- -
بلح الشام
(
https://forums.banatmasr.net/msryat568696/)
عاشقة كتاب ربى | 06-30-2017 12:10 AM | بلح الشام المقادير - 5 x عدد بيضة
- 3 x كوب زيت ذرة
- 2 x كوب دقيق
- 1 x كوب ماء
- 1 x معلقة صغيرة سكر
- 1 x معلقة صغيرة فانيليا
- 1 x معلقة صغيرة ملح
- 1 x كوب زيت قلي (او أكثر حسب الكمية)
مقادير شربات السكر - 1 x كوب ماء
- 2 x كوب سكر
- 2 x معلقة صغيرة ماء زهر
- 2 x معلقة صغيرة عصير ليمون
http://www.7lwthom.net/up/uploads/1459121282457.gif الخطوات - فى حلة على النار هنضيف الماء والسكر ونقلبهم كويس لحد ما الماء يغلى ولمدة 10 دقائق.
- لو ظهرت على سطح الماء أى رغوة هنشيلها بالمعلقة.
- هنضيف عصير الليمون ونقلب كويس ويترك الخليط على النار حوالى 10 دقائق أو لحد ما الصوص يتقل وبعدين يرفع من على النار ويضاف ماء الزهر ويترك ليبرد
- في حلة على النار هنضيف الماء و الزيت، والسكر، والملح ونقلب كويس للحد ما السكر والملح يدوبوا.
- أول ما الماء يغلى هنطفى النار و يُضاف الدقيق مرة واحدة، مع التقليب جيداً حتى نحصل على كرة من العجينة لا تلتصق بالحلة.
- هنسيب العجينة تبرد تماماً، وبعدين هنضيف البيض والفانيليا تدريجياً مع التقليب لحد ما المكونات تتجانس.
- هنعبى العجينة فى مكبس الكريمة، وتشكل إلى أصابع بطول 5 سم تقريبا وتقطع بالسكينة وتوضع مباشرة في زيت القلي على أن يكون الزيت بارد وغزير.
- بعد امتلاء الطاسة هنرفع النار نخليها متوسطة لحد ما بلح الشام يتحول للون الذهبى.
- هنرفع بلح الشام من على النار ،وهنصفيه من الزيت ثم يغمس في الشربات البارد.
- هنضيف بلح الشام لطبق التقديم وهنزينه بجوز الهند المبشور أو صوص الشوكولاته.. بالهنا والشفا.
http://www.7lwthom.net/up/uploads/14591212826410.gif |
Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.6.0 RC 1
منتديات بنات مصر . منتدى كل العرب
a.d - i.s.s.w