عرض مشاركة واحدة
قديم منذ /09-16-2020, 10:47 AM   #1

إيلاانا

مبدعي المنتدي

 

 رقم العضوية : 94808
 تاريخ التسجيل : Sep 2013
 الجنس : ~ بنوتة
 المكان : دولة العشاق بمدينة الخيال
 المشاركات : 7,849
 الحكمة المفضلة : لا تشرق الشمس فى منتصف الليل .. ولكن فى قمة ألياس ينبت الأمل
 النقاط : إيلاانا has a reputation beyond reputeإيلاانا has a reputation beyond reputeإيلاانا has a reputation beyond reputeإيلاانا has a reputation beyond reputeإيلاانا has a reputation beyond reputeإيلاانا has a reputation beyond reputeإيلاانا has a reputation beyond reputeإيلاانا has a reputation beyond reputeإيلاانا has a reputation beyond reputeإيلاانا has a reputation beyond reputeإيلاانا has a reputation beyond repute
 درجة التقييم : 1340747
 قوة التقييم : 671

إيلاانا غير متواجد حالياً

أوسمة العضو

تكريم المنتدي في العيد مسابقه القلم المميز مبدع الابداعات العاميه 250 الحضور المميز الردالقيم فى الابداعات وسام مميز قسم الابداعات وسام الحضور المميز 

افتراضي مسابقة شيف المنتدى ... إيلانا

بسم الله الرحمن الرحيم

اولاً : اشكرك أختي الغالية لك والايمان ودمعة ونور وكل من نزل هنا أكلة وأشكرك على المسابقة لأنها شجعتني ادخل المطبخ واعمل حاجة على قدي وبسيطة حيث لا اعرف اطبخ مطلقًا غير عمل بعض الحلى وسلطات فقط فقط لاني اهوى عمل الصنفين برغم كل 5سنوات أعمل حاجة 😭 وعملت بيتزا هي ابسط حاجة ولأني أحبها طبع أخذت المقادير وعملت نفس المقادير بس حقيقة زبطت وطلعت بجد لذيذة
يعني محد يضحك علي بجد اول مره اعملها وبالبدقيق صعب عليا بجد 😱🙁

تبدأ المقادير :

2-كأس دقيق / ملقعة أكل خميرة سريعة وملعقة بكنج بودر /نص ملعقة أكل سكر ورشة ملح /ثلاث أرباع كأس الشاهي زيت /لبن زبادي علبة /ملعقتين أكل حليب بودرة
الطريقة :
تضاف المقادير السابقة مع بعض وتعجن بالماءتترك لمدة ساعة أو ساعة إلا ربع
تفرد بصينية بعد ما تتخمر اشوي مدهونة بزيت زيتون
ونضع جبن سائلة على العجين الي بالصينية
نضع الصوص وهو طماطم مطحونة مع معجون طماطم وملح وفصين ثوم على القلاية في زيت زيتون وبعدها نضيف بهارات (عشان بكون أمينة البهار الشغالة وضعته أنا ما اعرف من البهارات غير الفلفل الأسود ) ونضيف كتشب نتركها على النار لحد تسبك طبعا أنا ما اعرف ايه تسبك بس الشغالة قالت خلاص كذا
شوفوا أنا ما اغش 😂
بعدها نضيف الصوص على العجين بالصينة ونضع فلفل أخضر وأحمر وأصفر فلفل بارد وزيتون ونضعها بالفرن وبعدها ما تستوي اضيف جبن مزرولا وتقطع وكلوا وادعولي 🥳

وهذه خطوات البتاع البيتزا 🙃

https://e.top4top.io/p_1719g9yu62.jpeg


https://k.top4top.io/p_1719azfgb2.jpeg

https://d.top4top.io/p_17191fw3.jpeg

https://j.top4top.io/p_1719p888l0.jpeg

https://d.top4top.io/p_17191fw3.jpeg
https://e.top4top.io/p_1719x0kfo0.jpeg

https://j.top4top.io/p_1719crlf51.jpeg


https://f.top4top.io/p_1719fxgrj5.jpeg

https://c.top4top.io/p_1719afzf92.jpeg

وبكذا انتهينا من عمل البيتزا


نجي للطبق الثاني وهذه أكله حجازية بمعنى خاصة بأهل الحجاز مشهورين بها أهل مكة والمدينة وبعدها جده

أسمها المنتو يتعمل له عجينة بالدقيق وماء وملح فقط وتترك ترتاح العجينة وبعدها لحم مفروم مع بصل مفروم وفلفل أسود وملح فقط توضع مع الحمة وبعدها تؤخذ العجينة تقسم كرات صغيرة جدًا تفرد دائرة وتوضع لحمة في الوسط وتقفل وتوضع بقدر خاض لعمل المنتو تطبخ على بخار الماء بس يوضع في الماء ملعقة سمن وترص قطع العجينة في طبقات القدر الي كل طبقة لها فتحات وتدهن بالسمن العجينة تترك ساعة وبعدها تقدم
بس الي عملته نفس الطريقة بس بدل العجينة نستخدم رقاق السنبوسة لذلك يُسمى منوة كذاب تقطع الي قسمين وتوضع الحمة وتلف مثل الأصبع ترص بصينية وبعدها كأس فيها ما ظ دافيء وملعقة جبنة سائلة وتصب على القطع وتغطى بورق القصدير وتحط في الفرن ساعة كاملة بس بجد لذيذة ولا تقاوم

https://g.top4top.io/p_1719nren03.jpeg

https://k.top4top.io/p_1719s7xvm0.jpeg


ويارب أكون عملت حاجة تعجبكم ادعموني يمكن اتشجع واقطع سمكة 🙁😉


إيلانا







  رد مع اقتباس