..{ فع‘ــآآليـآآت المنتــدى }..



آخر 12 مواضيع
ذات يوم من يوم فات
الكاتـب : ~♥ Queen sozan♥~ - آخر مشاركة : ساحر الأحزان - مشاركات : 4 -
مات أبي
الكاتـب : د/ عبد الله - آخر مشاركة : ^^khL oUD - مشاركات : 15 -
جوى ( قصيدة يتيمة )
الكاتـب : شيزوفرينيا - آخر مشاركة : ساحر الأحزان - مشاركات : 13 -
في التوهة
الكاتـب : د/ عبد الله - آخر مشاركة : ساحر الأحزان - مشاركات : 6 -
تكريم جديد عن شهري إبريل/مايو
الكاتـب : نغم الشام بعد المغيب.. - آخر مشاركة : Aya53 - مشاركات : 9 -
أكذب واقول بخير ®
الكاتـب : Å Ṁ i ŗ â ® Ṁ ä r Ø - آخر مشاركة : نزارالفاضل - مشاركات : 15 -
دُمية ( قصة قصيرة جداً )
الكاتـب : شيزوفرينيا - مشاركات : 18 -
خَطَر
الكاتـب : قرين القلب - آخر مشاركة : Aya53 - مشاركات : 12 -
ظـاهره الـبلوجر ستايل(تابع مسابقه أفضل موضوع
الكاتـب : ساحر الأحزان - آخر مشاركة : فــــــــــرح - مشاركات : 7 -
ذكريات العمر
الكاتـب : شاعر الحب الحزين - مشاركات : 8 -
وهم نفسه
الكاتـب : شاعر الحب الحزين - آخر مشاركة : ~♥ Queen sozan♥~ - مشاركات : 11 -
السلام عليكم أخواني وأخواتي جديدة في المنتدى
الكاتـب : حيروني جدا - آخر مشاركة : قرين القلب - مشاركات : 14 -

الإهداءات


طريقة عمل fondant - عجينة المارشميلو

قسم طبخ المأكولات والعجائن


 
 
LinkBack أدوات الموضوع انواع عرض الموضوع
قديم منذ /11-27-2012, 09:20 AM   #1

مشرف سابق

 

 رقم العضوية : 37935
 تاريخ التسجيل : Dec 2009
 الجنس : ~ ذكر
 المكان : ام الدنيـــــــا
 المشاركات : 32,579
 النقاط : شاعر واسير الحب has a reputation beyond reputeشاعر واسير الحب has a reputation beyond reputeشاعر واسير الحب has a reputation beyond reputeشاعر واسير الحب has a reputation beyond reputeشاعر واسير الحب has a reputation beyond reputeشاعر واسير الحب has a reputation beyond reputeشاعر واسير الحب has a reputation beyond reputeشاعر واسير الحب has a reputation beyond reputeشاعر واسير الحب has a reputation beyond reputeشاعر واسير الحب has a reputation beyond reputeشاعر واسير الحب has a reputation beyond repute
 درجة التقييم : 134165
 قوة التقييم : 68

شاعر واسير الحب غير متواجد حالياً

إرسال رسالة عبر Yahoo إلى شاعر واسير الحب

أوسمة العضو

وسام تميز شرطة المنتدى مسابقة ادم الحصرى مسابقة تنشيط الفلاشات المركز الاول وسام تكريم من الخزعبلات وسام المشرف المميز المسابقه السياسيه التحليله وسام المركز الثانىchant flash وسام تميز فى السويتش ماكس نشاط فوتوشوبي وسام المشرف المميز 

افتراضي طريقة عمل fondant - عجينة المارشميلو



طريقة عمل fondant كاملة -
عجينة المارشميلو - تزين الكب كيك - تزين الكيك

مقادير عمل fondant :


1 - marshmellow
2 - سكر ناعم بنفس كمية المارشميلو
3 - ملعقة ماء .
4 - Crisco الزبدة


الطريقة :
نختار مكان العمل مثل الطاولة او قطعة رخام كبيرة
اولا من ضروري جدا ذهن الطاولة بالزبدة كثير وليس قليلا
تم ناخذ وعاء مخصص للميكرويف ونضع بداخلة محتوي كيس الماشملور
و ملعقة ماءتم نضع الوعاء ذاخل الميكرويف لمدةثلاثة دقائق مع التحريك كل فترة اي كل 6ثواني الي ان يصبح قوامها مثل الياغورت
نسكب الماشملور فوق السكر الناعم وقبل البذء بعملية العجن نذهن ايدينا بالزبدة لان الماشملور مثل يلتصق .
نبداء العجن الي ان الماشملور يمتص السكر كلة اسبكية جيدا, يصبح مثل عجين الخبز ناخد الفوندان ونغلفه بنيلون حافض الطعام ونضعة في الثلاجة وعند اللزوم نضعه في الميكرويف لمذة خمس ثواني ونشكلها حسب الرغبة


