عرض مشاركة واحدة
قديم منذ /02-21-2018, 10:11 AM   #1

ايمان طلعت

أداره عامه سابقا

 

 رقم العضوية : 95527
 تاريخ التسجيل : Dec 2013
 العمر : 43
 الجنس : ~ امرأة
 المكان : الاسماعيليه
 المشاركات : 42,886
 الحكمة المفضلة : رب استرني فوق الارض وتحت الارض ويوم العرض عليك
 النقاط : ايمان طلعت has a reputation beyond reputeايمان طلعت has a reputation beyond reputeايمان طلعت has a reputation beyond reputeايمان طلعت has a reputation beyond reputeايمان طلعت has a reputation beyond reputeايمان طلعت has a reputation beyond reputeايمان طلعت has a reputation beyond reputeايمان طلعت has a reputation beyond reputeايمان طلعت has a reputation beyond reputeايمان طلعت has a reputation beyond reputeايمان طلعت has a reputation beyond repute
 درجة التقييم : 3750904
 قوة التقييم : 1876

ايمان طلعت غير متواجد حالياً

 

 

 

 

 

MY MmS

أوسمة العضو

مسابقة الغرام المستحيل 3 مسابقة ذاكرة الطفولة 3 وسام الوفاء 2017 وسام المصمم مسابقه  الفضفضه عبقرى المنتدى المركز الثانى وسام التفاعل والنشاط للادارين اكتوبر 2016 مسابقة تنشيط الاقسام وسام مسابقة قصة عشق مركز ثالث وسام المركز الثالث دويتو الخواطر لسه فاكر 

افتراضي توست اسمر صحي جدا من مطبخي

السلام عليكم و رحمة الله وبركاته

طريقة عمل توست بالدقيق الاسمر اللي هو دقيق القمح الكامل

اولا المقادير

350 جرام دقيق او على حسب حجم القالب
معلقتين طعام عسل اسود و ممكن عسل نحل
معلقتين طعام زيت ويفضل زيت زتون
خميرة
رشه ملح
ماء دافي للعجن



الطريقه
هنضيف رشه الملح على الدقيق و نقلب
نضيف الزيت و نقلب كويس
نضيف الخميرة
نحط شويه من الماء الدافي على العسل الاسود عشان يدوب ونضيفه
نضيف الماء تدريجاً حتى تتماسك العجينه بس تكون لينه مش ناشفه



هنغطيها ونسيبها ساعه تخمر
بعد ساعه تقريباً هتكون كدة



الخطوة دي اختياريه

هنفرد العجينه تاني ونضيف ليها البذور اللي عايزنها
انا ضفت بزور الكتان و حبة البركه



بعدين هنقفل عليها كدة



والناحيه التانيه كمان
ندهن قالب التوست بزيت او نحط ورق زبدة و نحط العجين في القالب و نظبطها كويس فيه و نضيف على الوش بردو بذور و نضغط عليها بالراحة عشان تلزق في العجينه



نغطيها تاني ونسيبها تخمر ساعه هتعلى تاني





ندخلها الفرن و يكون شغال قبلها بربع ساعه على درجة حرارة عاليه مدة نص ساعه تقريباً الى ساعة الى ربع

دة بعد ما استوى





اول ما يطلع نرش عليه رشه ماء خفيفة جداً و نغطيه بفوطة نضيفة لحد ما يبرد خالص بعدين نقطعه
بيكون مقرمش من برة و هش من جوة





ممكن يقعد يومين برة التلاجة و خمس ايام في التلاجة و ممكن يتحط في الفريزة

و بالهنا والشفا







  رد مع اقتباس