..{ فع‘ــآآليـآآت المنتــدى }..



آخر 12 مواضيع
بعد شربة المباه نطق بالشهاده هل ستقتله
الكاتـب : كريم عاصم - آخر مشاركة : شاعر الحب الحزين - مشاركات : 3 -
يا يومَ مولِدي ….
الكاتـب : إيلاانا - آخر مشاركة : شاعر الحب الحزين - مشاركات : 4 -
حلا اهلا وسهلا بك في بنات مصر
الكاتـب : ساحر الأحزان - آخر مشاركة : 7laa - مشاركات : 13 -
اسرائيل والطوق الكبير
الكاتـب : ساحر الأحزان - آخر مشاركة : 7laa - مشاركات : 4 -
توقع من يفوز بكأس السوبر الافريقي الاهلي ام الزمالك
الكاتـب : ساحر الأحزان - آخر مشاركة : JUST AHMED - مشاركات : 9 -
متستغربش
الكاتـب : شاعر الحب الحزين - آخر مشاركة : كريم عاصم - مشاركات : 7 -
الحب خالد والعمر فاني
الكاتـب : شاعر الحب الحزين - آخر مشاركة : إيلاانا - مشاركات : 12 -
بدور في الماضي
الكاتـب : شاعر الحب الحزين - آخر مشاركة : كريم عاصم - مشاركات : 3 -
تخفي الجمال بنقابها
الكاتـب : gntlsoll - آخر مشاركة : إيلاانا - مشاركات : 4 -
الحب والأقدار
الكاتـب : شاعر الحب الحزين - آخر مشاركة : كريم عاصم - مشاركات : 9 -
خريف هذا العام
الكاتـب : شاعر الحب الحزين - آخر مشاركة : كريم عاصم - مشاركات : 7 -
مقهوره من القهره
الكاتـب : ~♥ Queen sozan♥~ - آخر مشاركة : 7laa - مشاركات : 5 -

الإهداءات


ملف كامل عن اكلات عيد الاضحى بالصور 2012- 2013

قسم طبخ المأكولات والعجائن


إضافة رد
 
LinkBack أدوات الموضوع انواع عرض الموضوع
قديم منذ /10-03-2012, 12:27 PM   #1

عضو سوبر
 

 رقم العضوية : 89136
 تاريخ التسجيل : Sep 2012
 العمر : 34
 الجنس : ~ رجل
 المكان : Misr El-Gedida‏
 المشاركات : 2,690
 الحكمة المفضلة : حين تغفو جميع القلوب يغفو قلب الأب
 النقاط : Mshaar EnSan has a reputation beyond reputeMshaar EnSan has a reputation beyond reputeMshaar EnSan has a reputation beyond reputeMshaar EnSan has a reputation beyond reputeMshaar EnSan has a reputation beyond reputeMshaar EnSan has a reputation beyond reputeMshaar EnSan has a reputation beyond reputeMshaar EnSan has a reputation beyond reputeMshaar EnSan has a reputation beyond reputeMshaar EnSan has a reputation beyond reputeMshaar EnSan has a reputation beyond repute
 درجة التقييم : 3461
 قوة التقييم : 2

Mshaar EnSan غير متواجد حالياً

أوسمة العضو
Thumbs up ملف كامل عن اكلات عيد الاضحى بالصور 2012- 2013

اكلات عيد الاضحى بالصور 2012,2013,اكلات العيد ,طريقة عمل الخروف المحشى ,طريقة اعداد لحم الضان ,خطوات اعداد الكوراع,طريقة عمل الكوارع,خطوات عمل الريش ,خطوات اعداد الريش ,طريقة عمل الريش 2013,طريقة عمل الريش المشوية على الفحم ,خطوات اعداد الفتة المصرى ,طريقة عمل فتة الكوارع ,طريقة عمل الكباب الضان ,خطوات اعداد الكباب ,طريقة عمل فخد الضان المشوى على الفحم ,اكلات العيد ,اكلات عيد الاضحى,طريقة عمل اللحم المشوى بالعسل والروزمارى



بمناسبة
اقتراب عيد الاضحى ومن أجل الاستفادة أكثر من لحم الضأن في العيد نقدم لكِ
أفضل طرق الطهي التي تحقق الاستفادة منها وتجنب أضرارها

لأن الضأن طبق العيد الرئيسي

وإن اختلفت طرق إعداده، ينادي دائماً خبراء التغذية بعدم الإكثار منه
نظراً لارتفاع سعراته الحرارية والكوليسترول، إذ يشكل تناوله خطراً على

الباحثات عن الرشاقة ومرضى الكوليسترول، حيث إن قطعة لحم الضأن التي

وزنها‏80‏ جم تحتوي علي‏215‏ سعرا حراريا‏،‏ وحوالي‏20‏ جراما بروتين‏،‏

و‏20‏ جراما دهونا.


ولكن الرشاقة لن تمنعنا عن الاستفادة بالضأن وفيتاميناته خاصة مجموعة
ب‏(B)،‏ فضلاً عن المعادن المتمثلة في الحديد والفوسفور والكالسيوم
والبوتاسيوم‏،‏ مما يجعل لحم الضأن مفيد في تنقية مكونات الدم وتقوية سعة
الذاكرة لدى الإنسان

عزيزتي ربة المنزل، سواء كان أحد من أفراد أسرتك مصاب بالكوليسترول
أم لا، يقدم لك خبراء التغذيه الطريقة السليمة لتناول اللحم الضأن،
مؤكدين أن أفضل لحوم الضأن هي الرقبة أو الفخذ أو الظهر لأنها أقل مناطق
الخروف في كمية الدهون التي تحتويها

كما يمكنك الاستمتاع بتناول فتة العيد باستخدام
طريقة الطهو الصحية والتي تتلخص في تحضير شوربة منزوعة الدسم واستخدام أرز
مسلوق بدون إضافة زيت أو سمن ويضاف له الأعشاب والبهارات بالإضافة إلي
استخدام عيش محمص
كما تنصحكِ بتناول البقدونس مع الكباب والكفتة، حيث إنه يمنع امتصاص
الكثير من الدهون الموجودة فيهما، وتنصحك أيضاً بعدم الإكثار من تناول
الكبدة والقلب والكلاوي، لأنها أكثر أعضاء الخروف سبباً في زيادة نسبة
الدهون في الدم.

في الوقت نفسه إذا أسرتك تحب أكل احشاء الخروف ولا تكتفي بلحمه فقط، لا
تحرميهم منها لأن فوائدها كثيرة، فالكبدة مثلاً أكثر الأعضاء غني
بالبروتين والحديد العضوي فضلاً احتوائها على فيتامين "أ" و"د"، قدميها
لأولادك إما مشوية أو مطهوة بالبصل والخضروات .

أما المخ، يفضله الكثير من الأطفال، لأنه سهل الهضم بالنسبة لهم، فضلاً عن
احتوائه كميات كبيرة من الفوسفور المفيد جداً للعظام، وبه نسبة جيدة من
فيتامين (د).

والأحشاء الداخلية للخروف، مثل: الأمعاء والطحال والرئتين
وغيرها، غنية بالبروتين، ولكنها صعبة الهضم لذا ينصحكِ خبراء التغذية

بتقطيعها قطعًا صغيرة وطهيها جيدًا.


الكوارع أو أرجل الخروف رغم أنها سهلة الهضم فإنها خالية من الأحماض
العضوية البانية للجسم والمجددة لخلاياه، إلا أن قيمتها الغذائية ضعيفة،
وتحتوي على بروتين غير كامل يسمى "جيلاتين"
المهم أن تحرصي على أن يكون البقدونس الأخضر ضيفاً دائماً على سفرتك طوال
أيام العيد، لأن الأطباء يؤكدون انه مادة ماصة للدهون ويساعد على هضم لحم
الضأن .

