..{ فع‘ــآآليـآآت المنتــدى }..



آخر 12 مواضيع
الشفاء فى السجود
الكاتـب : شاعر الانسانية - مشاركات : 4 -
صدفة البحر
الكاتـب : شاعر الانسانية - مشاركات : 4 -
ياليت قومى يعلمون ..مسابقة أفضل موضوع
الكاتـب : العاشق الذى لم يتب - آخر مشاركة : طبيب الهوى - مشاركات : 4 -
زكاة المال ام الضرائب تابع مسابقة أفضل موضوع
الكاتـب : طبيب الهوى - آخر مشاركة : ساحر الأحزان - مشاركات : 4 -
دعوة لنقاش تابع مسابقة اجمل موضوع
الكاتـب : شاعر الانسانية - مشاركات : 10 -
مسابقة اجمل موضوع
الكاتـب : شاعر الانسانية - مشاركات : 9 -
سئمت الصمت
الكاتـب : شاعر الانسانية - مشاركات : 6 -
الفرق بين الكسل والايمان
الكاتـب : شاعر الانسانية - مشاركات : 15 -
رأيك خير دليل
الكاتـب : شاعر الانسانية - مشاركات : 6 -
شاعر الأنسانيه مبارك الأشراف
الكاتـب : ساحر الأحزان - آخر مشاركة : شاعر الانسانية - مشاركات : 16 -
أيران وحرب الجرذان
الكاتـب : ساحر الأحزان - مشاركات : 12 -
واجب عزاء لأختنا لميـس في وفاه والدتها
الكاتـب : ساحر الأحزان - آخر مشاركة : جبل عالي - مشاركات : 17 -

الإهداءات


شوربة تشاودر وموز بالمارينج

قسم طبخ المأكولات والعجائن


إضافة رد
 
LinkBack أدوات الموضوع انواع عرض الموضوع
قديم منذ /10-23-2010, 06:50 PM   #1

عضو جديد

 

 رقم العضوية : 55489
 تاريخ التسجيل : Oct 2010
 العمر : 38
 المكان : مصري مسافر
 المشاركات : 133
 النقاط : EbnMASR will become famous soon enough
 درجة التقييم : 50
 قوة التقييم : 0

EbnMASR غير متواجد حالياً

أوسمة العضو
شوربة تشاودر وموز بالمارينج

أنا مبفهمش في الكلام دا بس أنا بعرف أكل وبس انما البنات بتحب الحاجات دي وبتعرفها كويس وبتحب التجديد في المطبخ أنا هساعدكم بالموضوع دا


النهارده هنقدّم لكم عزومة مكوّنة من: عصير التفاح بالصودا، وسلطة جرجير بالنعناع والسماق، وشوربة تشاودر، وطاجن السمك بالبطاطس، وموز بالمارينج...

عصير التفاح بالصودا
المقادير:
  • 7 تفاحات
  • 2 كوب صودا
  • عصير 2 ليمونة
  • سكر على حسب الرغبة

الطريقة:
اضربي كل المكونات في العصارة، وبعد كده صفّي العصير، وصبيه في كوبايات التقديم، وممكن تزيّني الكوبايات قبل التقديم بشرائح التفاح.. وبالهنا والشفا.




*******************


سلطة مفيدة ومناسبة مع المأكولات البحرية
سلطة جرجير بالنعناع والسماق
المقادير:

  • ثمرة بصل مقطّعة شرائح رفيعة
  • 3 ملاعق كبيرة سماق "هتلاقيه عند العطار أو في أي سوبر ماركت"
  • 3 كوب أوراق جرجير
  • 2 كوب أوراق نعناع
  • ثمرة فلفل برتقالي مقطّعة شرائح
  • 3 ملاعق كبيرة عصير ليمون
  • 3 ملاعق كبيرة زيت زيتون

الطريقة:
1- اخلطي البصل مع السماق في طبق غويط، وافركيهم كويس بإيدك.

2- حطّي الجرجير والنعناع والفلفل في طبق التقديم، وضيفي عليهم خليط البصل، ورشّي عليهم زيت الزيتون وعصير الليمون.. وبالهنا والشفا.


*******************

شوربة أمريكية لذيذة ومفيدة جداً
شوربة تشاودر
الشوربة دي شوربة أمريكية، وهي شوربة بالبحريات، لذيذة ومفيدة جداً، وكمان طريقتها سهلة...

المقادير:

  • 2 ملعقة كبيرة زبدة
  • 4 كوب بصل مفروم
  • 1/2 كوب كرفس مفروم
  • كوب كرَّات مفروم
  • 2 ملعقة كبيرة دقيق
  • 6 أكواب شوربة سمك
  • 2 ثمرة بطاطس متوسطة ومقطّعة مكعبات
  • 1/2 كيلو سمك فيليه مقطّع مكعبات
  • كوب جمبري صغير بدون قشر
  • كوب قطع سبيط
  • كوب جندوفلي
  • كوب لبن
  • ملح وفلفل أبيض

الطريقة:
1- سخّني الزبدة على نار متوسطة، وبعد كده ضيفي عليها البصل والكرفس والكرَّات مع التقليب لمدة 5 دقائق، وبعد كده ضيفي عليهم الدقيق، مع التقليب المستمر لمدة دقيقتين.

