الموضوع
:
"القلقاس"
عرض مشاركة واحدة
منذ /
12-14-2016, 03:57 PM
#
1
انجي_1
مشرفه عالم حواء سابقا
رقم العضوية :
90741
تاريخ التسجيل :
Oct 2012
الجنس : ~
أنثى
المكان :
casa - maroc
المشاركات :
33,812
الحكمة المفضلة :
الضربة التي لا تقتل تقوي
النقاط :
درجة التقييم :
1028136
قوة التقييم :
515
MY MmS
أوسمة العضو
"القلقاس"
طريقة "القلقاس" وبيدفي جدا في الشتا.
القلقاس من الخضروات الجذرية المفيدة جداً دايما بنعمله بالطريقة العادية.. تعالو نجرب القلقاس باللحمة جربتها عند صديقة لبنانية وعجبتني جداً
..تعالو نشوف الطريقة إزاي بطريقة خفيفة وبخطوات سريعة وسهلة جداً!
هانحتاج..كيلو قلقاس مقشر ومقطع.. نص كيلو مكعبات لحمه.. ربع كباية ليمون.. 5فصوص توم مفروم.. نص حزمة بقدونس.. ملح وفلفل.. زيت.
نرش القلقاس بكمية من الملح ونسيبه لمدة ساعة.. بعدها نغسله بميّه دافية(نغسل المادة اللزجة اللي عليه).. وبعدين نسلق اللحمة بالطريقة العادية مع الملح والفلفل ونسيبها لحد ماتستوي (او ممكن نشوح اللحمة في شوية زيت وبعدين نزودلها الميه ونسيبها تستوي. اللي تحبوه)
ودلوقت نحط القلقاس عاللحمة ونسيبها أقل من ساعة تقريباً لحد مالقلقاس يستوي..ونحط اللمون ونضبط الملح والفلفل..ولازم يكون القلقاس مغمور بالشوربة. ودلوقت نعمل "طشّة" توم.. نحمر التوم المفروم في شوية زيت ونقلبهم مع القلقاس. وقبل التقديم نحط البقدونس عالوش.وخلاااص. وناكله مع الرز الأبيض.
.
.
.
انجي_1
مشاهدة ملفه الشخصي
إرسال رسالة خاصة إلى انجي_1
البحث عن كل مشاركات انجي_1