عرض مشاركة واحدة
قديم منذ /09-12-2008, 08:40 PM   #5

فتاه النيل

عضو ذهبي

 

 رقم العضوية : 5352
 تاريخ التسجيل : Jul 2008
 المشاركات : 958
 النقاط : فتاه النيل will become famous soon enough
 درجة التقييم : 67
 قوة التقييم : 0

فتاه النيل غير متواجد حالياً

أوسمة العضو
افتراضي

طريقة المكرونه بالبشاميل

الأول طبعا نسلق المكرونة في ميه مغليه مع معلقة زيت



و بعدين نصفيها كويس من الميه و نضيف لها ملح و م ص زبدة و نقلب و نسيبها علي جنب

نيجي لحشوة الحم:
نفرم بصل و نحمسه مع الزبدة


حتي يذبل البصل هكذا



نضيف اللحم المفروم و نقلب



ثم الملح و الفلفل الاسود و البهارات المفضله (انا استعمل قرفة مطحونة و قرنفل مطحون) و فلفل حامي مفروم و نقلب



لما لون اللحم يتغير نضيف طماطم نقلب



و شوية ميه




و نسيبهم لغاية الميه ما تنشف


نيجي للبشاميل:

في الخلاط نضع




بعد امتزاج الخليط جيدا نضعه في اناء علي النار مع رشة من الملح و الفلفل الاسود



حتي يصبح المقدار سميكا هكذا



ناخد جزء من مقدار البشاميل و نضيفه للمكرونه التي سبق سلقها و نقلب جيدا


ثم ندهن صينية الفرن بطبقة رقيقة جدا من البشاميل

و نرص نصف مقادر المكرونة ثم كل مقدار اللحم ثم المتبقي من المكرونة



ثم طبقة البشاميل




ثم ندهن الوجة بطبقة من القشطة



ثم توضع في الفرن في الرف الأوسط



و تشعل الشواية حتي يحمر الوجه









  رد مع اقتباس