..{ فع‘ــآآليـآآت المنتــدى }..



آخر 12 مواضيع
الشفاء فى السجود
الكاتـب : شاعر الانسانية - مشاركات : 2 -
صدفة البحر
الكاتـب : شاعر الانسانية - مشاركات : 4 -
ياليت قومى يعلمون ..مسابقة أفضل موضوع
الكاتـب : العاشق الذى لم يتب - آخر مشاركة : طبيب الهوى - مشاركات : 4 -
زكاة المال ام الضرائب تابع مسابقة أفضل موضوع
الكاتـب : طبيب الهوى - آخر مشاركة : ساحر الأحزان - مشاركات : 4 -
دعوة لنقاش تابع مسابقة اجمل موضوع
الكاتـب : شاعر الانسانية - مشاركات : 10 -
مسابقة اجمل موضوع
الكاتـب : شاعر الانسانية - مشاركات : 9 -
سئمت الصمت
الكاتـب : شاعر الانسانية - مشاركات : 6 -
الفرق بين الكسل والايمان
الكاتـب : شاعر الانسانية - مشاركات : 15 -
رأيك خير دليل
الكاتـب : شاعر الانسانية - مشاركات : 6 -
شاعر الأنسانيه مبارك الأشراف
الكاتـب : ساحر الأحزان - آخر مشاركة : شاعر الانسانية - مشاركات : 16 -
أيران وحرب الجرذان
الكاتـب : ساحر الأحزان - مشاركات : 12 -
واجب عزاء لأختنا لميـس في وفاه والدتها
الكاتـب : ساحر الأحزان - آخر مشاركة : طبيب الهوى - مشاركات : 16 -

الإهداءات


أسباب فشل الكيك

قسم الحلويات


إضافة رد
 
LinkBack أدوات الموضوع انواع عرض الموضوع
قديم منذ /05-16-2008, 05:14 PM   #1

أداره عامه سابقا

 

 رقم العضوية : 10
 تاريخ التسجيل : Feb 2008
 المكان : القاهره
 المشاركات : 9,964
 النقاط : abo adhem will become famous soon enough
 درجة التقييم : 65
 قوة التقييم : 1

abo adhem غير متواجد حالياً

أوسمة العضو
افتراضي أسباب فشل الكيك

×?°أسباب فشل الكيكـ×?°

* الكيكه تنكمش بالفرن:
خبزتي الكيكه بدرجه حراره عاليه او خبزتيها لمدة طويله

* الكيكه تنكمش وتتجعد عند تبريدها:
وقت الخبز غير كاف، او تبريدها فجأه بمكن بارد مثل اخراجها من الفرن ووضعها بالثلاجه


* لطخات او بقع بيضاء على سطح الكيكه:
السكر غير ذائب، يجب اضافة السكر بالتدريج (على دفعات) للبيض المخفوق والاستمرار بالخفق حتى يذوب السكر كليا بين كل دفعة واخرى

* الكيكه ضعيفه، مسطحه وجافه:
مزج خاطئ للطحين والسائل. يجب ان يمزج الطحين (المنخول ثلاث مرات) مع السائل بحركات دائرية وخفيفه لطيفه.* سطح الكيكه باهت ودبق:
خبزتي الكيكه بدرجة حرارة منخفضه جدا، او وضع الفرن خاطئ: يعني سطح (صينية) الفرن الداخلي الذي توضع عليه الكيكه عالي جدا او منخفض جدا

* الكيكه قاسيه:
خبزتي الكيكه بدرجة حرارة عاليه، او وضع الفرن غير صحيح. او ان القالب صغير جدا. ان استعمال القوالب ذات الجوانب العاليه او المرتفعه يساعد على حماية خليط الكيك
* خطوط على سطح الكيكه:
يكون ذلك بسبب وجود كشطات او زوائد بالسلطانيه (الطاسه او الزبديه) غير ممزوج بالخليط جيدا، وهذه القشطات تكون اغمق من الخليط نفسه.

* الكيكه تهبط من المنتصف (من الوسط):
اذا كان القالب صغير جدا فإن ذلك يسبب ان تنتفخ او ترتفع الكيكه بسرعه ثم تهبط من الوسط. وايضا قد يكون بسبب حرارة الفرن المرتفعه جدا والتي ايضا تسبب ارتفاع الكيكه بسرعه. وايضا قد يكون احد الاسباب ان باب الفرن قد فتح اثناء النصف الاول من الخبز.

