"حمص الشام" https://z-1-scontent-mad1-1.xx.fbcdn...ba&oe=58ED02A3 طريقة "حمص الشام" او زي مابيسموها "الحلبسة" وهي من المشروبات اللي بتدفي جدا في الشتا. وهو من المشروبات الشعبية الموجودة في أي وقت في المحلات والقهاوي في كل البلاد العربية تقريباً! ..تعالو نشوف الطريقة إزاي بخطوات سريعة وسهلة جداً. اول حاجة هانسلق الحمص المغسول والمنقوع في ميّه لمدة ساعة أو أكتر لحد مايستوي خالص. قبل التسوية بشوية نحط مكعبات واحدة طماطم كبيرة..و2او 3 فصوص توم كاملة ومفتوحة بالسكينة. ودلوقت بعد ماستوى وهو لسه عالنار هانزودله.. عصير لمونة كبيرة.. معلقة صغيرة كمون.. معلقة كبيرة ملح.. رشة شطة مطحونة حسب الرغبة. ونسيبه يغلي خمس دقايق كمان.. وبعدها نقفل النار ونسيبه متغطي نص ساعة كدة. وبعدنا ناكله في كبايات ونضبط اللمون والشطة ساعة الأكل. مين بيحب حمص الشام في الشتا؟!!.. بتعملوه كده؟.. ولّا إزاي؟! . . |
أسمع عن الحلبسة مجرد كلمة لكن معرفتش معناها غير دلوقتي يسلمووو انجي |
تسلمى انجى انا عمرى ماجربته بس ان شاء الله اجربه |
الساعة الآن 12:33 PM |
Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.6.0 RC 1
منتديات بنات مصر . منتدى كل العرب