أفضل طرق الطهي
هل تعلمين أن طريقة الطهي الخاطئة للحوم تسبب عسر الهضم فضلاً عن أنها قد
تفقد اللحوم قيمتها الغذائية؟ لذا ومن أجل استفادة أكثر من لحم الضأن في
العيد عليكي اتباع الاتي

-‏ في البداية يجب إنضاج اللحوم علي نار هادئة ولفترات زمنية معقولة أي
غير طويلة‏،‏ وذلك لكي يسهل هضم البروتينات بنوعيها‏،‏ وحتي نتجنب تحلل
الأحماض الأمينية فيها بفعل الحرارة الزائدة أو العالية‏.‏

-‏ يجب ملاحظة أن طهي اللحوم لفترات طويلة يزيد من صعوبة الهضم‏،‏ لذا
ننصح بإضافة قطرات من الخل أو الليمون لتليين روابط الأحماض الأمينية‏،‏
مما يحولها إلي ملينات طبيعية صحية وذلك عن طريق تتبيل اللحوم بالخل أو
الليمون قبل الإنضاج بساعة علي الأقل‏.‏

-‏ يجب في حالة شي اللحوم تجنب تساقط الدهون المذابة علي النار المنضجة
للحم كالفحم أو الجريل‏،‏ وذلك لأن المواد التي تتكون من حرق هذه
الدهون‏،‏ وأطراف قطع اللحم هي مواد مسرطنة وسمية وتسبب كثيرا جدا من
أنواع السرطانات‏،‏ لذا ننصح بكشط وإزالة حبيبات أو قطع الدهن الأبيض قبل
الشي أو الإنضاج‏.‏

الان بعد ان تعرفنا علي الطرق الصحيه لطهي لحم الخروف

اليك مجموعة تتبيلات للمشاوي للحم والدجاج

تتبيلة رقم 1

زبادي قليل الدسم أو منزوع / ملعقة صغيرة معجون طماطم / 2 فص ثوم / نص بصلة صغيرة / شوي زنجبيل / ملعقة صغيرة خل أو عصير نص ليمونة / كاري / هرد / فلفل أسود / ملح / هيل ناعم / قرفة ( دارسين ) / بابريكا / تخلط المقادير كلها بالخلاط وتخمري فيها قطع الدجاج 6 ساعات وممكن تتحكمين بالمقادير حسب كمية الدجاج ويشوى ويقدم ساخناً

:::::::::::::::::::


تتبيلة رقم 2
طماطمة / بصلة صغيرة / بقدونس / لبن منزوع الدسم / جميع انواع البهارات اللي موجودة عندك وملح وفلفل أسود / وبصل / ثوم / فلفل حار / زيت الصويا / وليمونة مقطعه بقشرها وممكن تستغني عن الليمونة وزيت الصويا


::::::::::::::::::::

تتبيلة رقم 3

مقادير التتتبيله
ربع كوب زبادى
ربع كوب شطه حاره
خليط من توابل مطحونه(كمون كزبره فلفل اسود هيل وقرفه مسمار بابريكا)
ملعقتين صويا صوص
عصير ليمونه
ملح
بصله مفرومه ناعم
5 فصوص ثوم مدقوقين
ملعقتين معجون طماطم
ملعقه من صلصه باربكيو
ملعقتين مايونيز
ملعقه زيت
طريقه التحضير
تدق قطع الدجاج بالمدقه لتليين الانسجه وتكسير العظام تخلط كل مقادير التتتبيله وتنقع بها قطع الدجاج لمده من ساعه الى يوم كامل ثم تنفض عنها التتبيله وتوضع على حله شوايه الغاز وتغطى وتترك لتحمر من الجنبين وتقدم مع صلصه الثوم

:::::::::::::::::::::::::

تتبيلة رقم 4 شيش طاوق

ربع كوب من صلصه حاره

ملعقتين من صلصه طماطم

كمون وكزبره وبابريكا فلفل اسود وفلفل ابيض

خل وليمون وملح

زبادى

كركم

مسمار وقرفه وهيل مطحون

مايونيز

زيت

مسطرده

باربكيو

بقدونس وثوم وفلفل اخضر مفرومين

تخلط كل مقادير التتبيله

قطع طماطم وبصل وفلفل اخضر

اسياخ خشب او معدن

طريقه التحضير

تنقع قطع الدجاج قى التتبيله السابقه وتنقع لمده يوم كامل ثم تشك فى الاسياخ بالتبادل مع الفلفل والبصل والطماطم وتشوى
::::::::::::::::::


تتبيلة رقم 5

1 م ك مستردة
1م ك كاتشاب
1م ك خل احمر ( ممكن خل ابيض بس الاحمر بيدي طعم احلى)
2 م ك صويا صوص
زيت زيتون (حسب الرغبة)
ملح - فلفل - بصل - ثوم - زعتر - ليمون
جوزة الطيب (اختياري

:::::::::::::::::
تتبيلة رقم 6
طريقة شيش طاوق

اخلطي

1/2ك زيت زيتون

2م ك صلصة

6فصوص ثوم مدقوق

ملح

فلفل اسود

زعتر بري مقدار 1م ك

1/4 ك خل ابيض

1/4 م ك فلفل احمر مطحون


اخلطيها مضبوط ونقعي فيها الدجاج لمدة 3ساعات


بعدين حطيه في اسياخ بالتبادل مع فلفل اخضر وبصل

::::::::::::::::

تتبيلة رقم 7

المقادير كبيرة في هالتتبيلة عاد انتم اختصروها
افرمي بصلتين مع 5 فصوص ثوم فرم نااااعم

وافرمي حزمة كزبره مع ليمونه كبيره طبعا تقشيري اليمون وتفرميهم فرم نااااعم

1 علبه لبن زبادي متوسطة الحجم مع 3 م ط مايونيز + 3 م ط من الخل + فنجان شاي زيت زيتون
وكمون وكزبره مطحونه + وفلفل اسود + ولومي مطحون + وببركه + وكركم + وقليل من ابزار الهنديه
ان وجد وكل الابازير مقدار 1 م ط وكلهم لخبطيهم في زبديه كبيره وبعدين حطي فيها اللحم او الدجاج اما المده للدجاج ساعتين اما اللحمه فيفضل يوم كامل

::::::::::::::::::::
تتبيلة رقم 8
خل+اي بهارات عندك+ملح+ليمون+صوص الصويا

:::::::::::::::::
تتبيلة رقم 9

سواء لحم او دجاج
مايونيز وزبادي وجميع البهارت وكاتشب وليمووون وملح + سفن اب او سبرايت رشيه عليها وخليها كذا ساعه
::::::::::::::::
تتبيلة رقم 10
بصلة مفرومة ـ ثماني فصوص ثوم مفرومة ـ نصف قشرة ليمونة مفرومة ـ ربع كوب من عصير البرتقال ـ ملعقة فلفل أسود وعلبة روب- ملعقتا زيت زيتون وملعقتا ملح ـ ربع ملعقة زعفران مطحون

:::::::::::::::::::

تتبيلة رقم 11
4 صدور دجاج مخلية من الجلد و العظم - 2 م شاي ليمون مبشور- 3/1 ك عصير ليمون - 2 م ريحان مفروم أو جاف - 4/1 م ص مسترد ناعم - فلفل اسود - 4/1 م ص زعتر
الصلصة:
4/1 ك مايونيز خالي الدسم - 4/1 ك روب قليل الدسم- 1 م ص عصير ليمون- 1 م ص بشر ليمون- 2/1 م كار

الطريقة:
تخلط المقادير الأولى جميعها حتى تتجانس ثم يضاف لها قطع الدجاج وتترك فيها لمدة 2-12 ساعة و يدخل البراد كلما طالت المدة كلما كان الطعم الذ
يحضر الفحم أو الفرن أو الشواية للشوي
يزال الدجاجا من الخليط و يوضع على المشواة لمدة 6-9 دقائق مع التقليب على الجهتين حتى ينضج
لاعداد الصلصة: تخلط كافة المقادير و تقدم مع الدجاج المشوي

::::::::::::::
تتبيلة رقم 11

علبة كبيرة لبن زبادي

3فصوص ثوم

ملعقة كبيرة زنجبيل مبشور

نصف ملعقة صغيرة فلفل حار

نصف ملعقة صغيرة (بابريكا) فلفل احمر حلو

ملعقة صغيرة كركم اصفر

عصير ليمونة

حلقات ليمون للتقديم

الطريقة:

1-يتبل الدجاج بالملح والفلفل جيدا ثم يوضع في طبق مسطح.

2-يخلط كل من اللبن الزبادي والثوم والكركم وعصير الليمون ويمزج الجميع جيدا ثم يصب الخليط على قطع الدجاج.

3-تتبل قطع الجاج جيدا بالصلصة وتغطى وتوضع في الثلاجة لمدة ساعتين.

3-ترفع قطع الدجاج من الثلاجة قبل طهيها بنصف ساعة ثم تشوى لمدة ثلث ساعةمع التقليب بين الحين والاخرثم تقدم مع شرائح الليمون.


