الموضوع: "الكشري"
عرض مشاركة واحدة
قديم منذ /11-13-2016, 02:24 PM   #1

انجي_1

مشرفه عالم حواء سابقا

 

 رقم العضوية : 90741
 تاريخ التسجيل : Oct 2012
 الجنس : ~ أنثى
 المكان : casa - maroc
 المشاركات : 33,812
 الحكمة المفضلة : الضربة التي لا تقتل تقوي
 النقاط : انجي_1 has a reputation beyond reputeانجي_1 has a reputation beyond reputeانجي_1 has a reputation beyond reputeانجي_1 has a reputation beyond reputeانجي_1 has a reputation beyond reputeانجي_1 has a reputation beyond reputeانجي_1 has a reputation beyond reputeانجي_1 has a reputation beyond reputeانجي_1 has a reputation beyond reputeانجي_1 has a reputation beyond reputeانجي_1 has a reputation beyond repute
 درجة التقييم : 1028136
 قوة التقييم : 515

انجي_1 غير متواجد حالياً

 

 

 

 

 

MY MmS

أوسمة العضو

وسام التفاعل والنشاط للاعضاء اكتوبر 2016 مميزة قسم النكت تكريم  الشهر تكريم  الشهر وسام النشاط العام عن الشهور يناير وفبراير ومارس 20 وسام نجم الاوكازيون ..،، وسام التميز والنشاط بقسم الديكور وسام النشاط العام لشهر ديسمبر 2015 وسام النشاط العام لشهر أكتوبر 2015 وسام التوقع الصحيح لـ تصفيات شخصية العام2015 

Thumbs up "الكشري"




طريقة "الكشري". وده من الأكلات الشعبية المصرية المشهورة والموجودة في كل شارع هانلاقي محل كشري .. وهو يعتبر من الأكلات النباتية المغذية لأنه مليان بروتين من الحبوب والبقول ونشويات.
دي طريقته بالتفصيل بخطوات سريعة وسهلة جداً!..
اول حاجة: نحمر بصلة في شوية زيت ونحط عليها كوب ماء ولما يغلي نحط العدس البني ولما يتشرب ويستوي نحط كباية رز مع كباية ميّه.. لما يتشرب نهدّي ونوطي النار لحد مايستوي.
ودلوقت نسلق المكرونة الصغيرة المدورة ونصفيها ونشيلها على جنب.
وكمان نسلق الحمص ويكون منقوع من قبلها بيوم.
بعدين نقلي بصل كتير في زيت لحد مايبقى لونه غامق...نصفيه ونشيله على جنب
ونعمل الصلصة: في نفس زيت تحمير البصل نشوح توم مفروم ومعاه شوية خل وطماطم مفرومة وملح وفلفل وشطة ونسيبها تتقل او تتسبك زي الصلصة.
(ممكن ناخد جزء من الصلصة دي ونحطلها فلفل حامي عالنار وتبقى صوص حار لو عايزين)
ونعمل الدقة في حلة تانية نحط شوية من زيت البصل برضو..نشوح فيه شوية توم ونزودله خل.
ودلوقت نرص الكشري في الطبق.. طبقة الرز بالعدس وطبقة المكرونة وعليهم الصلصة والدقة والبصل المحمر عالوش.
اعملوه وابعتولنا!!
.
.
.







  رد مع اقتباس