 







http://dc07.arabsh.com/i/02468/n37skyhm8ds1.gif


طريقة عمل بطاطس باللحمة المفرومة بالصور

المقادير:

بطاطس مقطعة


http://www.arabseyes.com/vb/imgcache/2745.imgcache

الخضروات(ساق كرفس، جزرة و بصلة).. و تقطع مكعبات صغيرة


http://www.arabseyes.com/vb/imgcache/2746.imgcache

ملعقة دقيق
3 ملاعق زبده أو زيت

ملعقة زعتر

كوب صوص اللحم
لحم مفروم

http://www.arabseyes.com/vb/imgcache/2747.imgcache

الطريقة:
توضع مكعبات البطاطس فى ماء مع الملح و الكمون أو أى توابل

من اختيارك و تغلى حتى النضج.. و اتركيها جانبا


http://www.arabseyes.com/vb/imgcache/2748.imgcache

سخنى الزبدة على النار


http://www.arabseyes.com/vb/imgcache/2749.imgcache

أضيفى الجزر و البصل و الكرفس و حمريهم
النار و اتركيهم عليها حتى يحمروا..

ثم
أضيفى اللحم المفروم


http://www.arabseyes.com/vb/imgcache/2751.imgcache

استمرى فى التقليب
عندما يأخذ اللحم اللون البنى.. ميلى الحلة و تخلصى من الزبدة الزائدة


http://www.arabseyes.com/vb/imgcache/2753.imgcache

أضيفى ملعقة الدقيق مع التقليب


http://www.arabseyes.com/vb/imgcache/2754.imgcache

أضيفى صوص اللحم و الزعتر و ملح و فلفل أسود و اتركيها على النار حتى تنضج تماما


http://www.arabseyes.com/vb/imgcache/2755.imgcache

أثناء نضج اللحم اهرسى البطاطس المسلوقة

احضرى صينية و ضعى اللحم و الخضروات فى قاعها


http://www.arabseyes.com/vb/imgcache/2756.imgcache

ثم البطاطس المهروسة
قطعى قطعة زبدة قطع صغيييرة و أنثريها على الوجه

مع الفلفل الأحمر(و يمكنك وضع شيدر مبشور أو موتزاريلا


http://www.arabseyes.com/vb/imgcache/2758.imgcache

ادخليها الفرن و اتركيها حتى يحمر الوجه

هذا الشكل النهائي للصينية


http://www.arabseyes.com/vb/imgcache/2759.imgcache



بالهنا
http://dc03.arabsh.com/i/01943/gypfwvonoqps.gif

http://dc07.arabsh.com/i/02468/n37skyhm8ds1.gif

ودمتم سالمين




ماجد الهيتي 03-24-2016 12:09 PM

طرح بمنتهىالروعهـ
سلمتيدآكـ على هذآ الإبدآع
لاعدمنـآ هذا التميز
يعطيكـ ربي العآفيهـ
بـ إنتظارجديدك بكل شوق

إحترآمي وتقديري

http://img87.imageshack.us/img87/2581/sf84rm.gif

توحد ارواح 04-06-2016 05:15 PM

طريقه سهله وبسيطه وممكن ننفذها
تسلم ايدك يا قمر

ايمان طلعت 04-06-2016 05:46 PM

طرح رائع
و طريقه جميله
يسلموا الايادي
تحياتي

.Lamar 05-31-2016 09:09 AM

وصفة طيبة

يسلموو

وسيم العاشق 06-20-2016 05:21 PM

سلمت يدآك على روعة الطرح
وسلم لنآ ذوقك الراقي على جمال الاختيار ..
لك ولحضورك الجميل كل الشكر والتقدير ..
اسأل البآري لك سعآدة دائمة ..
ودي وتقديري لسموك

Miss ωђατєvєr «● 07-15-2016 03:44 PM

تسلم ايدك .. :)

سارة بنت مصر 07-17-2016 07:28 PM

بجد طريقه سهله وبسيطه

انا على طول بعملها بس بيبقى باللحمه المفرومه مش بحطلها خضار

هجربها بالخضار ان شاء الله

يسلموووووووووووووو

دولة الرئيس (حرامى الاعضاء) 04-14-2018 02:17 PM

طرح راقي مميز يسلموووووووووو

ندوشه 2011 06-23-2018 05:40 PM

تسلم إيدك جوعتيني


الساعة الآن 01:39 AM

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.6.0 RC 1
منتديات بنات مصر . منتدى كل العرب

a.d - i.s.s.w