::::::::::::::::

تتبيلة رقم 12
شيش طاوق
المقادير:-
دجاجتين مسحبة من عظامها او ما يعدل نفس الكميه من صدور الدجاج مقطعه
بحجم متساوي كقطع الكباب
نصف كوب كتشاب
نصف كوب صلصة الطماطم
كوب زيت زيتون
ثلاثة ارباع كوب من عصير الليمون الحامض او خل الليمون
ملعقة شاي من الملح
ملعقة شاي من البهار الابيض
زعفران ملعقة صغيرة
رشة خفيفة من الزنجبيل المطحون
خمس فصوص من الثوم مدقوقه مهروس
الطريقة :-
اخلطي جميع المقادير وانقعيها لمدة 24ساعه في الثلاجه
ادخلي قطع الدجاج في اسياخ الشي ثم شويها على الفحم
:::::::::::::::

تتبيلة رقم 13

المقادير:

دجاجتان تغسلان جيدا و تقطعان الى 8 قطع.

2 بصل مبروش

5 حبات ثوم مبروش

2 طماطم مبروش

فنجان كبير خل احمر

قليل من الملح, و الفلفل الاسود, و القرفة الناعمة,و بهار الدجاج.

ملعقة زيت زيتون

ملعقة كاتشاب حار

ملعقة صلصة فرنسية برتقالية.

ينقع الدجاج في هذه الخلطة لمدة ساعتان او ثلاثة


::::::::::::::::::
تتبيلة رقم 14
المقادير:
ـ 6 صدور دجاج منزوعة القشرة.
ـ 4 ملاعق بقدونس مفروم.
ـ نصف كوب من عصير الليمون.
ـ 3 فصوص ثوم مفرومة ناعما.
ـ ملعقة فلفل حلو.
ـ ملعقتان من بودرة الكاري الحارة.
ـ ربع ملعقة كمون.
ـ ملح وفلفل أسود.
ـ نصف بصلة حمراء
مفرومة ناعما.
طريقة التحضير:
1 ـ ضعي كل المقادير، باستثناء الدجاج، داخل حلة عميقة، ثم اخلطيها جيدا واحتفظي بها جانبا.
2 ـ ضعي ثقوبا صغيرة وكثيرة في صدور الدجاج، ثم ضعيها في الحلة مع المقادير، واتركيها تتشبع بنكهة الصلصة لمدة سـاعتين.

:::::::::::::::
تتبيلة رقم 15 للحم
ملح و بهار مشكل و تحطي فص ثوم مهروس و زيت زيتون و شوية خل و تقلبيها جيدا

و بالنسبة للدجاج...نفس الشي بس تزيدي بالبهارات و ممكن تحطيلها صبغة الزعفران فقط تعطي لون..و تزيدي الثوم..و تضعي الهيل و الفلفل الاسود ايضا و قليل من الليمون و الملح و زيت الزيتون.. و تتبليهم جيدا


::::::::::::::::
تتبيلة رقم 16
ملعقتين طعام صلصةطماطم +2م شطه كريستال+م2 خل ابيض+فلفل احمر ناعم+ حبه فلفل اخضر مقطع(اختياري)
بصل وثوم مقطع ناااعم وفلفل وكل بهار تحبينه حطيه بس ذي الخلطة الاساسية واهم شي انها تظل ليلة كاملة في الثلاجه

::::::::::::::::::

تتبيلة رقم 17

تتبل افخاذ او صدور الدجاج بالزبادى والملح والخل والليمون والبهارات والصويا صوص لمدة ساعه اواكثر في الثلاجه



المقادير

1- دجاج

- علبه ونصف زبادي

2- بصل متوسط الحجم

- باكت صلصه طماطم

- بهارات مثل .. ملح + فلفل اسود + قرفه مطحونه + كمون مطحون + كركم + زعفران

- 4 حبات ثوم مدقوق

:::::::::::::::::::
تتبيلة رقم 18
المقادير:
2 دجاج مقطع ارباع
-عصير 2 ليمونات
4 ملاعق زيت
-كمون
-كزبرة
-فلفل اسود
-فليفلة مطحونة
-ملح
-ثوم
-يدق الثوم ويخلط مع الليمون والزيت والملح والتوابل ....تسكب التتبيلة على الدجاج ويترك بعد تغطيته بالثلاجة من الليل ...ثم يشوى الدجاج او اللحم على الفحم ثاني يوم
::::::::::::::::::::

تتبيلة رقم 19
المقادير:

-مكعبات دجاج

-نص كوب لبن

3- ملاعق طعام زيت

-ليمون

-زنجبيل مبشور

-فلفل احمر

-ثوم مهروس

-كمون

-كركم

-ملح

الطريقة:

تخلط جميع المقادير ماعدا الدجاج مع بعضها البعض جيدا حتى تتكون صلصة متجانسة....تسكب الصلصة على الدجاج ويترك لمدة 2-3 بالثلاجة ....بعدين تغرس قطع الدجاج في اعواد الشواء وتشوى ....على الفحم


::::::::::::::::::::


تتبيلة رقم 20

المقادير:
كيلو ونص دجاج مقطعة مكعبات بدون جلد ولالالاعظم
2 بصل
قطعة زنجبيل
قليل من زعفران ناعم
كركم
كزبرة ناشفة مطحونة
رشة فلفل احمر مطحون
كاري
ملح
علبة لبن
زيت
ثوم
الطريقة:
-نبشر بصلة مع فص ثوم وزنجبيل.....ويتبل به الدجاج ويترك جانبا 15 دقيقة
نخلط مع بعض الزعفران والكركم والفلفل والملح والكزبرة والزبادي...بعدين نصفي الدجاج من التتبيلة السابقة ...ونضيف لها الزبادي ويترك الدجاج بعد تغطيته بالثلاجة 3 -4 ساعات...
ثم يشوى على الفحم...

::::::::::::::::::::
تتبيلة رقم 21
ليمونتان_ملعقتان مايونيز_اربع ملاعق روب__ثوم ناعم الكمية حسب الرغبة_بهارات الشوي

مع زيادة الفلفل الاسود_تخمرين الدجاج بالخلطة ساعتين


::::::::::::::::::
تتبيلة رقم 22
تتبيلة الصويا الصوص وهي صالحة للتكة اي اللحم مقطع مكعبات لحم ضاني او لحم دجاج
"ربع كاس الصويا +ربع كاس خل + ربع كاس زيت نباتي ورشة فلفل ورشة ملح "لا تكثري الملح لان الصويا مالحة" نقع اللحم او لحم دجاج في هاذه التتبيلة لمدة ساعتين ثم صففهم في الاسياخ وشويهم

:::::::::::::::::::

تتبيلة رقم 23

هذه نفس التتبيلة السابقة لكن مضاف اليها كمية لابأس بها من الثوم المفروم والزنجبيل الطازج والمفروم هذه خاصة للدجاج كامل أو مقطع نصفين مع الجلد فتدهن التتبيلة على الدجاج من الداخل والخارج وبين اللحم والجلد تترك كذلك ساعتين ثم تشوى


:::::::::::::::::
تتبيلة رقم 24
بصل وبقدنوس مفرومين+ وفلفل اسود وملح وشوي عصير ليمون او خل+ شوي زيت
ينقع اللحم لمدة ليلة كاملة ثم يصفف في الاسياخ و يشوى

::::::::::::::::::::::

تتبيلة رقم 25
ثوم وكزبرة مفرومين + كامون مطحون + بابريكا حلوة و شوي عصير الليمون أو خل+ شوي زيت


::::::::::::::::::

تتبيلة رقم 26
خذ دجاجة نظفها وافتحها من الظهر مثل الكتاب ادهنها كلها وادعك بين اللحم والجلد بالتتبيلة
الاتية
واحد روب +4 معالق كبار زعتر +رشة سماق وملعقة صغيرة ملح
تخلط المقادير وتدعك الدجاجة كلها وكذلك بين اللحم والجلد تترك 2 ساعات الى 3 ثم تشوى

::::::::::::::::::::

تتبيلة رقم 27
تتبيلة لجوانح الدجاج وكذا للرياش جدا لذيذة

صلصة طماطم +شوي صويا صوص + ثوم مفروم +رشة شطة + عصير ليمون+ملح

تنقع لمدة 4 ساعات ثم تشوى في الفرن


::::::::::::::::::::

تتبيلة رقم 28

اجنحة دجاج "2 سن ثوم مفروم + ملح + رشة فلفل اسود + ملعقة كبيرة زيت + ربع كوب صلصة حارة مثل + 2 ملعقة كبيرة عسل + ملعقة كبيرة خل + ربع كوب صلصة صويا + 2 ملعقة صغيرة زنجبيل مبشور " خلط المواد ونقع الاجنحة لساعات ثم شويهم واثناء الشوي ادهن الاجنحة من حين لاخر بالنقيع المتبقى