]×?°أسباب فشل الكيك×?°


حبيبات خشنه في الكيك الأسباب المحتمله: الإقلال من الخفق/إنخفاض حرارة الفرن.
الكيك سميك وثقيل. الأسباب: كثرة السوائل/الإكثارمن الخفق/إرتفاع حرارة الفرن.
هبوط الكيك الأسباب: كثرة السكر/السوائل/الدهن.
تفتت الكيك الأسباب: كثرة السكر أو الزبده/قلة الخفق/تبريد غير كاف/جزء أعلى من الجزء الاخر/سطح الفرن غير مستو/عدم إنتظام حرارة الفرن/صينيه غير صالحه للفرن.


هذه بعض الشروط التي يجب مراعاتها قبل خبز الكيك........


1
. يجب أن يكون الفرن حاراً قبل بدء الخبز ب10 دقائق لأن الفرق بين برودة العجين وحرارة الفرن تساعد في تمدد الهواء في العجين وبذلك يصبح خفيفاً بعد الخبز .
2. إخراج البيض من الثلاجه قبل صنع العجين بساعه .
3. الخفق في إتجاه واحد.،والتأكد من قياس الدقيق بعد نخله.
4. الدقه عند وضع المقادير وعدم الزياده أو النقصان في أي ماده مستخدمه .







  رد مع اقتباس
قديم منذ /05-16-2008, 07:37 PM   #2

مشـ© النقاش الجاد ©ـرفة سابقا

 

 رقم العضوية : 53
 تاريخ التسجيل : Feb 2008
 العمر : 34
 المكان : في قلب حبيبي
 المشاركات : 4,013
 النقاط : الفراشه will become famous soon enough
 درجة التقييم : 92
 قوة التقييم : 1

الفراشه غير متواجد حالياً

أوسمة العضو
افتراضي

معلومات مهمه جدا يا بو ادهم

تسلم ايدك ودمت لنا مبدع

تحياااتي







  رد مع اقتباس
قديم منذ /05-16-2008, 11:11 PM   #3

أداره عامه سابقا

 

 رقم العضوية : 10
 تاريخ التسجيل : Feb 2008
 المكان : القاهره
 المشاركات : 9,964
 النقاط : abo adhem will become famous soon enough
 درجة التقييم : 65
 قوة التقييم : 1

abo adhem غير متواجد حالياً

أوسمة العضو
افتراضي

مشكوره ياغاليه للمشاركه بارك الله فيكى
ابو ادهم







  رد مع اقتباس
قديم منذ /05-18-2008, 11:06 AM   #4

عضو ذهبي

 

 رقم العضوية : 1535
 تاريخ التسجيل : Apr 2008
 المكان : بلاد الله
 المشاركات : 1,360
 النقاط : منى خالد will become famous soon enough
 درجة التقييم : 70
 قوة التقييم : 0

منى خالد غير متواجد حالياً

أوسمة العضو
افتراضي

الله يكرمك ابو ادهم
الموضوع دة عانيت منة كتير
كنت اعمل كيك واجدة هبط وقل حجمة
ولما حد يشوفو من كسوفى اقول انة بسبوسة
ههههههههه على اد سمكها
مشششششششششكور على النصائح







  رد مع اقتباس
قديم منذ /05-18-2008, 11:34 AM   #5

مدير عام سابق
 

 رقم العضوية : 33
 تاريخ التسجيل : Feb 2008
 المكان : فلسطين-غزة
 المشاركات : 9,621
 النقاط : عاشق الأحزان will become famous soon enoughعاشق الأحزان will become famous soon enough
 درجة التقييم : 124
 قوة التقييم : 1

عاشق الأحزان غير متواجد حالياً

أوسمة العضو
افتراضي

اقتباس
مشاهدة المشاركة المشاركة الأصلية كتبت بواسطة منى خالد
الله يكرمك ابو ادهم
الموضوع دة عانيت منة كتير
كنت اعمل كيك واجدة هبط وقل حجمة
ولما حد يشوفو من كسوفى اقول انة بسبوسة
ههههههههه على اد سمكها
مشششششششششكور على النصائح


ههههههههههههههههههههههههههههههههههههههههه
هههههههههههههههههههههههههههههههههههههههههه
ههههههههههههههههههههههههههههههههههههههههههه
هههههههههههههههههههههههههههههههههههههههه
عل الفاضي يا منى مفيش فايدة هى ذقنى لو فلحتي
بس بتخسري نفسك وقت وحاجات من البيت وبتقولى فشلت
هو المطبخ باظ من شوية يا مني
هههههههههههههههه
اخي الغالي/¨°o.O (ابو ادهم) O.o°¨