2- بعد كده ضيفي الشوربة مع الاستمرار في التقليب؛ علشان الشوربة ما تكلكعش منك.

3- بعد كده ضيفي البطاطس والسمك والجمبري والسبيط والجندوفلي، وضيفي الملح والفلفل، وسيبي الخليط على النار لمدة 15 دقيقة أو لغاية ما المكونات كلها تستوي.

4- ضيفي اللبن للشوربة، وسيبيهم لمدة دقيقتين على النار، وقدّميها وهي سخنة، وممكن تقدّمي معاها عيش محمّص.. وبالهنا والشفا.


*******************

كفتة السمك بطريقة جديدة
طاجن السمك بالبطاطس
المقادير:

  • 1/2 كيلو سمك مفروم ناعم
  • 2 ثمرة بطاطس كبيرة ومُقشرة ومقطّعة حلقات
  • 2 ملعقة كبيرة زيت زيتون
  • بصلة كبير مقطّعة شرائح
  • ملعقة كبيرة عصير ليمون
  • ملعقة كبيرة بقدونس مفروم
  • ملح وفلفل
  • 2 ثمرة طماطم مقطّعة حلقات

لتحضير العجين

  • 2 كوب دقيق
  • 1/2 كوب زبدة
  • 2 ملعقة كبيرة بقدونس مفروم
  • ملعقة صغيرة بيكينج باودر
  • 2/3 كوب لبن
  • ملح وفلفل

الطريقة:
1- حمّري البطاطس في الزيت لغاية ما لونها يبقى ذهبي، بس خلّي بالك إنها ماتستويش أوي.

2- هاتي طاسة وسخّني فيها زيت الزيتون على نار متوسطة، وبعد كده ضيفي عليه البصل وسيبيه لمدة 3 دقائق مع التقليب لغاية ما البصل يبقى طري ولونه يبقى ذهبي، وبعد كده ارفعيه من على النار.

3- هاتي طبق غويط، وحطي فيه السمك وعصير الليمون والبقدونس والملح والفلفل، وقلّبي الخليط كويس مع بعضه لغاية ما يتجانس، ويبقى عجينة سهلة التشكيل.

4- هاتي القالب اللي هتعمليه فيه وادهني قاعدته بكمية صغيرة من زيت الزيتون، ورصّي فيه حلقات البطاطس والبصل والطماطم، وبعد كده افردي عليهم عجينة السمك، ودخلي القالب في فرن ساخن عى درجة حرارة 180 وسيبيه لمدة 20 دقيقة.

5- في الوقت ده ابدئي حضّري العجينة، بإنك تخلطي كل مكوناتها مع بعض، وتضيفي عليها كمية مناسبة من الملح والفلفل، وقلّبيهم كلهم مع بعض لغاية ما كل المكوّنات تتجانس وتختلط ببعض كويس.

6- طلّعي القالب من الفرن، وافردي عليها العجينة وساوي السطح، ورشّي عليه كمية صغيرة من زيت الزيتون، ودخليه الفرن مرة تانية، وسيبيه لمدة 15 دقيقة أو لغاية ما الوش يبقى لونه ذهبي.. وبالهنا والشفا.


*******************

ممكن تقدّمي معاه صوص الكراميل

الموز بالمارينج
المقادير:

  • 6 ثمرات موز كبيرة مقطّعة شرائح
  • باكيت بسكويت كبير "بالفانيليا أو سادة"
  • 3/4 كوب سكر
  • 1/3 كوب دقيق
  • 1/4 ملعقة صغيرة ملح
  • صفار 4 بيضات كبيرة
  • 2 كوب لبن
  • ملعقة صغيرة فانيليا
  • ملعقة صغيرة بشر برتقال أو ليمون


لتحضير المارينج

  • بياض 4 بيضات
  • 1/2 كوب سكر


الطريقة:
1- هاتي طبق عميق واخلطي فيه السكر والدقيق والملح وصفار البيض واللبن والفانيليا وبشر البرتقال أو الليمون، واضربيهم مع بعض بالمضرب على حمام مائي ساخن على نار متوسطة، واستمري في التقليب بالمضرب لغاية ما الخليط يبقى سميك، ويبقى قوامه زي الكسترد، وبعد كده سيبيه شوية علشان يبرد.