::::::::::::::::::::
تتبيلة رقم 29
هذه للحوم والدجاج والجمبري:

"بصلتين +5 سن ثوم +عصير ليمونة + شوي زيت الزيتون وملح وفلفل"

اخلط المواد في الخلاط الكهربائي ثم ادهن اللحم خليها تنقع نصف ساعة ثم اشوي

الخضاراختياري: بذنجان وكوسا و طماطم وفلفل رومي و مشروم و بصل تبلهم بنفس الخليط

وشويهم


::::::::::::::::::

تتبيلة رقم 30
كوب روب + نصف كوب خل +نصف كوب زيت زيتون +ربع كوب كاتشاب + نصف ملعقة صغيرة شطة و شوي فلفل اسود + ملح"
تقطع الدجاجة الى قطع صغيرة مع الجلد وتنقع لمدة 5 ساعات ثم تصفف في الاصياخ ممكن تصفف معها حبات المشروم الطازج تشوى على الفحم او الفرن

الان نأتي لأحلي الاكلات من لحم الخروف

طريقة عمل خروف أوزي محشي بالصور






المقادير

1- خروف وزن 6-7 كغم تقربيا

2- 2 كغم فريكه
3- نصف كلغم لوز+كميه من الفستق الحلبي والصنوبر حسب الرغبه
4- حمص حب 3 علب
5- بازيلا 3 علب
6- لحمه مفرومه سن خشن 2 كغم
7- زيت ذره خسب الرغبه
8- فلفل اسود وملح وزنجبيل مطحون حسب الرغبه
مقادير الصوص لنقع الخروف
1-كأس زيت زيتون
2- كأس عصير ليمون
3- نصف كأس خل الثوم
4- بصله كبيره
5- 10 فصوص ثوم او اكثر
6-3 ملاعق كبيره مايونيز
7-نصف كأس لبن زباد


طريقة العمل



طبعا الخروف بيكون جاهز من الجزار ( اللحام )




نقوم بغسله من الداخل والخارج جيدا ثم نقوم بفركه بالملح والبصل المبروش وخل الثوم
نظعه في وعاء ونتركه في الثلاجه حتى الصباح
وبعدها نقوم بغسله جيدا من الداخل والخارج مرة اخرى وبعدها نجففه بفوطه نظيفه جيدا جيدا حتى يجف من الداخل والخارج
وبعدها نقوم بعمل ثقوب في الخروف لكي تتغلغل فيه المواد التي ينقع بها



ومن ثم نضع مقادير الصوص التي ذكرتها سابقا في الخلاط لخلطها جيدا حتى تصبح ناعمه جدا ونقوم بدهن الخروف بها في جميع المناطق مع تقليبه حتى يتغلغل فيه الصوص







ويبقى كذلك حوالي 3 ساعات تقريبا

ومن ثمه نرشه ببعض الملح والفلفل الاسود والبهارات المفضله لديكي مع مراعات عدم المبالغه بالبهارات لانها تعطي مفعول عكسي اذ ا اكثرنا منها
ونقوم بوضع الحشوه المجهز سابقا داخل الخروف ونقوم بتثبيت بطنه بواسطة عيدان خشبيه رفيعه كنكاشات الاسنان وتكون نصف استواء
وهي عباره عن لحمه مفرومه مع 2كأس فريكه مع علبة فطر وبازيلا وحمص او حسب الرغبه ويوجد حشوات اخرى كورق العنب والكوسا والباذنجان او حسب الرغبه من مكسرات وغيرها
ومن ثم نجهز صينيه كبيره ونضع فيها اكثر من طبقه من القصديرونلفه جيدا لكي لا يحترق الخروف اثناء الشواء ونضعه بالفرن على نار هادئه لحوالي 3 ساعات مع مراقبته بين فترة واخرى
في هذه الاثناء نقوم بطبخ الفريكه واللحمه المفرومه التي سنضع فوقها الخروف عند التقديم
اولا - نفرم بصله ناعمه جدا جدا ونبرش عليها قليلا من الثوم ونضعها في طنجره مع شوية زيت ذره ونقلبه حتى تشقر
ثانيا – نأخذ كميه من اللحم المفروم ونقلبها جيدا مع البصل والثوم حتى تذبل ويجف ماؤها
ثالثا – نرشها بالفلفل الاسود والهال المطحون والقرفه الناعمه واربع مكعبات ماجي خروف ورشة ملح وكله حسب الذوق مع التقليب
رابعا- نظيف الفريكه المنقوعه مسبقا بعد غسلها الى الخليط ونضيف الحمص والبازيلا ونقلب جيدا
خامسا- نظيف الماء المغلي لغمر الفريكه ونتركها على نار هادئه حتى الاستواء مع مراقبتها لان الفريكه تلتصق اذا لم نقلبه

طريقة التقديم
توضع الفريكه المفلفله في طبق مسطح واسع لكي تتسع للكميه
ونرشها باللحم المفروم المقلي والمكسرات المقليه
وانا شخصيا وضعت لوز
ثم نمد الخروف فوق المقادير السابقه مع رشه بكميه اخرى من المكسرات وتزيينه حسب الذوق
ويقدم معه سلطة الفتوش وسلطة الملفوف الابيض بالمايونيز ولبن الروب والشوربه وحسب الرغبه
وصحتين وعافيه



ريش
اللحم المشوي بالعسل والروز ماري

المقادير



8 قطع ريش لحم
4 ملاعق
كبيرة عسل
2 فصوص ثوم مفروم
1 ملاعق كبيرة روزماري مفروم
1 ملاعق كبيرة
خل
1 ملاعق كبيرة مياه
2 بطاطس متوسطة مقشرة ومقطعة مكعبات
500 مل من
الزيوت النباتية
1 ملاعق كبيرة مسطردة
1 ملعقة مايونيز
1 ملاعق كبيرة
من الشعير المفروم
ملح
الفلفل

الخطوة الأولي : احضري الأدوات
الخاصة بكِ
الخطوة الثانية : جهزي الشواية " كهرباء أو فحم "
الخطوة
الثالثة : تحضير خلطة العسل والروزماري
في الإناء الصغير وعلى نار هادئة
ضعي العسل والثوم والروزماري والخل والماء حتى الغليان ثم ضعيها
جانباً.












الخطوة الرابعة : قلي مكعبات
البطاطس اقدحي الزيت على حرارة معتدلة ثم اقلي البطاطس على دفعات
إلى أن يحمر لونها فى حوالى 7 :10 دقائق ، واخرجيها بالمعلقة المشقوقة وضعيها
على المناديل للتخلص من الزيت الزائد







الخطوة الخامسة : إنهاء تحضير البطاطس
بالخلطة
ضعي البطاطس فى سلطانية زجاجية
وأضيفي لها المسطردة ، والمايونيز ، والشعير مع الملح والفلفل وثم اخلطي جيدا جميع
المكونات.





الخطوة السادسة : شي ريش اللحم



قومي برش اللحم بالملح والفلفل ، ثم ادهنى جانبي
اللحم بخلطة العسل التى قمت بإعدادها من قبل.





رصي اللحم على الشواية مع الحرص على تقليب
الجانبين.



ادهني الجوانب بخليط العسل مرتين
تقريباً أثناء التقليب.





رشي من آن لآخر الماء على اللحم
حتى لا يحترق .


الخطوة السابعة :
تحضير الطبق
فى البداية ضعى البطاطس على طبق
التقديم مسطح بالطريقة الموضحة بالصورة ، وبصورة عكسية رصي فوقها اللحم
المشوي.





