::: تكريم أعضاء المنتدى ::: | ||||||||||
::: فعاليات المنتدى ::: | ||||||||||
![]() | ||||||||||||
|
![]() | |
![]() |
| LinkBack | أدوات الموضوع | انواع عرض الموضوع |
![]() | #1 |
أداره عامه سابقا ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | ![]() كل عام وانتم جميعا بخير بقالي فترة كبيرة اوي ما نشرتش حاجة فقولت اجيب الكحك و اجي نبتدي بسم الله اولا المقادير المقادير لعمل 2 كيلو ويمكن مضاعفه او قسمة المقادير 2 كيلو دقيق ربع كيلو نشا مابين كيلو و كيلو وربع سمنه و يفضل تكون بلدي تمن كيلو سمسم ـ ريحة الكحك ـ رشه ملح خميرة ـ رشة سكر ـ 2 كوب ماء دافئ قليلا طريقة العمل نضع السمن علي النار للغلي نقوم بنخل الدقيق في طبق كبير لا يكون بلاستيك و نضع معه النشا و رشه الملح و نقلبهم ثم نقوم بعمل فراغ في الوسط و نضع فيه السمسم و ريحة الكحك نقوم بتسخين كوبين الماء لثواني فقط تكون دافئه قليلا نستطيع وضع الاصبع بها ثم نقوم بوضع رشه السكر والخميرة لتتفاعل نضع السمن المغلي علي الدقيق في الوسط علي السمسم ونقوم بتقليبه بمعلقة خشب جيدا الي ان يبرد قليلا ثم نقوم بعجنه باليد جيدا جدا جدا هي دي عمليه البس بعد البس نقوم بوضع الخميرة و نقلب جيدا يشكل الكحك فورا لا نترك العجينه انا شكلت بطباعه الكحك سهله ونتيجتها حلوة و يمكن حشوها باي ما تفضلينه يترك الكحك ليخمر مده ساعه ثم يسوى علي درجة متوسطه و يرش بالسكر البودر ملحوظة لا يضاف لبن او زبادي لعجينة الكحك حتي لا ينشف لا يتم زيادة الماء بكثرة لان زيادتها تجعله ينشف اي استفسار انا موجودة و دي صور الكحك ![]() بالسكر ![]() الكحك من جوة هش و ناعم ![]() |
![]() |
![]() | #2 |
مراقبه سابقة ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | ![]() تسلم ايدك |
![]() |
![]() | #3 |
عضوية التميز ![]() ![]() ![]() ![]() | ![]() طريقه سهلة وكل سنه وانتي طيبه |
![]() |
![]() | #4 |
مشرفه قلم الأعضاء والقصص ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | ![]() ولا الشيف حسن كنتِ فين قبل العيد بئاا |
![]() |
![]() | #5 |
مراقبه عامه ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | ![]() كل سنه وانتى طيبه |
![]() |
![]() | #6 |
مشرفه قسم النقاش ![]() ![]() ![]() ![]() | ![]() تسلم ايدك ايمي انا اخدت الطبق الي بالسكر ده وهربت ههههههه كل سنه وانتي طيبه |
![]() |
![]() | #7 |
مـراقبه عـامه ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | ![]() ايمان الشربيني ![]() تسلم ايدك قلبي |
![]() |
![]() | #8 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | ![]() احنا بنشترى جاهز بس ان شاء الله اجربه و قوليلى لو تعرفى ايه الفرق بين دة و اللى مش بيتغلى له السمن و معاه بيكنج بودر تقريبا كل سنة و انتى طيبة وتسلم ايدك يا بطة |
![]() |
![]() | #9 |
مراقب عام سابق ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | ![]() عماله تقولي أنت أخويا الكبير وبحترمك وأقدرك وفي الأخر يطلع كلام بس مفيش فعل يؤكد الكلام ده والدليل إنك مش أرسلتي لي طبق الكعك اللي بحبه ![]() على العموم يا أم يوسف العيد الكبير قرب هطلع جدع وابعتلك كيلو ليه من الخروف بتاع ريم ![]() حلوة طريقتك يا إيمان وبالنسبة لي طريقة جديدة وسهلة علىَ أيامي كانت صعبة اوي طرق عمل الكعك والبسكويت |
![]() |
![]() | #10 |
أداره عامه سابقا ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | ![]() |
![]() |
![]() |
الذين يشاهدون محتوى الموضوع الآن : 1 ( الأعضاء 0 والزوار 1) | |
|
![]() | ||||
الموضوع | كاتب الموضوع | المنتدى | مشاركات | آخر مشاركة |
طريقة تحضير كعك العيد 2014 , وصفة عمل كعك العيد 2014 | ŖỐốỒЗђ | قسم الحلويات | 1 | 09-16-2013 05:54 PM |
طريقة عمل السينابون رول .. من مطبخي | ام ماهر | قسم الحلويات | 13 | 12-03-2012 11:06 PM |
من مطبخي الرمضآني العدد [2] | gold rose | قسم طبخ المأكولات والعجائن | 4 | 07-02-2012 03:00 AM |
من مطبخي الرمضآني.. العدد [1] | gold rose | قسم طبخ المأكولات والعجائن | 4 | 07-02-2012 02:58 AM |
طريقة عمل الكسكسي الليبي من مطبخي بالصور | بنوتة من المنصورة | قسم طبخ المأكولات والعجائن | 5 | 12-19-2010 04:21 PM |
^-^ جميع المشاركات المكتوبة تعبر عن وجهه نظر صاحبها ,, ولاتعبر بأي شكل من الاشكال عن وجهة نظر إدارة المنتدى ~