الموضوع
:
إكلير بكاسترد
عرض مشاركة واحدة
منذ /
09-20-2016, 02:56 PM
#
1
انجي_1
مشرفه عالم حواء سابقا
رقم العضوية :
90741
تاريخ التسجيل :
Oct 2012
الجنس : ~
أنثى
المكان :
casa - maroc
المشاركات :
33,812
الحكمة المفضلة :
الضربة التي لا تقتل تقوي
النقاط :
درجة التقييم :
1028136
قوة التقييم :
515
MY MmS
أوسمة العضو
إكلير بكاسترد
المكونات:
1/2 كوب ماء
1/2 كوب لبن
1/4 كوب زبده
كوب وربع دقيق
4 بيضه
2 ملعقه صغيره فانيليا دريم
1/4 ملعقه صغيره ملح
ملعقه صغيره كيك شيف دريم
كاسترد دريم
الطريقة:
ضعي الزبدة والماء واللبن على النار لحد ما يغلى، بعد كدة إنخلي الدقيق وضيفي له الملح.
لما يغلى اللبن والزبده ضيفي الدقيق وقلبي وهو على النار لحد ما يتشرب الدقيق كل كميه اللبن والزبده ولما تتكون عجينه نرفعها من على النار وإنقليها لإناء تاني لحد ما تبرد.
إضربي البيض مع الفانيليا مع الكيك شيف، لما تبرد العجينه ضيفي البيض بالتدريج مع استعمال المضرب الكهرباء لحد ما تتجانس المكونات كويس.
جهزي صينيه عليها ورق زبدة وضعي العجينه عليها بملعقه او بكيس الحلوانى لتشكيل عجينة الاكلير على شكل مستطيل.
بعد كدة حطي العجينه فى الفرن اللي مسخناه من قبل كدة لمده 25 دقيقه الى 30 دقيقه على درجه حراره 200 درجه، وماتفتحيش الفرن قبل 25 دقيقه على الاقل.
بعد لما يحمر الوش خرجيها من الفرن وسيبيها تبرد ربع ساعه.
إفتحي كل قطعه من الجنب وإحشيها بالكاستر (زي الساندويتش) ولاحظي انها
مجوفه من جوة.
ممكن ترشي سكر بودرة فوق الوش قبل ما تقدميه..
..
.
انجي_1
مشاهدة ملفه الشخصي
إرسال رسالة خاصة إلى انجي_1
البحث عن كل مشاركات انجي_1