منتديات بنات مصر

منتديات بنات مصر (https://forums.banatmasr.net/)
-   قسم طبخ المأكولات والعجائن (https://forums.banatmasr.net/f62/)
-   -   ملف شامل لكل أطباق البطاطس بالصور (تابع لمسابقة شيف منتدى بنات مصر ) (https://forums.banatmasr.net/msryat388877/)

سارة بنت مصر 11-19-2012 09:14 PM

ملف شامل لكل أطباق البطاطس بالصور (تابع لمسابقة شيف منتدى بنات مصر )
 




صينية البطاطس بالحليب


المقادير
7 حبات بطاطس متوسطة الحجم
نصف كوب جبنه مبشورة (الصنف حسب الرغبة ) وعادة تستخدم جبنة
البارميزان ( بارميجان )ويمكن إستخدام الجبنة الرومي (التركي )
ملح -- فلفل أسود --بهارات مشكلة
2كوب حليب تقريبا أو حسب الحاجة


الطريقة
تقطع البطاطس شرائح رفيعة الى حد ما وتوضع في صينية مدهونة بقليل
من السمن


تتبل بالملح والفلفل و البهارات ونضع جزء من الجبنة المبشورة ثم نضع طبقة أخرى من البطاطس ونتبلها أيضا كالسابق
[نضع عليها الحليب كمية تكفي لتغطية البطاطس -- وممكن اضافة

ملعقتين قشدة (حسب الرغبة ) ثم نضع باقي الجبنة المبشورة



ندخلها الفرن لمدة ساعة تقريباً أوربما أقل قليلا الى أن تنضج ويحمر الوجه



وهذا هو الشكل النهائي


صينية البطاطس بقشطة الخفق

المقـــادير
6حبات بطاطس مقشره ومقطعه شرائح دائريه رفيعه
بصل مقطع
نقانق مقطعه مربعات صغيره ( أو دجاج )
جبن موزوريلا
ملح
فلفل
قشطه خفق
زبده
الطـريقـه

يرص في صينيه بايركس بطاطس
ويرش الفلفل والملح ووقليل من الزبده

كما في الصوره


يحمس البصل بالقليل من الزيت ثم يضاف النقانق ويحمس قليلاُ ويوضع
فوق البطاطس . ثم يوضع فوقها الجبن المازورلا. كما في الصوره




ثم يرص طبقه من البطاطس ويرش الملح والفلفل والزبده وقشطه الخفق . .
أعلاه . . وتدخل الفرن لمده نص ساعه او أكثر


ويقدم ساخناً


البطاطس المشوية بالفرن

المقادير:

4 بطاطا
4\1 قالب زبدة
2\1 كوب جبن (يمكن استخدام جبن الشيدر المبشور)
ملح
فلفل
8 م م بقدونس مفروم

الطريقه:

1- اغسلي البطاطا ونظفي قشرتها بظهر السكين



2-اغرزي البطاطا بالشوكة حوالي 5 اماكن مختلفة منها ( لضمان خروج البخار منها دون تمزيقها)


3-تلف كل قطعة بورق القصدير ويحكم اغلاقها بهذا الشكل ( مثل
الحلوى) لضمان عدم خروج اي هواء


4-توضع بالفرن لمدة ساعة او حتى تنضج تماااما ثم تقطع الى نصفين وترش بالملح والفلفل الأسود إذا رغبتي وتوضع قطع صغيرة من الزبدة عليها


5- يوضع عليها الجبن المبشور والبقدونس المفروم


الشكل النهائي



طاجين البطاطس السريع

المقادير :

4حبات بطاطس

فلفل رومي او فليفله


3حبات طماطم معصوره

مقادير اللحم المفروم وخلطته


2/1كيلو لحم
3بصل صغار
درسين
توم
شويه بقدونس
قرن فلفل حار
4بيضات و2بيضه لوجه الخليط
شويه بهار
شويه ملح
زيت للقلي


الطريقه:
نقطع البطاطا مكعبات صغيره والفلفل الحار ونفس الشيء مع الفلفل
الرومي ثم نخلط بالخلاط كاس الطماطم ثم نفرم اللحم والبصل والبقدونس والتوم بعد هيك نحط زيت بالمقلى ونبدا بتقليب اللحم اللي
خلطنا معه البقدونس والبصل والتوم لحد ما يستوي نحط بعده مكعبات
البطاطا لحد مانحسها قربت تستوي


نحط عليها الصلصه والملح والبهار ونقلبها شويه ونشيلها عن النار


بعدها نفقش عليها 3-4 بيضات ونخلط الخليط مع بعضه


وبعدها ندبك بايدنا الخليط في الصينيه اللي حندخلها الفرن او بملعقه
نخلط بيضه او بيضتين ونحطها على وجه الصينيه ونفردها على الوجه كله
وندخلها الفرن وهدا شكلها قبل دخولها للفرن


وهدا شكلها بعد خروجها من الفرن



وهذا من طاجين تاني لكن البطاطا بتكون مقطعه فيه دوائر والبطاطا طبقتين
واللحم بينهم


