"القلقاس" https://z-1-scontent-mad1-1.xx.fbcdn...06&oe=58E3C4F3 طريقة "القلقاس" وبيدفي جدا في الشتا. القلقاس من الخضروات الجذرية المفيدة جداً دايما بنعمله بالطريقة العادية.. تعالو نجرب القلقاس باللحمة جربتها عند صديقة لبنانية وعجبتني جداً ..تعالو نشوف الطريقة إزاي بطريقة خفيفة وبخطوات سريعة وسهلة جداً! هانحتاج..كيلو قلقاس مقشر ومقطع.. نص كيلو مكعبات لحمه.. ربع كباية ليمون.. 5فصوص توم مفروم.. نص حزمة بقدونس.. ملح وفلفل.. زيت. نرش القلقاس بكمية من الملح ونسيبه لمدة ساعة.. بعدها نغسله بميّه دافية(نغسل المادة اللزجة اللي عليه).. وبعدين نسلق اللحمة بالطريقة العادية مع الملح والفلفل ونسيبها لحد ماتستوي (او ممكن نشوح اللحمة في شوية زيت وبعدين نزودلها الميه ونسيبها تستوي. اللي تحبوه) ودلوقت نحط القلقاس عاللحمة ونسيبها أقل من ساعة تقريباً لحد مالقلقاس يستوي..ونحط اللمون ونضبط الملح والفلفل..ولازم يكون القلقاس مغمور بالشوربة. ودلوقت نعمل "طشّة" توم.. نحمر التوم المفروم في شوية زيت ونقلبهم مع القلقاس. وقبل التقديم نحط البقدونس عالوش.وخلاااص. وناكله مع الرز الأبيض. . . . |
تسلمى على الطريقه يسلموووووووووووو |
الساعة الآن 03:17 PM |
Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.6.0 RC 1
منتديات بنات مصر . منتدى كل العرب