هههههههههه
الله يعطيك الصحة يا ابو ادهم
شايف يا باشا اخرتها نيجي احنا نعلمهم حتى الكيك وفشل الكيك
طيب هما ينفعو بائيه فكرك يا ابو ادهم
ههههههههههههههه





يسلموووو يسلموووو يسلمووو

موضوع راااائع ومتالق وراقي
قلمك مميز ودمت مبدع

دمت بود

مع خالص شكري وتقديري

"¨°°o°°¨]§[° عا الأحزان شق°]§[¨°°o°°¨"









  رد مع اقتباس
قديم منذ /05-18-2008, 11:44 AM   #6

عضو ذهبي

 

 رقم العضوية : 1535
 تاريخ التسجيل : Apr 2008
 المكان : بلاد الله
 المشاركات : 1,360
 النقاط : منى خالد will become famous soon enough
 درجة التقييم : 70
 قوة التقييم : 0

منى خالد غير متواجد حالياً

أوسمة العضو
افتراضي

هههههههههههههههه
هههههههههههههههههههههههه
تسلم ياعشوق بس انت تصدق فى كدة
انا بس حبيت احسيسكو انكم بتعملو حاجة
بتفيدنا ههههههههههههههههههههههههه
هو للامانة العيب مش فى انا العيب بالفرن
ياناصح
ولو انى غيرت ثلاث بوتاجازات من قبل
وكل مرة اقول حظوظ مالى حظ بالفرن
ههههههههههههههههههه
اعمل اية انا محديش مقدرنى
ههههههههههههههههههههههههه







  رد مع اقتباس
قديم منذ /05-18-2008, 11:50 AM   #7

مدير عام سابق
 

 رقم العضوية : 33
 تاريخ التسجيل : Feb 2008
 المكان : فلسطين-غزة
 المشاركات : 9,621
 النقاط : عاشق الأحزان will become famous soon enoughعاشق الأحزان will become famous soon enough
 درجة التقييم : 124
 قوة التقييم : 1

عاشق الأحزان غير متواجد حالياً

أوسمة العضو
افتراضي

اقتباس
مشاهدة المشاركة المشاركة الأصلية كتبت بواسطة منى خالد
هههههههههههههههه
هههههههههههههههههههههههه
تسلم ياعشوق بس انت تصدق فى كدة
انا بس حبيت احسيسكو انكم بتعملو حاجة
بتفيدنا ههههههههههههههههههههههههه
هو للامانة العيب مش فى انا العيب بالفرن
ياناصح
ولو انى غيرت ثلاث بوتاجازات من قبل
وكل مرة اقول حظوظ مالى حظ بالفرن
ههههههههههههههههههه
اعمل اية انا محديش مقدرنى
ههههههههههههههههههههههههه


هههههههههههههههههههههههههههههههه
ذكرتيني بالمثل الشهير اللى قالو فيه للرقاصة مالك النهاردة قالت الارض عوجة
ههههههههههههههههههههههههههه
وهاد والله لو غيرتي 100 فرن
العيب مش بالافران العيب فى اللى بيطبخ يا منى
وراجعى نفسك كويس
ههههههههههههههههههه
هههههههههههههههههههه
قال العيب فى الفرن قال
هى اللى ناقص







  رد مع اقتباس
قديم منذ /05-18-2008, 12:16 PM   #8

عضو ذهبي

 

 رقم العضوية : 1535
 تاريخ التسجيل : Apr 2008
 المكان : بلاد الله
 المشاركات : 1,360
 النقاط : منى خالد will become famous soon enough
 درجة التقييم : 70
 قوة التقييم : 0

منى خالد غير متواجد حالياً

أوسمة العضو
اقتباس
مشاهدة المشاركة المشاركة الأصلية كتبت بواسطة عاشق الأحزان
هههههههههههههههههههههههههههههههه
ذكرتيني بالمثل الشهير اللى قالو فيه للرقاصة مالك النهاردة قالت الارض عوجة
ههههههههههههههههههههههههههه
وهاد والله لو غيرتي 100 فرن
العيب مش بالافران العيب فى اللى بيطبخ يا منى
وراجعى نفسك كويس
ههههههههههههههههههه
هههههههههههههههههههه
قال العيب فى الفرن قال
هى اللى ناقص