الكباب
المشوي على الفحم




المقادير

كيلو لحم مفروم
بصلتان حجم متوسط
ثوم
بقدونس يعني ربع الحزمة
ملعقة متوسطة كلا من ملح ،بهارات مشكلة
فلفل
أخضر أو أحمر حار
علبة ونص زبادي
ملعقة كبيرة بيكنج بودر لتطرية
اللحم

الطريقة :
ضعي اللحم المفروم في الخلاط الواسع ثم
أضيفي البصل والثوم والفلفل الحار واخلطيه مدة 2 ثانية


بعدها أضيفي البقدونس
والزبادي والملح البهارات والبيكنج بودر واخلطيه جيداً حتى يكون البقدونس شبه
مفروم


ضعي اللحم في إناء زجاجي
أو بلاستيك واتركيه مدة نصف ساعة في الثلاجة



احضري عيدان الشوي وذلك بعد
نقعها في الماء حتى لا تحترق وقومي بلف اللحم وتشكيله على العيدان وذلك بكف
اليد ثم تمرير الأصابع عليها ليأخذا شكل الكباب



أثناء التشكيل جهزي الفحم
وقومي بإشعاله وضعي اللحم على الفحم
وقلبيه حتى لا يحترق



جهزي صلصة عبارة عن زبدة
وبقدونس مفروم وقليل من معجون الطماطم وقومي بدهن قطع الكباب عند قراب
الاستواء

قدمي الكباب في طبق التقديم مع
الأرز وزينيه بالبصل المشوي ، وممكن تقدميه مع الخبز الأبيض


فخذ اللحم

المشوية بالبطاطس



المقادير:
قطعة لحم خروف
أربع
فصوص ثوم
ملح وفلفل أسود مطحون
كيلو بطاطس
حبتا بصل
كبيرتان(مقطعتان شرائح)
كوب ونصف الكوب من الطماطم المقشرة والمفرومة
نصف
كوب مرقة لحم
نصف كوب خل تفاح
ورقة غار ، قطعة دارسين(قرفة)صغيرة

ملعقتان كبيرتان زبدة
الطريقة :

تمسح قطعة لحم الخروف بورق المطبخ
وتغرز فيها السكين الحادة في عدة أماكن ليوضع فيها الثوم بعد تقطيعه.
يتبل لحم
الخروف بالملح والفلفل ويوضع في وعاء الشي ويشوى في فرن معتدل الحرارة لمدة ساعة ثم
يجفف من الدهون.
تقشر شرائح البطاطس وتشرح إلى منتصفها(في العمق)وتصف حول قطعة
الفخذ المشوية(الجزء المشرح إلى الأعلى)وترش بعصير الليمون والملح والفلفل.

توضع شرائح البصل فوق حبات البطاطس وتضاف أوراق الغار والدارسين ( القرفه )والزبدة ومرقة
اللحم إلى الوعاء.
يعاد إلى الفرن ويطهي لمدة ساعة ونصف ساعة أخرى مع تقليب
اللحم من مدة إلى أخرى ليصبح بنياً ومحمصاً من كل الجوانب.
يمزج اللحم ويوضع في
طبق التقديم إلى جانب البطاطس المحمرة ويقدم مزيناً بأغصان الغار أو أي خضار
.
لحم
" الريش " المشوي على الفحم



المقادير :
ربع كوب عصير ليمون .
نصف
ملعقة فلفل أحمر مطحون .
كيلو لحم " ريش " .
3 ملاعق كزبرة خضراء مفرومة
.
3 فصوص ثوم مفروم .
بصلتان متوسطتان .
ملعقة كمون مطحون .
كزبرة جافة
مطحونة .
زنجبيل .
ملح .
نصف كوب كريمة .
زبادي .

الطريقة :
قطعي البصل إلى شرائح طولية رفيعة .
انقعي الريش
في شرائح البصل والكمون والكزبرة الجافة والفلفل الأحمر وعصير الليمون
والزنجبيل
والزبادي والثوم والملح والكريمة في إناء لمدة 3 ساعات أو أكثر
.
اشويها بعد ذلك على الفحم أو في فرن تصل درجة حرارته إلى 240 درجه مئوية

فخد الخروف المحشي







المقادير:


3 فخذات خاروف خالية من العظم.
30غم من إكليل الغار (الحصربان)
3. 1كغم من الفريكة.
250غم من البصل المقطع.
250 غم من البهارات المشكلة.
. خليط من 500 مليتر من مرقة اللحم و500 مبليتر من الماء.
. ملح وفلفل حسب الرغبة.
. لوز مقلي.





طريقة التحضير:


. تبلي اللحم بالملح والفلفل وزيت الزيتون وورق الغار.

. ضعي القليل من زيت الزيتون في وعاء عميق ثم حمري البصل وأضيفي الفريكة

وحركي لمدة خمس دقائق، بعدها أضيفي مرق اللحم واتركيها لمدة 20-25 دقيقة

حتى تنضج، بعد ذلك ضعي الفريكة جانباً واتركيها حتى تبرد.

. اخلطي الفريكة مع اللوز المقلي.

. احشي الفخذات بالفريكة ولفيها جيداً بواسطة الخيط وضعيها في الفرن لمدة 60 دقيقة حتى تنضج.

. قدميها مع المرق الناتج عنها.

كسكسي بالعلوش



المقادير:


1كغ لحم علوش (خروف)

بصلتين

خضار حسب الموسم

2م ك طماطم معجون

1م ك فلفل أحمر

1م ص هريسة

1م ك تابل وكروية

1م ك ثوم مجروش

ملح فلفل أكحل ( فلفل اسود )


الطريقة

نقلي اللحم والبصل جيدا ثم بعد ذلك نضيف كل البهارات مع إضافة قليل من الماء وبعد حوالي 10 دقائق نضيف حوالي لتر من الماء

في ذلك الحين نكون قد أحضرنا الخضار وعند غليان المرق نقوم برمي الخضار

نأخذ صينية ونرش الكسكي بالماء ونتركه إلى أن يشرب ماءه بعدها نضع فيه

قليل من الزيت ونفركه بالأيدي ونضعه في الكسكاس ليتبخر فوق قدرالمرق ولا

تنسي أن تتفقدي قدر المرق إذا كان كافيا ام لا

بعد أن يتبخر الكسكسي نسكبه ونضيف له قليل من الماءونفركه بالأيدي ونرجعه مرة أخرى للكسكاس ونضع فوقه رشة قرفة

عند النضج نفرك الكسكسي جيدا ونسقيه بالمرق ويترك مدة 5 دقائق ثم يوضع في

طبق التقديم ونضع الخضار واللحم مع إضافة فلفل مقلي للزينه



الكوارع(الأكارع) هي أقدام البقرة او الخروف

ويفضل استخدام كوارع البقر الصغير او متوسط العمر


المكونات

---------

زوج من الكوارع أو الكمية المناسبة لعدد الأفراد


ا بصلة

ورق لورا(لورى)

4 حبات حبهان (هيل)

فصين مستكة

5 حبات تقريبا فلفل أسود حب أو ربع ملعقة فلفل أسود مطحون

للتتبيل ملح وفلفل أسود

--------------

مقادير الفتة

-----------

2كوب رز مصري

2خبز عربي اى نوع متوفر

2\1 راس ثوم

4\1 كوب خل

ملح

مرقة الكوارع



######################


الطريقة

-------


تغسل الكوارع جيدا وتدعك بالملح والدقيق وتترك ربع ساعة ثم تشطف جيدا

تسلق في ماء مغلي ومعها البصل

مع نزع الريم الذي يظهر على السطح




ثم نضع الحبهان وورق اللورا والفلفل والمستكة ونهدي النار وتترك الى أن تنضج حوالي ساعتين

مع مراعة تغطية الحلة





وهناك طريقة أخرى للسلق وهي وضع الكوارع في ماء بارد على النار ونتركه يغلي لمدة 5 دقائق تقريبا

سيظهر على السطح كمية كبيرة من الريم كما في الصورة







نطفي النار ونستغنى عن هذا الماء ونشطف الكوارع بالماء ثم نسلقها في ماء مغلي ونتمم الخطوات كما في

السابق




بعد تمام النضج نتبلها بالملح وقليل من الفلفل الأسود

ونتركها لتبرد قليلا حتى نستطيع نزع الجلد من العظم لإستخدامه مع الفتة




-----------------------

تقلية الثوم


------------

يفرم الثوم جيدا

يحمر في 2 ملعقة سمن

بمجرد ان يحمر لونه نضع عليه الخل ولكن بعيد عن النار ثم نعيده على النار لمدة دقيقة مع وضع رشة ملح




نطبخ الرز بالطريقة المعتادة

نحمص الخبز في الفرن ونقطعه قطع متوسطة او نقطعه ثم نحمصه

نضع الخبز في طبق التقديم ونسقية بالمرق الناتج عن سلق الكوارع

ونضع عليه جزء من تقلية الثوم

وممكن أيضا جزء من الكوارع المنزوعة من العظم

ثم نضع الرز ثم تقلية الثوم

ثم الكوارع














واذا كان عدد الأفراد يحتاج لكمية رز اكثر من المذكورة نزيد كمية الخبز ونسقيه بالمرق في طبق اخر غير طبق التقديم ونزيد الطبقات
أى نضع طبقة خبز ثم طبقة رزثم كوارع ثم خبز ثم رز ثم الكوارع



الكوارع بالخل و البقدونس *




المقادير

- عدد 2 كوارع.

- 3 لتر ماء.

- بصلة – جزرة.

- ملح – فلفل – 5 وحدات فلفل اسود صحيح.

