الموضوع
:
موسوعه لبعض طرق المكرونه ....
عرض مشاركة واحدة
منذ /
09-12-2008, 08:40 PM
#
5
فتاه النيل
عضو ذهبي
رقم العضوية :
5352
تاريخ التسجيل :
Jul 2008
المشاركات :
958
النقاط :
درجة التقييم :
67
قوة التقييم :
0
أوسمة العضو
طريقة المكرونه بالبشاميل
الأول طبعا نسلق المكرونة في ميه مغليه مع معلقة زيت
و بعدين نصفيها كويس من الميه و نضيف لها ملح و م ص زبدة و نقلب و نسيبها علي جنب
نيجي لحشوة الحم:
نفرم بصل و نحمسه مع الزبدة
حتي يذبل البصل هكذا
نضيف اللحم المفروم و نقلب
ثم الملح و الفلفل الاسود و البهارات المفضله (انا استعمل قرفة مطحونة و قرنفل مطحون) و فلفل حامي مفروم و نقلب
لما لون اللحم يتغير نضيف طماطم نقلب
و شوية ميه
و نسيبهم لغاية الميه ما تنشف
نيجي للبشاميل:
في الخلاط نضع
بعد امتزاج الخليط جيدا نضعه في اناء علي النار مع رشة من الملح و الفلفل الاسود
حتي يصبح المقدار سميكا هكذا
ناخد جزء من مقدار البشاميل و نضيفه للمكرونه التي سبق سلقها و نقلب جيدا
ثم ندهن صينية الفرن بطبقة رقيقة جدا من البشاميل
و نرص نصف مقادر المكرونة ثم كل مقدار اللحم ثم المتبقي من المكرونة
ثم طبقة البشاميل
ثم ندهن الوجة بطبقة من القشطة
ثم توضع في الفرن في الرف الأوسط
و تشعل الشواية حتي يحمر الوجه
فتاه النيل
مشاهدة ملفه الشخصي
إرسال رسالة خاصة إلى فتاه النيل
البحث عن كل مشاركات فتاه النيل