الموضوع: "القلقاس"
عرض مشاركة واحدة
قديم منذ /12-14-2016, 03:57 PM   #1

انجي_1

مشرفه عالم حواء سابقا

 

 رقم العضوية : 90741
 تاريخ التسجيل : Oct 2012
 الجنس : ~ أنثى
 المكان : casa - maroc
 المشاركات : 33,812
 الحكمة المفضلة : الضربة التي لا تقتل تقوي
 النقاط : انجي_1 has a reputation beyond reputeانجي_1 has a reputation beyond reputeانجي_1 has a reputation beyond reputeانجي_1 has a reputation beyond reputeانجي_1 has a reputation beyond reputeانجي_1 has a reputation beyond reputeانجي_1 has a reputation beyond reputeانجي_1 has a reputation beyond reputeانجي_1 has a reputation beyond reputeانجي_1 has a reputation beyond reputeانجي_1 has a reputation beyond repute
 درجة التقييم : 1028136
 قوة التقييم : 515

انجي_1 غير متواجد حالياً

 

 

 

 

 

MY MmS

أوسمة العضو

وسام التفاعل والنشاط للاعضاء اكتوبر 2016 مميزة قسم النكت تكريم  الشهر تكريم  الشهر وسام النشاط العام عن الشهور يناير وفبراير ومارس 20 وسام نجم الاوكازيون ..،، وسام التميز والنشاط بقسم الديكور وسام النشاط العام لشهر ديسمبر 2015 وسام النشاط العام لشهر أكتوبر 2015 وسام التوقع الصحيح لـ تصفيات شخصية العام2015 

Thumbs up "القلقاس"



طريقة "القلقاس" وبيدفي جدا في الشتا.
القلقاس من الخضروات الجذرية المفيدة جداً دايما بنعمله بالطريقة العادية.. تعالو نجرب القلقاس باللحمة جربتها عند صديقة لبنانية وعجبتني جداً
..تعالو نشوف الطريقة إزاي بطريقة خفيفة وبخطوات سريعة وسهلة جداً!
هانحتاج..كيلو قلقاس مقشر ومقطع.. نص كيلو مكعبات لحمه.. ربع كباية ليمون.. 5فصوص توم مفروم.. ‏نص حزمة بقدونس.. ملح وفلفل.. زيت.
‏نرش القلقاس بكمية من الملح ونسيبه لمدة ساعة.. بعدها نغسله بميّه دافية(نغسل المادة اللزجة ‏اللي عليه).. وبعدين نسلق اللحمة بالطريقة العادية مع الملح والفلفل ونسيبها لحد ماتستوي (او ‏ممكن نشوح اللحمة في شوية زيت وبعدين نزودلها الميه ونسيبها تستوي. اللي تحبوه)
ودلوقت نحط القلقاس عاللحمة ونسيبها أقل من ساعة تقريباً لحد مالقلقاس يستوي..ونحط اللمون ونضبط الملح والفلفل..ولازم يكون القلقاس مغمور بالشوربة. ودلوقت نعمل "طشّة" توم.. نحمر التوم المفروم في ‏شوية زيت ونقلبهم مع القلقاس. وقبل التقديم نحط البقدونس عالوش.وخلاااص. وناكله مع الرز ‏الأبيض.
.
.
.







  رد مع اقتباس