ها ها ها ههههههههههههههههههه
الله يسامحك عاشق :vb36:
اخذت فكرة عنى مو زين
بس عايزة اقولك شىء
ابو ادهم مشكور وبرة الكلام دة
الراجل فرحان ان احنا بنستفيد منة:vb19:
الكلام لك عاشق
شوف كام اخت بتكتب عن الطعام
وهما لا بيمنو على الرجال لما بيسئلو
عادى خالص
انت بقا لو كتبت طريقة لعمل شى ووحدة دخلت
وشكرتك على الطريقة يااااااااالهى هتلاقيك عامل نشرة جوية بالمنتدى
وتقول عليها الخيبة اهى
هههههههههههههههههههههه:blow:
هحرس منك اوى ومش هدخل اى اكلة انت كتبتهاههههههههه
بس امانة بردو البوتجاز مش كويس ههههههههههههه
(بقااااااااااااا رقااااااااصة وارض معوجة هههههههههههه







  رد مع اقتباس
قديم منذ /05-20-2008, 02:00 PM   #9

أداره عامه سابقا

 

 رقم العضوية : 10
 تاريخ التسجيل : Feb 2008
 المكان : القاهره
 المشاركات : 9,964
 النقاط : abo adhem will become famous soon enough
 درجة التقييم : 65
 قوة التقييم : 1

abo adhem غير متواجد حالياً

أوسمة العضو
افتراضي

هههههههههههههه ايه ده كله يعنى عملين حرب هنا وانا مش عارف ولا ايه
ايوه يامنى البوتاجاز له عامل كبير اكيد ولازم تجربى كذا مره الى ان يظبط معك وربنا ينجحك فيها ان شاء الله
ابو ادهم







  رد مع اقتباس
قديم منذ /05-22-2008, 10:49 AM   #10

عضو ذهبي

 

 رقم العضوية : 1535
 تاريخ التسجيل : Apr 2008
 المكان : بلاد الله
 المشاركات : 1,360
 النقاط : منى خالد will become famous soon enough
 درجة التقييم : 70
 قوة التقييم : 0

منى خالد غير متواجد حالياً

أوسمة العضو
اقتباس
مشاهدة المشاركة المشاركة الأصلية كتبت بواسطة abo adhem
هههههههههههههه ايه ده كله يعنى عملين حرب هنا وانا مش عارف ولا ايه
ايوه يامنى البوتاجاز له عامل كبير اكيد ولازم تجربى كذا مره الى ان يظبط معك وربنا ينجحك فيها ان شاء الله
ابو ادهم

ارفع القبعة احترام لك ابو ادهم
مششششششكور والله على الاسباب
وان شاء الله يكون فيها الصلاح
بس ملحوظة( صغنونة)كيكة التفاح نسيت
تكتب ان بيوضع لها السمن والبيبى (بيكنج بودر)والفانليا
عملتها وطعمها جميييييييييل جدا
تسلم ايدك(بس اضفة السمن والبيبى والفانليا)
يسسسسسسسسسسلمو الايادى







  رد مع اقتباس
إضافة رد

الكلمات الدلالية (Tags)
مشبات, الكيك, فشل

« بلح الشام | كيكة الحلاوة »

الذين يشاهدون محتوى الموضوع الآن : 1 ( الأعضاء 0 والزوار 1)
 

Posting Rules
لا تستطيع إضافة مواضيع جديدة
لا تستطيع الرد على المواضيع
لا تستطيع إرفاق ملفات
لا تستطيع تعديل مشاركاتك

BB code is متاحة
كود [IMG] متاحة
كود HTML معطلة
Trackbacks are متاحة
Pingbacks are متاحة
Refbacks are متاحة


المواضيع المتشابهه
الموضوع كاتب الموضوع المنتدى مشاركات آخر مشاركة
موسوعة عن الكيك سارة بنت مصر قسم الحلويات 10 04-18-2013 12:49 AM
طريقة عمل الكيك بالصور tota tweety قسم الحلويات 7 10-16-2012 03:00 PM
♨ كأس الكيك بالفواكه > M!DO < قسم الحلويات 3 05-15-2011 01:48 PM
الكيك الأسفنجية رونى 2008 قسم الحلويات 7 01-25-2009 10:48 AM

مجلة الحلوة / مذهلة

الساعة الآن 09:52 AM


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.6.0 RC 1
منتديات بنات مصر . منتدى كل العرب

a.d - i.s.s.w


elMagic Style.Design By:۩۩ elMagic ۩۩