2- هاتي الصينية أو القالب اللي هتعملي فيه، وافردي في قاعدته كمية صغيرة من الكسترد، ووزعي بعض قطع البسكويت على جوانب القالب، وحطي بعض شرائح الموز فوق طبقة الكسترد، وبعد كده افردي طبقة تانية من البسكويت وافردي عليها شرائح الموز وفي النهاية ضيفيي الكسترد، واستمري على كده لغاية ما تخلصي كل كمية البسكويت والكسترد والموز.

3- لتحضير المارينج، اضربي بياض البيض بالمضرب على سرعة متوسطة لغاية ما تحسي إن كميته زادت وبقى عامل زي الكريمة، وبعد كده ضيفي السكر مع الاستمرار في الخفق، لغاية ما تلاقي المارينج اتكوّن وبقى عامل زي الكريمة، وبعد كده افردي طبقة المارينج على الكسترد الموجود في القالب اللي هيدخل الفرن.

4- دخّلي القالب في الفرن وسيبيه لمدة 10 - 15 دقيقة لغاية ما السطح يبقى لونه ذهبي.. وبعد كده قدّميه وممكن تقدّمي معاه صوص الكراميل.. وبالهنا والشفا.



وبكده تكون خلصت عزومتنا النهارده
أتمنى إنها تكون عجبتكم








  رد مع اقتباس
قديم منذ /10-23-2010, 08:16 PM   #2

Romantic For Ever

 

 رقم العضوية : 43514
 تاريخ التسجيل : Mar 2010
 الجنس : ~ ذكر
 المكان : مصر / سوهاج
 المشاركات : 6,203
 الحكمة المفضلة : حب ما تعمل حتى تعمل ما تحب
 النقاط : محمد (رومانسى) has a reputation beyond reputeمحمد (رومانسى) has a reputation beyond reputeمحمد (رومانسى) has a reputation beyond reputeمحمد (رومانسى) has a reputation beyond reputeمحمد (رومانسى) has a reputation beyond reputeمحمد (رومانسى) has a reputation beyond reputeمحمد (رومانسى) has a reputation beyond reputeمحمد (رومانسى) has a reputation beyond reputeمحمد (رومانسى) has a reputation beyond reputeمحمد (رومانسى) has a reputation beyond reputeمحمد (رومانسى) has a reputation beyond repute
 درجة التقييم : 5767
 قوة التقييم : 3

محمد (رومانسى) غير متواجد حالياً

إرسال رسالة عبر Yahoo إلى محمد (رومانسى)

أوسمة العضو

platinum award 

افتراضي








  رد مع اقتباس
قديم منذ /10-24-2010, 09:48 AM   #3

عضو جديد

 

 رقم العضوية : 55489
 تاريخ التسجيل : Oct 2010
 العمر : 38
 المكان : مصري مسافر
 المشاركات : 133
 النقاط : EbnMASR will become famous soon enough
 درجة التقييم : 50
 قوة التقييم : 0

EbnMASR غير متواجد حالياً

أوسمة العضو
افتراضي

شكرا لييك منور







  رد مع اقتباس
إضافة رد

الكلمات الدلالية (Tags)
بالمارينج, تشاودر, شوربة, وموش

« كاب كيك محشي بالجبن | موسوعة وصفات الطبخ بالفيديو »

الذين يشاهدون محتوى الموضوع الآن : 1 ( الأعضاء 0 والزوار 1)
 

Posting Rules
لا تستطيع إضافة مواضيع جديدة
لا تستطيع الرد على المواضيع
لا تستطيع إرفاق ملفات
لا تستطيع تعديل مشاركاتك

BB code is متاحة
كود [IMG] متاحة
كود HTML معطلة
Trackbacks are متاحة
Pingbacks are متاحة
Refbacks are متاحة


المواضيع المتشابهه
الموضوع كاتب الموضوع المنتدى مشاركات آخر مشاركة
عرض مباشر - مسرحية جوز ولوز Transporter تحميل مسلسلات و مسرحيات - مسلسلات رمضان 2022 - مسلسلات تركية 16 07-25-2012 08:25 PM
شوربة القواقع ( شوربة الجندوفلى الاسكندرانى) الحصان الأبيض قسم طبخ المأكولات والعجائن 9 06-12-2012 02:56 AM
الموضوع كبير وموش محتاج أى تاجيل أنا مي نكت - طرائف - وناسة - فرفشة 8 01-27-2012 12:27 AM
آنگسآر أقلآم وآنسگآب آلعطر واد حبيب مواضيع عامة - ثقافة عامة 14 10-12-2011 06:41 AM
تحت المدافع | أيمن قصيلة وأنس الجالدي | حصريًا غدير الغدير صوتيات اسلامية - تلاوات - خطب - يوتيوب 2 01-11-2011 12:11 AM

مجلة الحلوة / مذهلة

الساعة الآن 01:14 AM


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.6.0 RC 1
منتديات بنات مصر . منتدى كل العرب

a.d - i.s.s.w


elMagic Style.Design By:۩۩ elMagic ۩۩