منتديات بنات مصر

منتديات بنات مصر (https://forums.banatmasr.net/)
-   قسم الحلويات (https://forums.banatmasr.net/f63/)
-   -   كنافة رررهيبة وبالصور كمان (https://forums.banatmasr.net/msryat67374/)

عصفورة فلسطين 08-10-2009 03:34 AM

كنافة رررهيبة وبالصور كمان
 
السلام عليكم ورحمة الله و بركاته
طبعا الموضوع منقول بس عجبتني شكلها وكمان طريقتها سهلة

اكيد طبعا الكل بيعرفوا يعملوا الكنافة

بس انا قلت انزلها
يمكننننننننننننننننننن في واحده عايزة تتعلمها لسه

شوفوا
http://www.alfrasha.com/up/122420615125860088.jpg

http://www.alfrasha.com/up/1274656368884377522.jpg

المقادير:


1/2 كيلو كنافه
كوب سمن سايحه

للقشطه:
2 كوب حليب
5 ملاعق كبيره دقيق
كوب قشطه

للقطر:
1/2 1 كوب سكر
3/4 كوب ماء
عصير ليمونه
فانيليا

الطريقه:

تحضير القطر:
نخلط مكونات القطر كلها في اناء ماعدا الليمون و الفانيليا

نضع الاناء علي النار الهادئه و نتركه حوالي 10 دقائق

ثم نضيف الليمون و نتركه يغلي قليلا ثم نضيف الفانيليا و نبعد القدر عن النار
و نتركه ليبرد تماما

http://www.alfrasha.com/up/11651225111159288956.jpg

تحضير القشطه:

ندوب الدقيق في الحليب علي البارد

ثم نرفعهم في اناء علي النار حتي يسمك الخليط هكذا

http://www.alfrasha.com/up/20165208471992058369.jpg

نبعد القدر عن النار و نضيف القشطه و نقلب جيدا
حتي يتجانس الخليط تماما

و تصبح القشطه جاهزه

http://www.alfrasha.com/up/17480486131242227612.jpg

تحضير الكنافه:

- تفتت الكنافه و تفرك جيدا بالسمن السايح

- ندهن صينيه بالسمن

- نضع نصف مقدار الكنافه
- نضغط علي الكنافه الموجوده في الصينيه جيدا جدا باستخدام صينيه اخري اصغر منها

- نرش مقدار من السمن السايح

http://www.alfrasha.com/up/16234690601445793222.jpg

- نغطي الكنافه بطبقه القشطه (مع الابتعاد عن الاطراف)

http://www.alfrasha.com/up/987541974209898916.jpg

- نضيف النصف الآخر من الكنافه المفروكه بالسمن و نضغط عليها مرة اخري

- نرش مقدار جيد من السمن السايح

http://www.alfrasha.com/up/158358928034743296.jpg

طريقه الخبز:

ممكن تخبزيها في الفرن عادي و تحمري الوجه

لكن انا افضل اني اخبزها علي سطح البوتاجاز لأن طعمها بيبقي الذ بكتيييييييييير

يعني تحطيها علي البوتاجاز و لما تلاقيها اتحمرت من تحت تقلبيها في صينيه تانيه

و اول ما تستوي و تكون ساخنه جدا ترشي عليها القطر البارد

http://www.alfrasha.com/up/1447150904925082404.jpg

و لازم تتركيها تبرد قبل التقطيع علشان ما تتفتتش منك

http://www.alfrasha.com/up/122420615125860088.jpg

http://www.alfrasha.com/up/1096504622892329301.jpg

و بالهنا و الشفا

ياريت تقولوا رايكم ايه في شكلها النهائي

نووله 08-10-2009 04:11 AM

مع خالص تحياتي تقبلي مروري

نوركمال 08-10-2009 05:15 PM

وااااااااااااااااااااو
روووووووووووعة
تسلم الاياااااااااادى

فافا 08-11-2009 12:18 AM

http://up.msryat.org//uploads/images...bd6fd66c6c.gif

yara5 08-11-2009 12:21 AM

ميرسي جدا علي الكنافة يا عصفورة

عاشق الود 08-12-2009 01:20 PM

يسلمو ع الكنافة
تحيتي 0 عصفورة

الاء احمد 08-17-2009 12:29 AM

مشكورة على الطريقة

بنت قاهرة المعز لدين الله 08-19-2009 04:44 AM

http://www10.0zz0.com/2009/08/09/16/732007074.gif

ام الهول البهواتي 08-20-2009 01:59 AM

ايه القمال ده متشكرة اوي اوي

ألاء الرحمن 08-20-2009 02:11 AM

واااااااو
رووووعه
شكرا لكى ياقمر


الساعة الآن 03:13 AM

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.6.0 RC 1
منتديات بنات مصر . منتدى كل العرب

a.d - i.s.s.w