الموضوع
:
طريقة تخليل الفسيخ
عرض مشاركة واحدة
منذ /
04-06-2016, 07:45 PM
#
1
ايمان طلعت
أداره عامه سابقا
رقم العضوية :
95527
تاريخ التسجيل :
Dec 2013
العمر :
43
الجنس : ~
امرأة
المكان :
الاسماعيليه
المشاركات :
42,886
الحكمة المفضلة :
رب استرني فوق الارض وتحت الارض ويوم العرض عليك
النقاط :
درجة التقييم :
3750904
قوة التقييم :
1876
MY MmS
أوسمة العضو
طريقة تخليل الفسيخ
السلام عليكم ورحمه الله وبركاته
بمناسبه قرب شم النسيم
اللي احنا مالناش دعوة بيه اساسا
جبتلكم طريقه تخليل الفسيخ
المقادير
سمك بوري حسب مانتم عايزين
ملح
شطه
زيت
كركم حسب الرغبه
الطريقه
الاول هتغسلوا السمك بميا دافيه كويس اوي ومن خياشيمه
بعد كدة تحطوه في مصفاه
عشان ينشف من ميته
هتجيبوا الملح
حوالي معلقتين كبار للسمكه الواحدة
وشطه حسب رغبتكم قليل او كتير
و ممكن كركم دة اللي بيديله لون اصفر
و ممكن لا مش هتفرق في الطعم
هتقلبوا كل دة علي بعض
وتمسكوا السمكه تحطوا من الخليط دة جوة راسها وتحطوها في كيس نضيف وترشوا عليها شويه من الخليط
وكل السمك كدة لحد ما تخلصوه كله
حطوا عليه رشه زيت صغيرة
وقلبوا السمك كدة بالكيس واقفلوه كويس اوي مع الضغط عليه عشان الهوا يخرج
بعد كدة حطوة فحوالي خمس اكياس ويكون اخر كيس اسود
وتحطوة بعد كدة في علبه بلاستك او ازاز
وكل يومين تقلبوا الكيس علي جنب
هيقعد من 15 يوم لــ20 يوم
حسب حجم السمك
بعد المدة حطلعوه من الكيس تغسلوة بسرعه تحت الميا
بس بسرعه يدوب ينزل بس الملح والميا اللي كان فيه
ويتنضف كويس
وتحطوا عليه لمون و ممكن زيت
على حسب ما تحبوا
وبالهنا والشفا
ودي صور لفسيخ خللته انا بعد ما غسلته
دة كانت مدته 20 يوم عشان سمك كبير
بس للاسف مصورتش وانا بخلله
مكنتش اعرف اني هنزل الطريقه بقي
دة بعد التخليل
ايمان طلعت
مشاهدة ملفه الشخصي
إرسال رسالة خاصة إلى ايمان طلعت
البحث عن كل مشاركات ايمان طلعت