وكمان طريقة عشان البنات
3 اكياس جيلاتين بودرة 1/2 1 كوب سكر سنترافيش كوب شراب جلوكوز 1/2 كوب سكر بودرة 1/2 كوب نشا 1/4 ملعقة ملح كوب مياة مثلجة معلقه فانيليا
التحضير: 1- نخلط السكر البودرة مع النشا في طبق
2- نبطن صينية بورق الزبدة او بالزيت
3- نرش علي الصينية السكر البودرة و النشا بحيث يبقوا بطانة
الطبخ:
4- بالمضرب الكهربائي : اضفي الجيلاتين مع نصف كوب ماء مثلج و اضربيهم علي سرعة ضرب هادئة
5- في حلة علي النار : اضيف
- النصف كوب المتبقي من الماء
- ربع ملعقة الملح
- كوب و نصف سكر سنترفيش
- 1 كوب شراب الجلوكوز
6- غطيه لمدة ثلاث دقائق
و بعدين شيلي الغطا
و ده هيبقي شكله
و سيبيه يغلي لحد لما يغلي غليان جامد
7- و دي اهم خطوة لانجاح المارشميلو :
اضيفي الخليط السابق بعد غليانه الي الجيلاتين و الماء مع استمرار الضرب بسرعة منخفضة
الاضافة تكون ببطء شديد جدا
العملية بتاخد حوالي دقيقة او دقيقة و نص عقبال ما تضيفي الخليط للجيلاتين و المياة
8- و دي بردو من الخطوات المهمة
هتعدي تضربي في الخليط علي اعلي سرعة لحوالي ربع ساعة
لحد لما هيتقل جدا و هتحسي ان المضرب مش قادر يمشي فيه
9- في الاخر قبل ما تطفي المضرب اضيفي ملعقة الفانيليا
10- بعد الخلط اضيفيه الي الصينية المبطنة بورق الزبدة و السكر و النشا
و حاولي تساوي علي قد ما تقدري
بيبقي ملزق جداااااااااا
11- غطيبه بخليط سكر البودرة و النشا
12- غطيه بورقة زبدة تانية و سيبيه ليلة بحالها يمسك
13- في اليوم الثاني قطعيه و حطي القطع في سكر البودرة
و بعدين عينيها في علبة


ملاحظات: ( انا ما قدرتش الاقي جيلاتين بودرة اكياس فجبته سايب من عند عطار كبير
جبت تمن كيلو و رحت حاطه نصه بس )

لو عاوزة تخليه ملون زي بتاع بره
هاتي الوان صناعية من عند العطار و ضيفيه ليها
مع اني افضله ابيض بدون الوان صناعية عشان انا مش بحبها
طبعا انا نقله ليكم ماليش دعوة عليً ان أكل بس











التعديل الأخير تم بواسطة شاعر واسير الحب ; 11-27-2012 الساعة 09:26 AM
  رد مع اقتباس
 

الكلمات الدلالية (Tags)
المارشميلو, fondant, عمل, عجينة, طريقة

« تعرف علي شخصيتك من أكلتك | لازانيا الدجاج بالسبانخ .. طريقه تحضير لازانيا الدجاج بالسبانخ »

الذين يشاهدون محتوى الموضوع الآن : 1 ( الأعضاء 0 والزوار 1)
 

Posting Rules
لا تستطيع إضافة مواضيع جديدة
لا تستطيع الرد على المواضيع
لا تستطيع إرفاق ملفات
لا تستطيع تعديل مشاركاتك

BB code is متاحة
كود [IMG] متاحة
كود HTML معطلة
Trackbacks are متاحة
Pingbacks are متاحة
Refbacks are متاحة


المواضيع المتشابهه
الموضوع كاتب الموضوع المنتدى مشاركات آخر مشاركة
طريقة عمل عجينة السمبوسة المقرمشة ~♥ Queen sozan♥~ المطبخ الرمضانى 8 06-02-2013 04:08 PM
عمل عجينة المطبق mīĐŏ ǺĻ ƒâηâη قسم طبخ المأكولات والعجائن 2 02-15-2012 01:36 PM
سؤال على عجينه المارشميلو Silver Flower قسم طبخ المأكولات والعجائن 1 01-04-2012 11:33 PM
عجينة المارزيبان drakola قسم طبخ المأكولات والعجائن 1 10-23-2008 08:44 PM

مذهلة / شركة عزل أسطح بالاحساء

الساعة الآن 05:12 PM


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.6.0 RC 1
منتديات بنات مصر . منتدى كل العرب

a.d - i.s.s.w


elMagic Style.Design By:۩۩ elMagic ۩۩