2 -معلقة كبيرة زيت.

2 -معلقة كبيرة خل.

- معلقة صغيرة بقدونس.

- معلقة صغيرة بصل مفروم .

الطريقة

- نسلق الكوارع فى الماء مع البصلة والجزرة و الملح والفلفل لحد ما تستوى تماما

- نشيل اللحم من العضم ونسيب اللحم لحد ما يبرد.

- نخلط الزيت مع الخل مع البصل المفروم مع البقدونس مع بعض ونضعها على اللحم البارد ونقلبها ونسيبها حوالى نص ساعة .

- كل شوية تقلبيها تقليبة مع التتبيله.

- شيليها من التتبيلة وضعيها فى طبق التقديم مع شرايح الطماطم و الليمون.

** وبالهنا والشفا**



العكاوى المسلوقة

* ذيل *

* بصلة مبشورة *

* معلقة كبيرة سمنة *

* معلقة دقيق *

* ملح وفلفل وحبهان *

* عصير طماطم *

الطريقة

- نغسل الذيل كويس جدا وندعكة كويس بالملح

وبعدين نشطفه

- وبعدين ندعكه كويس بالدقيق وبعدين نشطفه كويس

- افصلى بقى حلقات او فكرات الذيل عن بعض

- ثم ضعيهم فى ماء مغلىالبصلة وتتبلية بالملح

والفلفل والحبهان لحد ما يستوى وبالهنا والشفا

العكاوى بالصلصة *

* ذيل *

* بصلة مبشورة *

* معلقة كبيرة سمنة *

* معلقة دقيق *

* ملح وفلفل وحبهان *

* عصير طماطم *

الطريقة

- نغسل الذيل كويس جدا وندعكة كويس بالملح

وبعدين نشطفه

- وبعدين ندعكه كويس بالدقيق وبعدين نشطفه كويس

- افصلى بقى حلقات او فكرات الذيل عن بعض

- ثم ضعيهم فى ماء مغلىالبصلة وتتبلية بالملح

والفلفل والحبهان لحد ما يستوى

- نشوح البصلة المبشورة فى السمنة لحد ماتصفر

وبعدين نضع عصير الطماطم لحد ما الصلصة تتسبك

وبعدين نضع حلقات العكاوى المسلوقة فى الصلصة

ونتركها ونقلبها حوالى من 5 ل 10 دقايق بس

ونغرفها وبالهنا والشفا

طاجن العكاوى

المقادير

**********

عكاوى مسلوقة

بصلة مبشورة

صلصة طماطم

الطريقة

**********

نضع الذيل المسلوق فى طاجن-

ونضع علية بصلة مبشورة وملح وفلفل-

- ونضع علية صلصة الطماطم وندخله الفرن لحد ما يستوى ويحمر



اللسان المسلوق

- لسان.

- عصير ليمون.

- بصلة مبشورة.

- ملح وفلفل.

- حبهان.

الطريقة

- نغسل اللسان كويس ونقشط الطبقة الخشنة السطحيةوندعكه كويس بالملح وبعدين بالدقيق ونشطفه كويس

- نملا حلة بالماء ونضع فيها اللسان على نار هاديةلحد ما الماء يغلى براحته وبعد ما يغلى نروح راميين

الماء دة ومغيرينة بماء تانى نظيف وبارد

- نضعه بالماء النظيف تانى فى الحلة مع الملح والفلفل والبصلة والحبهان

على نار هادية ويترك لحد مايستوى

- نشيله من الماء وننزع جلده .ويااما نقدمه مع البقدونس المفروم والليمون

او باى طريقة مطلوبة .


اللسان بالكمونية**

المقادير

- لسان.

- 3 معالق سمنة.

- 2 كوب عصير طماطم.

- راس ثوم مهروسة.

- 2 معلقة كمون.

- ملح وفلفل.

الطريقة

- نسلق اللسان كما شرحناه

- نقدح السمنة ونحمر فيها اللسان ثم نضيف لهالثوم المهروس والكمون ونقلبهم كويس.

- نضيف عصير الطماطم والملح والفلفل.

- - نتركهم على النار لحد مايغوا ثم نوطى النار لحد ما اللسان يستوىوممكن اذا احتاج تزودى شوية ماء تزوديله لحد مايستوى.

اللسان بالكركم**

المقادير

- لسان.

- معلقة صغيرة كركم.

- بصلة مبشورة.

- 3 معالق سمنة.

- ملح وفلفل وبهارات.

- صلصة.

الطريقة

- نسلق اللسان(سبق وشرحناه)

- نضع السمنة على النار ونشوح فيها البصلة واللسان لحد ماتصفر ثم نضع الكركم والملح والفلفل والبهارات

- نقلب لحد ما يندمج كله مع بعضه ويقدم ساخن.


الكرشة بالحمص

* كرشة مسلوقة و مقطعة قطع صغيرة.

* كوب عصير طماطم .

* بصلة متوسطة مفرومة.

* نص كوب حمص (حمص الشام ) مسلوق نص سلق .

* معلقة سمن كبيرة _نص راس ثوم

* مفرومة _ملح _فلفل _ كمون _ كوب و نص من ماء سلق الكرشة

الطريقة *

*********

نضع السمن فى حلة و نحمر فيها البصلة لما يصفر نضع الثوم و الحمص و نقلب تقليبتين

و بعدين نحط عصير الطماطم و على نار متوسطة لحد الطماطم ما تتسبك و دة طبعا بانك حتلاقى

لونها اتغير و تقلت

اضع حوالى كوب و نص من الماء اللى سلقت فية الكرشة اللى الحلة و الملح والفلفل

و الكمون و نسيبها لحد ما الماء اللى حطناة تغلى

نضع الكرشة المسلوقة المقطعة فى الحلة و نقلب و نسيبها على نار هادية لحد ما تستوى و هى

مش بتاخد كتير يعنى حوالى 20 دقيقة مثلا


الطرب ( منديل الخروف )

المقادير

- منديل خروف.

- كيلو لحم مفروم.

- بصلة.

- معلقة بقدونس مفروم.

- ملح- فلفل –بهارات.

1/4 - كوب سمن .

الطريقة

- يقطع المنديل قطع متساوية بالسكينة على شكل مربعات او مستطيلات .

- يفرم البصلً ويخلط مع اللحم المفروم والبقدونس والملح و الفلفل والبهارات.

- يوضع مقدارمن الحشو في وسط كل قطعة من المنديل ثم تلف زى ما بنلف محشى الكرنب على شكل صوابع تخينة .

- نرصص الطرب على الشواية او فى الفرن على الرف الشبك .

**وبالهنا والشفا**


السجق البيتى**

المقادير

* نص كيلو لحمة مفرومة .

* ملح _ فلفل _ قرفة _ جوزة الطيب .

* نص كوب ماء.

* شطة حسب الرغبة.

* المصارين وطبعا مش حوصيكى على التنظيف .

((و اهم حاجة القمع المخصوص بتاع حشو السجق ))

الطريقة

- نضع التوابل كلها على اللحمة .

- اضع الماء على اللحمة و اخلطهم كويس بايدى لحد اللحمة ما تطرى خالص علشان تنزل فى الامعاء بسهولة

- اضع القمع فى اول طرف الامعاء و ايدء انزل فى اللحمة المفرومة و انا

عمالة ابل صباعى اللى بزوء بيه اللحمة بالماء .لحد ما املى الطول اللى

امامى و بعدين اروح ماشية علية بايدى مبططة مبططة مبططة علشان فى السوى

حيملى و يتنفخ المهم بعد ما ابطط ابدء بقى بالنطر احسب طول صباع السجق و

اعقد وكمان الصباع اللى بعدة و اعقد و هكذا لحد ماحتلاقى حبل السجق اللى

بتشوفية عند الجزار اتكون قدامك .

- تحطيهم فى اكياس نايلون و على الثلاجة


المخ البانية

المقادير

- مخ مسلوق .

- ملح _ فلفل .

- بيض مضروب.

- دقيق _ بقسماط ناعم .

-سمن

الطريقة

- نقطع المخ اما قطع صغيرة او شرائح .

- نضع المخ فى الدقيق حيغطية و بعدين نحطة فى البيض و بعدين فى البقسماط

نضع السمن فى مقلاية بس يكون السمن غزير يعنى كتير و نحمر المخ.



المخ بالزيت والليمون **

المقادير

مخ

3 معالق كبيرة زيت

ملعقة كبيرة فلفلة رومى مفرومة

ملح وفلفل

عصير ليمون.