قوارب البطاطس

نقشر البطاطا ونقطعها قسمين



نحفرها من الوسط بسكين ونقليها شويه
يعني ما نحمرها لانها حتدخل الفرن


نحشيها باللحم المعصج مع البصل ونضع على الوجه جبنه مبشوره وندخلها
الفرن علشان الجبن يسيح



شكلها النهائي



مبطن البطاطس

لحمه المبطن والخلطه :

لحمه مفرومه مع البصل والبقدونس والكزبره والنعناع وملعقه صلصه
بنحمرها شويه على النار
وبنزلها لما تستوي بنقشر البطاطا وبنعمل شرائح دائريه حسب الحاجه
بيض وبقسماط وملح وبهار


بنحط الخلطه على شريحه البطاطا وبنحط شريحه تانيه عليها وبنضغط شويه
عليها بايدنا

بنحضر طبق وبكسر البيض وبنحط فيه البقسماط والملح والبهار وبنخلط
المزيج بنحط الشريحتين بالبيض والبقسماط


نحط زيت غزير على النار وبنبدا القلي
والطبق النهائي واضح



دوائر البطاطس المحشوة بالجبن

المقادير

1 كيلو بطاطا ، بيضة كاملة و صفار بيضتين ، جبن ، ملح وبهار

الطريقة
نسلق البطاطس في ماء مملح ثم نسحقها بالشوكة جيدا
ثم نعيدها فوق نار هادئه جدا حتى تتشرب كل الماء
نضيف البهار والبيض ونمزج جيدا
نضع خليط البطاطا في الثلاجة لمدة ساعتين
ثم نصنع منها كرات ونحشيها بالموزاريلا او اي جبن .
ونضغط عليها شوي لاعطائها شكل خبزة صغيرة .

http://3.bp.blogspot.com/_VV97kxm3WR...Uqs/s400/3.jpg


ثم توضع في الفرن وتخبز من تحت حتى تتحمرثم نشعل الفرن من فوق حتى
تتحمر قليلا مثل الصوره

http://1.bp.blogspot.com/_VV97kxm3WR...lmQ/s400/2.jpg


http://1.bp.blogspot.com/_VV97kxm3WR...WzQ/s400/1.jpg



ممكن ان نستبدل الجبن بلحم مفروم مع بهارات وبقدونس وصلصه نحمرها
ثم نتركها قليلا حتى تبرد

بيوريه البطاطس بالسوتيه

المقادير
اولا مقادير السوتيه:

كوب ونصف جزر مقطعه مكعبات
كوب ونصف كوسه مقطعه مكعبات
4 ملاعق زبده
2 ملعقه كبيره بقدونس مفروم (وممكن تحطى معاهم ذره و بازيلا)


مقادير البيوريه:

كيلو بطاطا مسلوقه
نصف كوب حليب سائل
ربع كوب زبده
ملح

الطريقة
طريقه عمل السوتيه:

نضع الزبده على النار ومعها الخضار وقبل أن تنضج بقليل نضع البقدونس

والملح ونتركهم قليلا حتى يصبحوا بهذا الشكل

http://3.bp.blogspot.com/_VV97kxm3WR...0eA/s400/5.jpg


وبعدين نبدأ بتجهيز البيوريه:

نضع البطاطا والزبده والملح فى الخلاط و الحليب ضيفيه بالتدريج ثم ضعيه فى طاجين

http://1.bp.blogspot.com/_VV97kxm3WR...210/s400/4.jpg


ثم ضعى عليه السوتيه بهذا الشكل

http://1.bp.blogspot.com/_VV97kxm3WR...Kr4/s400/3.jpg


وزينى الطبق بباقى البيوريه

http://2.bp.blogspot.com/_VV97kxm3WR...Lto/s400/2.jpg

وضعيه فى الفرن حتى تتحمر قليلا وقدميها ساخنه

http://1.bp.blogspot.com/_VV97kxm3WR...dlg/s400/1.jpg

قوارب البطاطس بالجبن

المقادير:
6 حبات بطاطس + زيت لدهن البطاطس , 2عرق بصل أخضر اذا مو
موجود ينفع بصل ابيض مفروم ناعم + 2 م زيت + 1 قشطة + ملح
+ فلفل + جبن شيدار مبشور
الطريقة :
نغسل البطاطس ونجففها بدون تقشير
نفتح بعض الشقوق الصغيرة بواسطة السكين داخل كل راس بطاطس ثم
تدهن بزيت الذرة وتخبز لمدة ساعة او ساعة ونص حسب حجم البطاطس
في الفرن 400ف
بعد أخراجها من الفرن أقطعيها بالطول ثم فرغي الب الداخلي دون المساس
بالقشرة واحتفضي باللب والقشرة
http://2.bp.blogspot.com/_VV97kxm3WR...11U/s400/4.jpg

