عرض مشاركة واحدة
قديم منذ /06-03-2013, 12:57 PM   #1

سارة بنت مصر

 

 رقم العضوية : 76174
 تاريخ التسجيل : Oct 2011
 العمر : 33
 الجنس : ~ أنثى
 المكان : egypt
 المشاركات : 27,189
 النقاط : سارة بنت مصر has a reputation beyond reputeسارة بنت مصر has a reputation beyond reputeسارة بنت مصر has a reputation beyond reputeسارة بنت مصر has a reputation beyond reputeسارة بنت مصر has a reputation beyond reputeسارة بنت مصر has a reputation beyond reputeسارة بنت مصر has a reputation beyond reputeسارة بنت مصر has a reputation beyond reputeسارة بنت مصر has a reputation beyond reputeسارة بنت مصر has a reputation beyond reputeسارة بنت مصر has a reputation beyond repute
 درجة التقييم : 95390
 قوة التقييم : 48

سارة بنت مصر غير متواجد حالياً

 

 

 

 

 

أوسمة العضو

مسابقة تنشيط الاقسام حملة اشربي شاى وركزى في اللى جاى وسام عاشقة قسم الاشغال اليدوية مركز اول 250 حملة كل يوم فى قسم ديكور بيتى فى رمضان حمله عالم الطفل 3 وسام المشرف المميز تكريم مين انشط 

Wink طريقة عمل معكرونة بالباشميل بالصور






طريقة عمل معكرونة بالباشميل بالصور


المقادير

مكرونة مسلوقة

صلصة الباشميل

لحمة مفرومة معصجة

جبنة موزوريلا مبشورة



الطريقه


الان لعمل اللحمة نستخدم بصلة مفرومةو لحمة مفرومة وبندورة

مفرومة وفصين ثوم مدقوقين و صلصة طماطم و ممكن خضار

مشكلة انا هنا استخدمت ذرة مفرزة و طبعا ملح و فلفل اسود و بهار و اوريجانو




طريقة عمل اللحمة..

نسخن الزيت عالنار ثم نضيف البصل المفروم و نقلب قليلا الى ان يحمر



نضع اللحمة فوقه و نقلب جيدا



تترك الى ان يتغير لونها الى اللون البني نضيف الثوم و نقلب



ثم البندورة و تقلب جيدا


ثم الذررة و نقلبها و تترك الى ان تذبل البندورة



ثم نضيف الصلصة



و تترك على النار الى ان تتسبك و تصبح جاهزة



لعمل البشاميل نحتاج الى

كوب طحين تقريبا 7 ملاعق كبيرة

لتر من الحليب اي تقريبا اربع اكواب ومكعبين ماجي

و زبدة و ملح و فلفل اسود و اوريجانو



نضيف الطحين مع الحليب عالبارد



يوضع على النار و نحركهم بالمضرب السلك الى ان يذوب الطحين تماما و يختفي



بعد ان يسخن بقليل نضيف الماجي و الملح و الفلفل الاسود و

الاوريجانو و طبعا ما بنتركها ابدا نستمر بالتحريك حتى ما تتكتل



نضيف الزبدة



و نستمر بالتحريك الى ان يصل قوام البشاميل هكذا



ترفع من على النار

والان اللحمة جاهزة و البشاميل جاهز

نضع المكرونة المسلوقة في طبق عميق او قدر و نضيف فوقها نصف كمية البشاميل



نقلب المكرونة مع البشاميل جيدا حتى يمتزجو و ممكن اضافة القليل من الجبنة معها



نحضر صينية الفرن ندهنا بقليل من الزبدة و نغطي قاع الصينية و الحواف بالبقسماط




نضيف طبقة من المكرونة


ثم نفرد فوقها اللحمة



ثم طبقة المكرونة



و نغطيها تماما



ثم باقي صلصة البشاميل هكذا



نوزع الجبنة المبشورة فوقها



ندخلها فرن ساخن لمدة نصف ساعة او اكتر الى ان تتحمر الاطراف


نفتح الشواية و نحمر الوجه




نتركها تبرد شوي قبل التقطيع



وتقطع


و تقدم مع السلطة

وبالهنا والشفا














  رد مع اقتباس