الطريقة

- نسلق المخ ( شرحناه قبل كدة)

- و بعد سلقه نشيله من ماء السلق ونتركه لحد مايبرد

نهرسه بالشوكة ونضيفله الملح والفلفل والزيت وعصير

الليمون والفلفل الرومى المفروم


المخ بالبشاميل**

المقادير

- مخ.

- ملح وفلفل.

- بقسماط ناعم.

- 3 بيضات للعجن والغطاء الخارجى.

- سمنة للتحمير.

الطريقة

- يسلق المخ ويترك يبرد ثم يفرم ويتبل بالملح والفلفل

نضرب البيض فى طبق بالشوكة

- ونبتدى نضع بيض شوية شوية على المخ المفروم

وانتى بتعجنى بايدك لحد ماتحسى ان كدة البيض

مضبوط على كميه المخ وتتركى الباقى للتغطية

- نضعة فى مقلاية على النار مع التحريك المستمر لحد ماتلاقية تخن تشيلية من على النار وتضعية على طبق وتسبيه يبرد تماما.

- بقطاعة او بكوب صغيرة تقطعيه على هيئة اقراص مدورة

- وتغطية بالبيض والبقسماط وتحمرية فى السمنة الغزيرة

- تشيلية على ورق ماص للدهون

مخ بالعجة **

المقادير

- مخ.

- بصلة مفرومة.

- معلقة كبيرة بقدونس مفروم.

- ملح وفلفل.

- سمنة للتحمير.

الطريقة

- يسلق المخ ثم يقطع شرائح (سميكة نوعا).

- نخلط البيض بالبقدونس بالبصل والملح والفلفل ونضربهم كويس قوى بالشوكة

- نغمس شرائح المخ فى خليط العجة ونحمره فى السمنة










التعديل الأخير تم بواسطة دمعه حائره ; 10-03-2012 الساعة 05:07 PM
  رد مع اقتباس
قديم منذ /10-03-2012, 12:33 PM   #2

مٌشرِف سابق

 

 رقم العضوية : 67437
 تاريخ التسجيل : Mar 2011
 الجنس : ~ رجل
 المكان : بَين مَطرقه وسِندان
 المشاركات : 11,853
 الحكمة المفضلة : لا عُجاب فى دُنيا العَجب
 النقاط : الرحــاال المٌتَمرد has a reputation beyond reputeالرحــاال المٌتَمرد has a reputation beyond reputeالرحــاال المٌتَمرد has a reputation beyond reputeالرحــاال المٌتَمرد has a reputation beyond reputeالرحــاال المٌتَمرد has a reputation beyond reputeالرحــاال المٌتَمرد has a reputation beyond reputeالرحــاال المٌتَمرد has a reputation beyond reputeالرحــاال المٌتَمرد has a reputation beyond reputeالرحــاال المٌتَمرد has a reputation beyond reputeالرحــاال المٌتَمرد has a reputation beyond reputeالرحــاال المٌتَمرد has a reputation beyond repute
 درجة التقييم : 11018675
 قوة التقييم : 5510

الرحــاال المٌتَمرد غير متواجد حالياً

أوسمة العضو

الخطاط المميز مركز اول وسام افضل خاطره خزعبلايه وسام شاعر المنتدى المركز الثانى وسام المشرف المميز وسام نجم الشهر بقلم الاعضاء وسام  مسابقة كلمات مرسومه اكثر المشرفين ابداعا وسام المركز الثالث افضل دويتو وسام المركز الثانى لمسابقه بلدى 

افتراضي

جوعتنا هههههههههه
يسلموا ع المجهود يا غالي







  رد مع اقتباس
قديم منذ /10-03-2012, 12:38 PM   #3

 

 رقم العضوية : 60732
 تاريخ التسجيل : Dec 2010
 الجنس : ~ بنوتة
 المكان : just inTheir hearts
 المشاركات : 9,276
 الحكمة المفضلة : To break the rules you must First Master Them
 النقاط : SplendiD SouL has a reputation beyond reputeSplendiD SouL has a reputation beyond reputeSplendiD SouL has a reputation beyond reputeSplendiD SouL has a reputation beyond reputeSplendiD SouL has a reputation beyond reputeSplendiD SouL has a reputation beyond reputeSplendiD SouL has a reputation beyond reputeSplendiD SouL has a reputation beyond reputeSplendiD SouL has a reputation beyond reputeSplendiD SouL has a reputation beyond reputeSplendiD SouL has a reputation beyond repute
 درجة التقييم : 100855
 قوة التقييم : 51

SplendiD SouL غير متواجد حالياً

أوسمة العضو

وسام المركز الاول لمسابقة ذكرى الثورة وسام المركز الاول لمسابقه بلدى 431 410 406 403 288 185 178 89 

افتراضي

توبيك حلو اوي بالهنا والشفا للي بيحبوا الحاجات دي بقي
تسلم علي التوبيك مميز بجد







  رد مع اقتباس
قديم منذ /10-03-2012, 12:45 PM   #4

عضوية التميز
 

 رقم العضوية : 75347
 تاريخ التسجيل : Sep 2011
 الجنس : ~ أنثى
 المكان : السعودية
 المشاركات : 4,744
 الحكمة المفضلة : سبحان الله
 النقاط : تناهيد الهوي has a reputation beyond reputeتناهيد الهوي has a reputation beyond reputeتناهيد الهوي has a reputation beyond reputeتناهيد الهوي has a reputation beyond reputeتناهيد الهوي has a reputation beyond reputeتناهيد الهوي has a reputation beyond reputeتناهيد الهوي has a reputation beyond reputeتناهيد الهوي has a reputation beyond reputeتناهيد الهوي has a reputation beyond reputeتناهيد الهوي has a reputation beyond reputeتناهيد الهوي has a reputation beyond repute
 درجة التقييم : 102948
 قوة التقييم : 52

تناهيد الهوي غير متواجد حالياً

أوسمة العضو

وسام النشاط للاعضاء 

افتراضي

وناسة العيد يكون فيها الحم اكثير ولاتنسي اكلة احنا نعملة اهل الجنواب وهي لزم تعمل في العيد اسمة المحشوش كثير حلوة واواواواواواو







  رد مع اقتباس
قديم منذ /10-03-2012, 01:00 PM   #5

اداريه سابقه

 

 رقم العضوية : 82168
 تاريخ التسجيل : Mar 2012
 الجنس : ~ بنوتة
 المكان : المنصوره
 المشاركات : 76,483
 الحكمة المفضلة : كن جميلا ترى الوجود جميلا
 النقاط : توحد ارواح has a reputation beyond reputeتوحد ارواح has a reputation beyond reputeتوحد ارواح has a reputation beyond reputeتوحد ارواح has a reputation beyond reputeتوحد ارواح has a reputation beyond reputeتوحد ارواح has a reputation beyond reputeتوحد ارواح has a reputation beyond reputeتوحد ارواح has a reputation beyond reputeتوحد ارواح has a reputation beyond reputeتوحد ارواح has a reputation beyond reputeتوحد ارواح has a reputation beyond repute
 درجة التقييم : 5270345
 قوة التقييم : 2636

توحد ارواح غير متواجد حالياً

أوسمة العضو

عبقرى المنتدى المركز الاول مسابقه  تنشيط الصحه وسام تميز القسم العام 2016 مسابقة شغل مخك وسام مسابقة انا بعرف اكتب وسام الشخصيات التاريخيه حملة تنشيط الصحة مسابقة السياحة والشخصيات التاريخية وسام حملة تنشيط قسم التنميه البشريه 2015 مركز اول وسام النشاط العام لشهر أكتوبر 2015 

افتراضي

ما شاء الله

بجد المعلومات جديده و بالفعل ملف متكامل

الوصفات منها السهل ال ممكن نجربه


راااائع

مشكور اخى ع الافاده

تحيتى







  رد مع اقتباس
قديم منذ /10-03-2012, 03:50 PM   #6

مشرفة قسم آدم سابقا

 

 رقم العضوية : 32154
 تاريخ التسجيل : Oct 2009
 الجنس : ~ أنثى
 المشاركات : 8,068
 النقاط : ملكة الهدوء has a reputation beyond reputeملكة الهدوء has a reputation beyond reputeملكة الهدوء has a reputation beyond reputeملكة الهدوء has a reputation beyond reputeملكة الهدوء has a reputation beyond reputeملكة الهدوء has a reputation beyond reputeملكة الهدوء has a reputation beyond reputeملكة الهدوء has a reputation beyond reputeملكة الهدوء has a reputation beyond reputeملكة الهدوء has a reputation beyond reputeملكة الهدوء has a reputation beyond repute
 درجة التقييم : 34702
 قوة التقييم : 18

