عرض مشاركة واحدة
قديم منذ /07-01-2012, 10:15 PM   #1

Aya 7ekaya

الإدارة العامة سابقا

 

 رقم العضوية : 49014
 تاريخ التسجيل : May 2010
 الجنس : ~ بنوتة
 المكان : مصر ~
 المشاركات : 55,620
 الحكمة المفضلة : لا شىء يبقى على ما هو عليه ...
 النقاط : Aya 7ekaya has a reputation beyond reputeAya 7ekaya has a reputation beyond reputeAya 7ekaya has a reputation beyond reputeAya 7ekaya has a reputation beyond reputeAya 7ekaya has a reputation beyond reputeAya 7ekaya has a reputation beyond reputeAya 7ekaya has a reputation beyond reputeAya 7ekaya has a reputation beyond reputeAya 7ekaya has a reputation beyond reputeAya 7ekaya has a reputation beyond reputeAya 7ekaya has a reputation beyond repute
 درجة التقييم : 1634025
 قوة التقييم : 818

Aya 7ekaya غير متواجد حالياً

 

 

 

 

 

MY MmS

أوسمة العضو

مسابقه الكاتب المميز تاني مسابقة الغرام المستحيل 2 Ask me عبقرى المنتدى المركز الثالث وسام التفاعل والنشاط للادارين اكتوبر 2016 مسابقه  التصميم حلم ليلة العمر نجم الفضفضه وسام مسابقة في حب القرآن مركز أول تصميم  رمضانى 

افتراضي أكلات سهله ولذيذه


{ اسكندر كباب }..

المكونات


2 رغيف عيش ابيض + 3 علبه زبادى + 4 فص ثوم + 4 معالق كبيرة من السمن
1/2 كيلو لحم ونقطعه مكعبات
2 حبه طماطم ونقطعهم مكعبات + زيت وكسبرة وفلفل وبقدونس وبهارات

الطريقه


نقطع العيش 8 مثلثات متساويه ونقليه فى زيت ليصبح لونه ذهبى
نضع الثوم والملح فى الزبادى ونخلطهم

نحط السمن فى قلايه وسعه ونحمر فيها اللحم المقطع مكعبات وبعدين نحط الملح والبهارات والفلفل

طريقه تقديمه

نحط نص العيش تحن وفوقيه اللحمه وبعدين باقى العيش ونضيف الزبادى وبعدين نزينه بالبقدونس






{ فطيرة باللحمه المفرومه }..

المقادير

1/2 كيلو دقيق وملعقه زيت وخميرة وملعقه سكر
ماء دافىء ولبن
1/2 كيلو لحمه مفرومه

بصله ونفرمها + ملح وفلفل

الطريقه

نعجن العجينه ونخمرها فى السكر والميه الدافيه ونضيف الملح والدقيق والزيت
ونتركها لمده ساعه الا ربع
نعصج اللحمه فى الزيت ونضيف عليها البصل المفروم
وبعدين نقلب اللحمه على نار متوسطه ونصيف ليها الملح والفلفل الاسود
بعد تخمر العجينة نأخد منها قطعة صغيرة ثم تكور في اليد وتفرد بشكل دائرة صغيرة وبعدين نحشيها باللحم المعصج في نصفها الأعلى بشكل هرم ويطبق عليها العجينة من ضلعيها الأيمن والأيسر مع إحكام قفل الرأس ثم يطبق الجزء الأسفل من العجينة (الذي هو ناحيتك) عليها كلها قدر المستطاع وتظبط بشكل مثلث.


طريقه التقديم

ترص فى صنيه مدهونه بالزيت ونتركها شويه لتخمر

ممكن نضيف سلطه او اى خضروات للتزيين








{ سلطة آلدجآج } ..

نحتـآج صدور دجاج ( حسب الحاجة او الكميه ) ,ونقطعها مكعبات او شرائح طولية ونحطها على النار مع القليل من البصل والثوم ونحمرها مع زيت الزيتون والبقدونس
واي نوع من البهارات
او نكتفي بالملح والفلفل الاسود مع قليل من السمسم على الوجه للتزيين ....








{مكرونة بالجبنة والزيتون }..

المقادير:

زيتون جاهز وتقطع شرائح
1/4 كوب زيت زيتون
4 ملاعق كبيرة عصير ليمون
فصين ثوم
جبنة بارميزان
أوراق ريحان مفرومة
1 كيس مكرونه مسلوقة ومستوية
نحط الزيتون وزيت الزيتون وعصير الليمون والثوم ونخلطهموبعدين نضيف الجبنه والريحآن
ونخلطهم مع المكرونه الساخنة.







  رد مع اقتباس