عرض مشاركة واحدة
قديم منذ /07-01-2017, 10:02 PM   #1

ايمان طلعت

أداره عامه سابقا

 

 رقم العضوية : 95527
 تاريخ التسجيل : Dec 2013
 العمر : 43
 الجنس : ~ امرأة
 المكان : الاسماعيليه
 المشاركات : 42,886
 الحكمة المفضلة : رب استرني فوق الارض وتحت الارض ويوم العرض عليك
 النقاط : ايمان طلعت has a reputation beyond reputeايمان طلعت has a reputation beyond reputeايمان طلعت has a reputation beyond reputeايمان طلعت has a reputation beyond reputeايمان طلعت has a reputation beyond reputeايمان طلعت has a reputation beyond reputeايمان طلعت has a reputation beyond reputeايمان طلعت has a reputation beyond reputeايمان طلعت has a reputation beyond reputeايمان طلعت has a reputation beyond reputeايمان طلعت has a reputation beyond repute
 درجة التقييم : 3750904
 قوة التقييم : 1876

ايمان طلعت غير متواجد حالياً

 

 

 

 

 

MY MmS

أوسمة العضو

مسابقة الغرام المستحيل 3 مسابقة ذاكرة الطفولة 3 وسام الوفاء 2017 وسام المصمم مسابقه  الفضفضه عبقرى المنتدى المركز الثانى وسام التفاعل والنشاط للادارين اكتوبر 2016 مسابقة تنشيط الاقسام وسام مسابقة قصة عشق مركز ثالث وسام المركز الثالث دويتو الخواطر لسه فاكر 

افتراضي طريقة عمل كحك العيد ( من مطبخي)

السلام عليكم و رحمة الله و بركاتة
كل عام وانتم جميعا بخير
بقالي فترة كبيرة اوي ما نشرتش حاجة فقولت اجيب الكحك و اجي
نبتدي بسم الله

اولا المقادير

المقادير لعمل 2 كيلو ويمكن مضاعفه او قسمة المقادير

2 كيلو دقيق
ربع كيلو نشا
مابين كيلو و كيلو وربع سمنه و يفضل تكون بلدي
تمن كيلو سمسم ـ ريحة الكحك ـ رشه ملح
خميرة ـ رشة سكر ـ 2 كوب ماء دافئ قليلا

طريقة العمل
نضع السمن علي النار للغلي
نقوم بنخل الدقيق في طبق كبير لا يكون بلاستيك
و نضع معه النشا و رشه الملح و نقلبهم
ثم نقوم بعمل فراغ في الوسط و نضع فيه السمسم و ريحة الكحك

نقوم بتسخين كوبين الماء لثواني فقط تكون دافئه قليلا نستطيع وضع الاصبع بها
ثم نقوم بوضع رشه السكر والخميرة لتتفاعل

نضع السمن المغلي علي الدقيق في الوسط علي السمسم ونقوم بتقليبه بمعلقة خشب جيدا الي ان يبرد قليلا ثم نقوم بعجنه باليد جيدا جدا جدا هي دي عمليه البس

بعد البس نقوم بوضع الخميرة و نقلب جيدا

يشكل الكحك فورا لا نترك العجينه
انا شكلت بطباعه الكحك سهله ونتيجتها حلوة
و يمكن حشوها باي ما تفضلينه
يترك الكحك ليخمر مده ساعه ثم يسوى علي درجة متوسطه و يرش بالسكر البودر

ملحوظة

لا يضاف لبن او زبادي لعجينة الكحك حتي لا ينشف
لا يتم زيادة الماء بكثرة لان زيادتها تجعله ينشف

اي استفسار انا موجودة

و دي صور الكحك





بالسكر




الكحك من جوة هش و ناعم








  رد مع اقتباس