علي النار يحمي الزيت ويحمس به البصل الاخضر الي ان يذبل قليلا ثم
نضيف لب البطاطس ويخلط جيدا ثم تضاف بقية المقادير ويخلط جيدا لمدة
دقيقتين
يسكب المزيج داخل قشور البطاطس

http://4.bp.blogspot.com/_VV97kxm3WR...qRA/s400/3.jpg


ثم ندخله الفرن لمدة 10-15 دقيقة من فوق بس

http://3.bp.blogspot.com/_VV97kxm3WR...usU/s400/2.jpg


ثم تقدم ساخنة طبعا مع بعض المكياج والتزيين بالملفوف الموف والابيض
وانتي وذوقك
http://2.bp.blogspot.com/_VV97kxm3WR...9106463449.jpg


صينية البطاطس باللحمة المفرومة

المقادير:
بطاطس مقطعة


http://4.bp.blogspot.com/_VV97kxm3WR...jc/s320/17.jpg


الخضروات (ساق كرفس، جزرة و بصلة) و تقطع مكعبات صغيرة

http://1.bp.blogspot.com/_VV97kxm3WR...II/s320/15.jpg


ملعقة دقيق

3 ملاعق زبده أو زيت

ملعقة زعتركوب صوص اللحم

لحم مفروم

http://3.bp.blogspot.com/_VV97kxm3WR...wc/s320/14.jpg


الطريقة:
توضع مكعبات البطاطس فى ماء مع الملح و الكمون أو أى توابل من
اختيارك و تغلى حتى النضج و اتركيها جانبا

http://4.bp.blogspot.com/_VV97kxm3WR...uc/s320/13.jpg

سخنى الزبدة على النار

http://1.bp.blogspot.com/_VV97kxm3WR...og/s320/12.jpg

أضيفى الجزر و البصل و الكرفس و حمريهم

http://2.bp.blogspot.com/_VV97kxm3WR...xU/s320/11.jpg

النار و اتركيهم عليها حتى يحمروا

ثم

أضيفى اللحم المفروم

http://1.bp.blogspot.com/_VV97kxm3WR...f0Q/s320/9.jpg


استمرى فى التقليب
http://3.bp.blogspot.com/_VV97kxm3WR...XXQ/s320/8.jpg

عندما يأخذ اللحم اللون البنى ميلى الحلة و تخلصى من الزبدة الزائدة

http://3.bp.blogspot.com/_VV97kxm3WR...SWE/s320/7.jpg

أضيفى ملعقة الدقيق مع التقليب

http://4.bp.blogspot.com/_VV97kxm3WR...HMc/s320/6.jpg

أضيفى صوص اللحم و الزعتر و ملح و فلفل أسود و اتركيها على النار
حتى تنضج تماما

http://4.bp.blogspot.com/_VV97kxm3WR...Q6c/s320/5.jpg

أثناء نضج اللحم اهرسى البطاطس المسلوقة
احضرى صينية و ضعى اللحم و الخضروات فى قاعها
http://3.bp.blogspot.com/_VV97kxm3WR...L4U/s320/4.jpg

ثم البطاطس المهروسة

http://3.bp.blogspot.com/_VV97kxm3WR...xwY/s320/3.jpg

قطعى قطعة زبدة قطع صغيييرة و أنثريها على الوجه مع الفلفل الأحمر(و
يمكنك وضع شيدر مبشور أو موتزاريلا

http://1.bp.blogspot.com/_VV97kxm3WR...w8U/s320/2.jpg

ادخليها الفرن و اتركيها حتى يحمر الوجه

وده الشكل النهائي للصينية

http://4.bp.blogspot.com/_VV97kxm3WR...Nlk/s320/1.jpg




нαиαи 11-19-2012 09:27 PM

وااااااااااو شكلها بيشهي ^^
تسلم ايدك .

سارة بنت مصر 11-19-2012 11:59 PM

شكرا لمرورك على موضوعي وهذا شرف لي ووسام على صدري

dr:shimaa 11-20-2012 09:20 AM

تسلم ايدك
بالفوز باذن الله

Marwan1337 11-20-2012 10:57 AM

تسلمى ع المعلومات .

دمعه حائره 11-20-2012 11:56 AM

ملف شامل ومعلومات جميله يسلمو ساره

❀ ЯeRōŎō ❀ 11-20-2012 12:33 PM

ملف شاااااااااااامل كتير وفيه وصفات حلوه حبيبتي تسلمي كتيررر بقي :)

توحد ارواح 11-20-2012 06:18 PM

بجد راااائع

تسلم ايدك يا قمر

فى انتظار جديدك

تحيتى

مشتاقه للجنه 11-20-2012 06:24 PM

بجد رووعه تسلم ايدك يا قمر

موفقه

سارة بنت مصر 11-20-2012 08:36 PM

شكرا لمروركم جميعا على موضوعي وهذا شرف لي ووسام على صدري


الساعة الآن 10:48 PM

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.6.0 RC 1
منتديات بنات مصر . منتدى كل العرب

a.d - i.s.s.w