منتديات بنات مصر

منتديات بنات مصر (https://forums.banatmasr.net/)
-   منتدى هوايات الاعضاء (https://forums.banatmasr.net/f68/)
-   -   توست اسمر صحي جدا من مطبخي (https://forums.banatmasr.net/msryat575244/)

ايمان طلعت 02-21-2018 10:11 AM

توست اسمر صحي جدا من مطبخي
 
السلام عليكم و رحمة الله وبركاته

طريقة عمل توست بالدقيق الاسمر اللي هو دقيق القمح الكامل

اولا المقادير

350 جرام دقيق او على حسب حجم القالب
معلقتين طعام عسل اسود و ممكن عسل نحل
معلقتين طعام زيت ويفضل زيت زتون
خميرة
رشه ملح
ماء دافي للعجن

http://banatmisr.com/up3/uploads/151920193316571.jpg

الطريقه
هنضيف رشه الملح على الدقيق و نقلب
نضيف الزيت و نقلب كويس
نضيف الخميرة
نحط شويه من الماء الدافي على العسل الاسود عشان يدوب ونضيفه
نضيف الماء تدريجاً حتى تتماسك العجينه بس تكون لينه مش ناشفه

http://banatmisr.com/up3/uploads/151920193334542.jpg

هنغطيها ونسيبها ساعه تخمر
بعد ساعه تقريباً هتكون كدة

http://banatmisr.com/up3/uploads/151920193340383.jpg

الخطوة دي اختياريه

هنفرد العجينه تاني ونضيف ليها البذور اللي عايزنها
انا ضفت بزور الكتان و حبة البركه

http://banatmisr.com/up3/uploads/15192019334574.jpg

بعدين هنقفل عليها كدة

http://banatmisr.com/up3/uploads/151920193351975.jpg

والناحيه التانيه كمان
ندهن قالب التوست بزيت او نحط ورق زبدة و نحط العجين في القالب و نظبطها كويس فيه و نضيف على الوش بردو بذور و نضغط عليها بالراحة عشان تلزق في العجينه

http://banatmisr.com/up3/uploads/151920193357536.jpg

نغطيها تاني ونسيبها تخمر ساعه هتعلى تاني

http://banatmisr.com/up3/uploads/15192019336017.jpg

http://banatmisr.com/up3/uploads/151920193363858.jpg

ندخلها الفرن و يكون شغال قبلها بربع ساعه على درجة حرارة عاليه مدة نص ساعه تقريباً الى ساعة الى ربع

دة بعد ما استوى

http://banatmisr.com/up3/uploads/1519201933669.jpg

http://banatmisr.com/up3/uploads/1519201933674710.jpg

اول ما يطلع نرش عليه رشه ماء خفيفة جداً و نغطيه بفوطة نضيفة لحد ما يبرد خالص بعدين نقطعه
بيكون مقرمش من برة و هش من جوة

http://banatmisr.com/up3/uploads/1519201933687411.jpg

http://banatmisr.com/up3/uploads/1519201933706512.jpg

ممكن يقعد يومين برة التلاجة و خمس ايام في التلاجة و ممكن يتحط في الفريزة

و بالهنا والشفا

Abdallah 02-21-2018 08:29 PM

الطريقه سهله و تسلم ايديك

Fatma eissa 02-21-2018 11:22 PM

وصفه جميلة ولذيذ ه
تسلم ايدك

دمعه حائره 02-22-2018 01:11 PM

تسلم ايك ياايمى شكلك بتعملى دايت الايام دى

.Lamar 02-22-2018 09:53 PM

جميل يا ايمى
سهلة و الخطوات واضحة
تسلم ايديكى

السفيره عزيزه 02-23-2018 06:17 AM

تسلم الجميلة وعمايل ايديها.
ودي وتحياتى واحترامي ايمي

مصريه ونبضي فلسطيني 03-02-2018 10:11 AM

وصفه طيبة وشكلها يشهى
وطريقتها سهلة وكلها فى متناول ايدنا
تسلم ايدك اختى

أمير المصرى 12-22-2020 12:45 AM

وصفه سهله وبسيطه

تسلم ايدك

ناهد سليم 03-23-2022 12:20 PM

يجااااازيك الله كل الخير والفرح علي هذة الوصفة :73:

pyramidshost 03-23-2022 07:18 PM

شكرا جزيلا احسنتوا منتدى رائع جدا تحياتي لكم


الساعة الآن 08:30 AM

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.6.0 RC 1
منتديات بنات مصر . منتدى كل العرب

a.d - i.s.s.w