ملكة الهدوء غير متواجد حالياً

أوسمة العضو

وسام المركز الثالث لحمله الاعضاء والمشرفين وسام حملة تنشيط الاقسام مركز ثاني وسام فريق عمل الادارى المنتخب elMagic وسام النشاط الاشرافى 281 264 

افتراضي

ملف كامل ومتكامل

يسلموا ع المجهود الاكتر من رائع

بنتظار المزيد من جديدك







  رد مع اقتباس
قديم منذ /10-03-2012, 04:25 PM   #7

مشرفة سابقة

 

 رقم العضوية : 75173
 تاريخ التسجيل : Sep 2011
 الجنس : ~ أنثى
 المكان : الأسكندرية المدينة النائمة فى احضان البحر
 المشاركات : 25,780
 الحكمة المفضلة : علمتنى الحياة الأخلاق الطيبة ودفء اللسان والأبتسامة أسلحة تخطف بها القلوب رغما عنها
 النقاط : ابتسامة الزهر has a reputation beyond reputeابتسامة الزهر has a reputation beyond reputeابتسامة الزهر has a reputation beyond reputeابتسامة الزهر has a reputation beyond reputeابتسامة الزهر has a reputation beyond reputeابتسامة الزهر has a reputation beyond reputeابتسامة الزهر has a reputation beyond reputeابتسامة الزهر has a reputation beyond reputeابتسامة الزهر has a reputation beyond reputeابتسامة الزهر has a reputation beyond reputeابتسامة الزهر has a reputation beyond repute
 درجة التقييم : 1587835
 قوة التقييم : 794

ابتسامة الزهر غير متواجد حالياً

أوسمة العضو

وسام مسابقة فارس الكلمة مركز ثالث حمله تنشيط التنمية البشريه المركز الاول حمله تنشيط الحياه البريه المسابقة الاسلاميه المركز الثالث حمله تنشيط القسم الاسلامى المركز الثالث اجمل قصه مصورة للطفل المركز الثالث تكريم فى مسابقة مضاد الخاطرة تحدى شباب وبنات مصر المركز الاول مسابقه الابداع المركز الثانى مركز اول تقاليد العرب 

افتراضي

ماشاء الله

اكلات منوعة ومختلفة

ومجهود مميز

تسلم الأيادى







  رد مع اقتباس
قديم منذ /10-03-2012, 04:38 PM   #8

مشرفة قسم الأزياء والميك أب سابقا

 

 رقم العضوية : 79225
 تاريخ التسجيل : Dec 2011
 العمر : 26
 الجنس : ~ بنوتة
 المشاركات : 18,213
 الحكمة المفضلة : النجاح هو الانتقال من فشل إلى فشل دون أن نفقد الأمل .. :)
 النقاط : -esraa- has a reputation beyond repute-esraa- has a reputation beyond repute-esraa- has a reputation beyond repute-esraa- has a reputation beyond repute-esraa- has a reputation beyond repute-esraa- has a reputation beyond repute-esraa- has a reputation beyond repute-esraa- has a reputation beyond repute-esraa- has a reputation beyond repute-esraa- has a reputation beyond repute-esraa- has a reputation beyond repute
 درجة التقييم : 269531
 قوة التقييم : 135

-esraa- غير متواجد حالياً

أوسمة العضو

مسابقة التنمية البشرية اجمل مدونة رمضانية أفضل متابع سهراية رمضانية أفضل سهراية رمضانية مسابقه النقاش 2 مسابقه التحدى فى النقاش المركز الاول وسام اجمل بيت وسام المشرف المميز الرد القيم فى قسم النقاش اجمل لقطه من تصوير العضو المركز الثانى 

افتراضي

ملف كامل

مجهود عالي تسلم الاياااادي







  رد مع اقتباس
قديم منذ /10-03-2012, 05:09 PM   #9

 

 رقم العضوية : 55979
 تاريخ التسجيل : Oct 2010
 الجنس : ~ أنثى
 المكان : مصـــــــــر
 المشاركات : 86,105
 الحكمة المفضلة : وما من كاتب إلا سيبلى ...ويبقي الدهر ما كتبت يداه فلا تكتب بكفك غير شيء...يسرك في القيامة أن تراه
 النقاط : دمعه حائره has a reputation beyond reputeدمعه حائره has a reputation beyond reputeدمعه حائره has a reputation beyond reputeدمعه حائره has a reputation beyond reputeدمعه حائره has a reputation beyond reputeدمعه حائره has a reputation beyond reputeدمعه حائره has a reputation beyond reputeدمعه حائره has a reputation beyond reputeدمعه حائره has a reputation beyond reputeدمعه حائره has a reputation beyond reputeدمعه حائره has a reputation beyond repute
 درجة التقييم : 15238219
 قوة التقييم : 7620

دمعه حائره غير متواجد حالياً

 

 

 

 

 

MY MmS

أوسمة العضو

الكاتب المميز مسابقه القلم الماسي تكريم المنتدي في العيد 16 137 73 مسابقه القلم المميز مسابقة فضفضة 2 مسابقة الغرام المستحيل 1 مبدع الابداعات العاميه 

افتراضي

ملف هايل وموسوعه جميله لأكلات العيد
تسلم ايدك واتمنالك التوفيق
يستحق التقييم والتثبيت







  رد مع اقتباس
قديم منذ /10-03-2012, 05:37 PM   #10

مشرفة حواء العام سابقا

سلسبيل

 

 رقم العضوية : 29441
 تاريخ التسجيل : Aug 2009
 الجنس : ~ أنثى
 المكان : كنانة الله
 المشاركات : 19,306
 الحكمة المفضلة : أعمل ما تحب
 النقاط : مشتاقه للجنه has a reputation beyond reputeمشتاقه للجنه has a reputation beyond reputeمشتاقه للجنه has a reputation beyond reputeمشتاقه للجنه has a reputation beyond reputeمشتاقه للجنه has a reputation beyond reputeمشتاقه للجنه has a reputation beyond reputeمشتاقه للجنه has a reputation beyond reputeمشتاقه للجنه has a reputation beyond reputeمشتاقه للجنه has a reputation beyond reputeمشتاقه للجنه has a reputation beyond reputeمشتاقه للجنه has a reputation beyond repute
 درجة التقييم : 373006
 قوة التقييم : 187

مشتاقه للجنه غير متواجد حالياً

أوسمة العضو

فوز بمركز فى ملكة الثقافة العامة حلم الشيطان الوسام الذهبي وسام باص المنتدى العجيب وسام المركز الثانى لحمله الاعضاء والمشرفين 422 185 89 

افتراضي

ملف كامل لاكلات العيد الله ينور

كل عام وأنت بخير ..

تسلم الاياادى أخى الفاضل

تحيااتى







  رد مع اقتباس
إضافة رد

الكلمات الدلالية (Tags)
2012, 2013, ملف, الاضحى, اكلات, بالصور, عيد, كامل

« شرائح سمك السلمون و الفستق | ~~ مـوسوعـ،،،ــه المـعكـــرونــ،،،ـــه ~~ »

الذين يشاهدون محتوى الموضوع الآن : 1 ( الأعضاء 0 والزوار 1)
 

Posting Rules
لا تستطيع إضافة مواضيع جديدة
لا تستطيع الرد على المواضيع
لا تستطيع إرفاق ملفات
لا تستطيع تعديل مشاركاتك

BB code is متاحة
كود [IMG] متاحة
كود HTML معطلة
Trackbacks are متاحة
Pingbacks are متاحة
Refbacks are متاحة


المواضيع المتشابهه
الموضوع كاتب الموضوع المنتدى مشاركات آخر مشاركة
ملف كامل عن اكلات ولا بالاحلام مع نرمين هنو mony ma7moud قسم الحلويات 4 07-13-2012 01:29 AM
ألذ اكلات بحريه بالصور عالم مصر قسم طبخ المأكولات والعجائن 3 03-05-2011 10:28 PM
اكلات عيد الاضحى لبنات مصر simpaolo قسم طبخ المأكولات والعجائن 46 01-26-2011 05:05 PM
اكلات رمضانية جديدة بالصور لست البيت المصرية haytham ali قسم طبخ المأكولات والعجائن 0 08-11-2010 09:25 PM
ملف كامل عن اكلات العيد lolla قسم طبخ المأكولات والعجائن 20 12-08-2008 12:36 AM


الساعة الآن 01:22 PM


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.6.0 RC 1
منتديات بنات مصر . منتدى كل العرب

a.d - i.s.s.w


elMagic Style.Design By:۩۩ elMagic ۩۩