الموضوع: السبيط المحشي
عرض مشاركة واحدة
قديم منذ /08-19-2009, 11:39 AM   #1

بنوتة كيوت

عضو ذهبي

 

 رقم العضوية : 5808
 تاريخ التسجيل : Aug 2008
 العمر : 37
 المكان : المنــصورة
 المشاركات : 1,229
 النقاط : بنوتة كيوت will become famous soon enough
 درجة التقييم : 56
 قوة التقييم : 0

بنوتة كيوت غير متواجد حالياً

أوسمة العضو
Smile السبيط المحشي



السبيط المحشي


اليوم جايبالكم طريقة عمل السبيط المحشى او (السيبيا المحشيه) وهى تشبه طريقة السمان او الحمام المحشى بالبصل او المارته وسهله جدا ومش بتاخد وقت

المقادير

4 بصلات متوسطة
كيلو سبيط منظف ويفضل النوع الكبير
ملح وفلفل وكمون


الطريقه



1- نضع حله على النار وبها القليل من الزيت
2- نقشر البصل ونخرطه ثم نضعه فى الحله على النار
3- نضيف الملح والفلفل والكمون ونقلب حتى تخدل البصله
4- نحضر السبيط ونضمه ونخيط جزء منه ثم نحشيه بالبصل ونكمل التخييط مثل السمان أو الحمام
5- نضع حله على النار بها ماء لسلق السبيط المحشى
6- بعد التسوية نقوم بتحميرها فى الزيت وتقدم عن طريق تقطيعها حلقات على الأرز

ملحوظه: يمكن أستخدام الماء الذى سلقنا فيه السبيط كشوربه او يمكن الأستغناء عنها

أتمنى الطريقه تعجبكم لأنها سهلة ومجربه وبتكون رائعه








  رد مع اقتباس